Sú to zapereniny alebo plienková dermatitída?

esteresterester
30. aug 2023

Ahojte potrebujem poradiť synovi sa začalo zaparkovať okolo zadočku plienky mame stále tu istú značku ten istý syl aj druh nemenili sme neviem ale ci je výstupný od stolice ci je zapareny či to má dermatitída s plienok ci je to vysuchane pridám vám sem aj fotky môže to byť aj tým ze v plienkach zmenili nejakú zložku? Zmeniť plienky? Aku mastičku použiť?
Ma to už asi 3 deň 1 to bolo škaredé no natrela som to najprom sudokrem trosky pomohol dala som masť s robím olejom takmer zmizlo a na večer zase horšie na druhy deň škaredé dnes lepšie a teraz zase prebalijem ho hneď ako sa vykaka vie mi povedať stále kontrolujem ci nieje popísaný pokakany tak ja neviem prosím poraďte ďakujem že ste To precitali až sem a ďakujem dopredu aj za rady

petronellla87
30. aug 2023

@esteresterester ahoj, zmenila by som plienky aj vlhcene obrusky. Na zapareninu mojej pomohla zinkova mast.

nikpa
30. aug 2023

@esteresterester fotky nevidíme 🙂 dôležité je po stolici umývať mydlom a vodou, žiadne vlhčené, ani v noci! Ak uz je zaparenina, voľnopredajny je Imazol, ten je taký najsilnejší. Inak ako prevencia je najlepšia obyčajná rybacia masť. A veľmi pomáha krátka kúpeľ v hypermangane, kľudne aj každy deň keď ma zapareniny.

esteresterester
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
esteresterester
autor
30. aug 2023

@nikpa umývam ho vždy po každom prebaleni

esteresterester
autor
30. aug 2023

@petronellla87 ďakujem skúsime

esteresterester
autor
30. aug 2023

@nikpa ďakujem

nikpa
30. aug 2023

@esteresterester tak skús ten kúpeľ v hypermangane, kúpiš v lekárni, stojí okolo 2€ ale pozor, do vane len na hrot noža, nazoj máličko zrniečok, aby bola slabo ružová voda, nie fialova. A buď ten Imazol alebo rybacia masť. Ked nepomôže a bude sa zhoršovať, na kožné

nikpa
30. aug 2023

@nikpa a fotku s tými vajkami by som vymazala, je tu dosť uchylov alebo ti to celé zmaže admin.

esteresterester
autor
30. aug 2023

@nikpa ďakujem zajtra idem do lekárne

esteresterester
autor
30. aug 2023

@nikpa oki vďaka zmazala som

mamusa123456789
30. aug 2023

Výkupat v repiku, mali sme aj hypermangan, ale repik nám pomáhal viac a hlavne mu to nechaj co najviac vetrať ak je to co i len trosku možné a imazol krempastu kúp v lekárni, môže sa používať 2x denne a stoji do 3e myslím, sudokrem a rybacia mast sú na to, aby takýmto zapareninam predchádzali, nie, aby ich vyliecili, ako ma pred par mesiacmi poučili na pohotovosti, keď som dala krava dcérke inú značku plienok ako je zvyknutá a ona mala celú ritulku takú, akú má tvoj drobec na tom kusku a to mi povedal, ze chodia ešte s horsimi

nwnw
1. sep 2023

@esteresterester vyskusala by som Bepanthen aj preventivne. Je lepsi jak Sudokrem. Po kazdom umyti som dala mikro vrstvu Bepanthen a potom uz to byvalo lepsie.