Sú to štípance alebo potničky?

aliz1
28. jún 2020

Ahojte. Prosím vás. Nevieme sa zbaviť mravcov v byte, neviem ktorý z nás je farboslepy na koľko ja vidím červene on čierne. No mame 7 mes drobca a dnes mal toto na chrbte. Myslela som ze sa zbláznim. Podľa mňa sú to stipance podľa neho potnicky. No v strede majú ako keby pich. Co to teda môže byť nech mu poviem-ukážem keďže je múdry mudrland. Nechcem aby my dieťa tpelo 😭😭😭

korunka1
28. jún 2020

No ja si potnicky pamätam inak. Stipance ma len on, alebo aj vy dvaja? Videla si tie mravce lozit po posteli, skrinkach v izbe, ci len niekde v kuchyni?

nikpa
28. jún 2020

@aliz1 toto nevyzerá ako potnicky a ked je to od mravcov tak by ste mali byt dostipani všetci. A teda vôbec to nevyzerá dobre, chúďa malé.

majkappp
28. jún 2020

A vidno tam aj vpich? Lebo ak nie, teda vôbec to nemusí byť stipnuté. A mne to nepríde ako mravec. Skôr alergia. Pri takom rozsahu by sa musel váľať v mravenisku. Ak vidno štípanec - bodnutie, vpich, tak hlasujem za blchu!

lydus2015
28. jún 2020

Aj mne to skôr príde ako alergická reakcia na niečo... píšeš že má 7 mesiacov, takze zavádzate prikrmy... nemôže to súvisieť s tým...?

hastrmistr
28. jún 2020

Moja dcera take mala pod kolenom mravce,mušky neviem od coho...ja som mala cely clenok dostipany a stipance mizly 3tyzdne....

katzed
28. jún 2020

@aliz1 a nemali ste v priebehu týždňa teploty?lebo náš 6r.mal horúčku a boľavé hrdlo, on skončil a začal s horúčkou 9 mes. - trvala cca 2 dní a presne o dva dni sa vysypal, dnes som 6 r. našla rovnaké vyrážky ako vy, ja mám podozrenie na 5 alebo 6 chorobu a čakám čo mi na to povie ráno doktorka 🤷‍♀️

nikpa
28. jún 2020

@katzed vyrážky pri 5 a 6 chorobe sme mali úplne iné, drobučké a vela na jednom mieste.

yanni
28. jún 2020

To vyzera na alergicku reakciu. Co si mu dala v posledne dni jest? Okrem mlieka samozrejme.

durianka1973
28. jún 2020

Mne to pride ako stipance od komarov - aj ked komarov by ste si asi vsimli. Ale podla mna to vyzera celkom tak. Natrela by som to fenistilom a do zastrcky dala odpudzovac proti komarom.

durianka1973
28. jún 2020

A potnicky su skor male vyrazky, vyzeraju inak.

biela_sova
28. jún 2020

@aliz1 skuste napisat tu do skupiny Zdravotnici na MK, je tam dermatologicka, poskytne Vam odborny nazor. Vyzera to na stipance, ale na fotke to zle vidim. Ak su tam vystupene hrbolceky v strede cervenych skvrn, tak ako sa mi zda z fotky. Ale pomozu Vam lepsie tam. Ak su to stipance, pomoze fenistil gel.
Nemate blizko domu statok alebo vysoku travu? Nemoze to byt stipanec od ovada? Skuste sa poradit v tej skupine:
https://www.modrykonik.sk/group/6796/

fiafia
28. jún 2020

@aliz1 hocičo to môže byť ale potnicky určite nie. Skôr to vyzerá na štípance.skusila by som natrieť fenistilom.

aliz1
autor
28. jún 2020

Ja ani muž nemáme nič. A tomu nechápeme ze ani jeden z nás a malý to ma len na chrbte. V spálni kde spíme mame mravce a nevieme sa ich zbaviť a zbadali sme ich aj v posteli. Alergická reakcia nemyslím lebo nepapal nič nové, a dnes bol napr len na MM,vcera tiež len plus ešte výživa, nechuti mu nejak papať. Práci gél používam len jednu značku a to detský persil bez avivaze

euka210
28. jún 2020

potnicky su drobne, niekedy v strede trochu vodnate. My sme jedno leto mali blchy a bolo to psycho, asi 2mes. kym bol klud...prala som, striekala, vysavala. Ked mate inu izbu kde spat, tak vsetko vyprat v posteli, postriekat izbu, ak su mravce, tak su take nastrahy do interieru, take akoby domceky, donesu si to do hniezda a vykapu...das kde chodia, tak o 2tyzdne sme mali v kuchyni klud.

katzed
29. jún 2020

@nikpa tak u malinkého 6 choroba potvrdená a u 6roč. asi štípance lebo sa mu to trochu stiahlo

aliz1
autor
29. jún 2020

@katzed dnes sme spali s malým v druhej izbe a nezmyzlo mu to... Tiež ma taky chrbát... Z čoho to vlastne je??? Dokt mu niečo predpise ak je to ta choroba co ste písali???

katzed
30. jún 2020

@aliz1 6 choroba začína teplotou po jej odznení sa dieťa vysype a cca do 4 dní vysyp prejde, dáva sa iba na zníženie teploty, pokiaľ sú kompl. idete k lekárovi. Pokiaľ sa vám to nelepší tak choďte k lekárovi, nášmu sa tie štípance pekne stiahli.

mirkava
2. júl 2020

@aliz1 stipance... asi by som isla ku koznej