Ahojte, malinka ma tyzden, moze uz mat koliku? Strasme vela prdi, ale kaka horsie, raz za 48 hodin. V noci mava take cca hodinku a pol az dve placlive miestaz kedy ju neviem utisit, uspat. Dala som jej raz kvapky vigantol a odvtedy ti zacalo, druhy krat uz som nedavala. Viem ze robi detickam zle, kupili sme devit. Papa um, nekojime. Neviem ci to ma stake z tych kvapiek (dali sme pred 2 dnami), alebo nam zacinaju koliky. Mozem jej dat coliprev oreventivne? Najnizsiu davku? Dakujem za rady 🙏
@jajusa85 ahoj naša má dva mesiace a tiež sme si prešli zlým obdobím, tiež som nasadila bebu ha 1 ako dávali v nemocnici,no aj tak jej to začalo. Vyskúšali sme 5 mliek a nakoniec nám sadlo hipp comfort je presne na tieto problémy + coliprev. Cvičte malinkej z nožičkami, tepla vodička tiež ulavi od bolesti bruska a masáže.
Vypýtaj si biogaiu od narodenia ale začni jej dávať len po 3 kvapkách a nedaj jej hneď 5
Nemen jej mlieko keď ma len týžden!!! Pockaj ešte aspoň 2 týždne.
@hennyinnsbruck tiez sa mi zda skoro. Ved to moze byt z tolkych veci, hotova maturita toto 🤣
@jajusa85 naša mala začala mať koliky po 2 týždňoch, nekojila som, resp len minimum, čiže väčšina um. Dvíhala nôžky k brusku, každý večer 2 hodiny plakala, strašne prdela a kakala ťažko. Dr nám potom predpisovala um nutrilon colics alebo tak nejak. Len my sme mali nutrilon od začiatku. Až toto pomohlo po skoro mesiaci trápenia sa.
@jajusa85 ale nie neboj. Ale je malinko na svete, žalúdok si musí zvykať atď.. Črievka.. Ešte počkaj s tým
@jajusa85 ahoj môjmu malému začali koliky po vianoce a skončili až nasadením prikrmu, tiež bol na um nekojila som... bola to nočná mora... dávala som mu vkuse protivníka biogaia a kvapky sab simplex na striedačku s espumisan l to jedine ako tak zmiernilo príznaky a zaberalo... menila som 3x um, aj keď bla bla bla nema sa to máš vydržať ale.ked ti dieta vrieska od bolesti tak hľadáš správne um, zabral až nutrilon omneo comfort a od pol roka v pohode obyčajný nutrilon...
@jajusa85 keď raz mlieko nesedí tak nesedí, netreba čakať my sme mali týždeň a 2 dni keď sme prvý krát menili mliecko na odporucanie lekára. A coliprev som dávala od ukončeného 1. Týždňa tiez mi tak kázala doktorka, dokonca mi kázala s nim pokračovať aj keď už nema mala problémy a probiotika som mala dr max a teraz ma mala 2m a kúpili sme biogaia
No moja mala ale tieto veci nerobi, nepuci sa, dnes sa vykakala 3 krat, raz dokonca na mna jak som ju niesla do kupelne umyt. Stolicu ma slabo hnedu taku nie uplne riedku ake ani tuhu. Prdka dneska menej. Zato sa mi ale dva krat pogrckala. Joj dievcence ja ako prvorodicka mam zo vsetkeho strasny stres. Ospravedlnujem sa, ze sa vypytujem, niekomu to mozno pride hlupe. To grckanie je normalne? Po jedle to bolo v rozmedzi pol az celej hodiny, v tej druhej grcke mala ako keby soplik zlty trosku.
Nemuselo jej sadnúť ani to mlieko