Sú to kiahne alebo vyrážka?

barboork
5. feb 2023

Dobrý večer,

Prosím o pomoc, syn má ísť zajtra 3x do jasličiek a našla som mu teraz navečer takýto pupáčik/vyrážku a teda neviem či to môžu byť kiahne alebo nie. Nie je to vodnaté, má len jeden jediný na kolene, nič ho neškriabe. Dala som mu dlhý teplý kúpeľ, že keby náhodou, tak snáď sa do rána toho objaví viac alebo to aspoň zmení podobu na pľuzgier. Myslíte, že to stačí ráno pozrieť a keď to bude bezo zmeny, môžem ho poslať do jasličiek? Ďakujem a pekný večer 😊

janinah
5. feb 2023

Keby kiahne,tak do rána ich bude viac,kiahňa začína ako červená väčšia bodka,tá sa zväščí a pluzgierik je z toho až neskôr,nie je to tak,že hned nabehnú pľuzgieriky.

barboork
autor
5. feb 2023

@janinah Ďakujem pekne, toto nie je bodka, je to skôr také tvrdšie, ako tvrdší pupáčik ale priznám sa, že ešte sme sa s takým za 3 roky nestretli, preto sa tu takto pýtam na fóre 😊

pupava36
5. feb 2023

Kiahne su vodnate bodky. Skuste ho pozriet aj teraz, ak su to kiahne tak by ich malo mat dieta aj na tvaricke, tam sa najcastejsie ukazu....mojmu synovi zacali kiahne na brusku, najprv mal len jednu a do hodiny uz mal dalsich 10 a potom ich mal uz vsade. Ak ma kiahne zajtra bude ako muchotravka, pokial sa nevyhadze kiahne to neboli.

barboork
autor
5. feb 2023

@pupava36 Ďakujem za radu, pozrela som na malého, nemá nič (síce spinká, ale vidím keď vyhrniem pyžamo, že je čistý). Tvár vôbec, ani za ušami, ani vo vlasoch. Každopádne ráno po zobudení skontrolujem 😊.

martinka13
6. feb 2023

Nám takto kiahne začínali. Treba vyčkať, ako to bude postupovať. Môže to byť samozrejme aj vyrážka

barboork
autor
6. feb 2023

@martinka13 Dnes sa neobjavilo nič navyše aj toto sa zmenšilo, takže asi to bola len taká malá vyrážka.. No budem ho radšej sledovať, predsa len začal chodiť do kolektívu medzi deti, takže má sa k tomu už kde dostať.