Sú to kiahne?

7. okt 2024

Dobré ráno, sú to kiahne? Viem, že su to na prd fotky ale inak to nejde odfotit.
A ak áno, ako postupovať? Mám doma aj ďalších dvoch surodencov, mam ich nechat doma zo škôlky? Volať dr určite budem, ale ísť aj tam na potvrdenie? Musela by som ísť pešo, máme to 15minut, viem že kiahne by mali byť v teple. Ďakujem za odpoveď na moje blbé otázky.

magic08
7. okt 2024

nie, nevyzera to ako kiahne
pozri vo vlasoch a za ušami, ci nema vyrazky

autor
7. okt 2024

@magic08 len tieto pupaky ma po celom tele.

andrejkap123
7. okt 2024

A od kedy to ma? Lebo mne tak kiahne zacinali a na druhy den od vyskytu tohto som mala pluzgiere.

autor
7. okt 2024

@andrejkap123 všimli sme si to včera večer

magic08
7. okt 2024

tak aspon jedna vyrazka by mohla byt v tekutinou, ak su to kiahne, skus pozriet tie vlasy

autor
7. okt 2024

@andrejkap123 tie vyrážky su sice malé ale vnutri vyzerá byt tekutina
@magic08 má aj za ušami a ako vidím pribúdajú

ivana3111
7. okt 2024

Viete o niekom v okolí, kto mal /ma kiahne? Sú rozšírené v kolektíve? Podla mna to môžu byť kiahne, najviac sa šíria na jar a na jeseň .

monnci2226
7. okt 2024

podla.mna tiez to mozu byt kiahne, nam takto zacinali, len taka malicka bodka s tekutinkou.
mladsie by som do skolky dala, inkubacna doba je 14 dni a nemusia ich ani dostat. doktorke iba zavolaj.

andrejkap123
7. okt 2024

Ak to ma vo vlasoch a svrbi to uz teraz su to kiahne. Drzim palce za dobry priebeh 🙂

magic08
7. okt 2024

tak potom to budu kiahne
ostatne deti by som asi davala riadne do skolky, inkubačna je minimalne 14 dni.
U nas si takto poprenasali kiahne deti vzdy po 14tich dnoch. pekne v poradi od najstarieho po majmensie
Drzim palce

autor
7. okt 2024

Super, ďakujem vám.

sandri
7. okt 2024

Do skolky by som davala len tyzden, potom by som uz surodencov nechala doma. Inak sa to bude dalej sirit v skolke. Ja som tak spravila - ked mal starsi (skolak) ako prvý kiahne, tak som mladsieho tyzden dala do skolky a nasledne som ho uz nechala doma. Vysypal sa o dalsi tyzden. Vdaka tomu som to nezavliekla do skoly.

carduelis
7. okt 2024

Aj nasim tak zacali kiahne, z 3 to jeden nechytil. Lekarke len zavolaj.

autor
7. okt 2024

Už to máme potvrdené aj od dr. Posielala som jej fotky.