Ahojte, prosim skusene maminky poradte mi, mame 3 tyzdnove babatko a dnes zacalo pri kojeni chrcat, teda taky zvuk v nosteku pri dychani, ako keby ho nemal vysmrkany. Pri tom sopliky mu netecu vobec, nos ma suchy, iba som mu odtial vytiahla suche susne, ked spinka dycha potichucky. Cize netusim, ci su to sople, kedze mu nic netecie a mimo kojenia dycha uplne normalne. Teplotu nema, nekasle, ani nic ine. Zajplanujem zavolat do
Moze byt ze sa mu popri piti dostava mliecko do nosa alebo aj reflux.
moja tiez tak zvykla obcas chrcat. aj som na to zabudla nastastie to preslo. neboli to klasicke sopliky (ako infelcia. ). no treba urcite sledovat. male babatko nevie dychat ustami, aj bezna nadcha je pre neho nebezpecna. mozno by bolo dobre nostek zvlhcovat morskou solou ymslim, ze to mozu aj babatka. no treba si to dat na vat. tycinku a vytierat.
Aj my sme mali a nebola to žiadna choroba kázali nam striekať takú to morskú soľ predávaju aj pre babatka na zvlhčenie nosa
Našej skoro 4tyzdnovej to začalo v noci, začala tak chrcat. Hlavne pri kojeni najviac. Dávam morskú vodu Sterimar baby a Nasivin pre dojčatá do 1.roku a skúsime ci pôjde dačo odsat keď muž prinesie odsavacku. Uvidím co mi povie Dr. Zajtra na poradni.
Skôr by som povedala, že tam má šušne. A v takom malom nošteku mu to zavadzia a preto chrčí. Aspoň my sme to tak mali. Treba mu ho riadne vyčistiť a uvidíš, či to prejde