ahojte....myslim že moja 2roč.dcera ma kiahne no niesom si ista....ma take trocha tvdršie pluzgierikove vyražky,akoby vodnate,ale vyhadzala sa len vokoli plienky,na nožkach a 1vyražku ma vpodpazuši a len minimum 2-3 vyražky na brušku,na tvrari ani na ručkach absolutne nič....ma aj zvyšenu teplotu,na pohot.nechcem utekať ale ani čakať do pondelka vnevedomosti...čitala som že pri šarlachu sa dieťa vysype voblasti podruška a na nožkach,ale žiadne ine priznaky šarlachu nema...preto dufam že su to len kiahne....čo myslite????dakujeeeeeeeem
Hlavne kľud, nepredbiehaj, my sme kiahne mali a na tváričke sa objavili až ako posledné, najprv začali na nôžkach a telíčku. Môj malý nemal dokonca ani teploty. Uvidíš ráno, sleduj malinkú cez noc, či jej nestúpne teplota. Ráno uvidíš, či sa jej to rozšírilo.
Moja dvojročná prekonala kiahne teraz cez vianočné sviatky, prvé vyrážky vyzerali ako štipance a mala ich na pundulke, tam sa jej to vyhádzalo najskôr a najviac, to som si všimla večer, do rána sa vyhádzala viac a na celé telo a do večera ešte viac, potom tie štipance začali vodnatieť a to som vedela, že sú kiahne... Ku doktorke sme s tým nešli. Vedela som, že ich dostaneme, lebo sme ich chytili od krsnej dcérky... Prvé dni sme dávali fenistil kvapky 10kvapiek 2x denne a natierali tekutým púdrom. Hovorí sa, že už sa ten púder nato nepoužíva, ale nám pomohol. A hlavne nechodiť vonku do zimi, treba byť doma v teple minimálne 10.dní to bolo asi najhoršie pre malú 😀 Teraz v pondelok ideme na kontrolu, ale vyrážky sú už chrastičky, ktoré postupne odpadávajú... Inak na začiatku tiež mala len zvýšenú teplotu... potom už nie.
neviem prečo sa mi nedalo odpovedať cez môj učet...mata95.....tak som si zriadila novy.....tak budem to sledovať....dakujem za upokojenie žienky,mala zatial spi,takže uvidim rano....dakujeeeeem krasne 🙂 🙂 🙂
ked su vodnate a pluzgieriky tak podla mna ano. a ked prasknu tak určite. aj ked sa rozširuju.
myslim že su to kiahne a k lekárovi som z detmi ani nechodila len som potom nahlasila že sme ich prekonali.Akurat ich budete zbytočne rozširovat.Nezabudaj že u lekára su chore detičky ktore by mohli v kombinácii z kiahnami mat aj horšie následky.Kiahne nesmu prechladnut a davaj ten fenistil ako radi leanax.
mamičky poraďte prosím,
dcérka mala jeden deň teplotu 39,10°C, dala som jej panadol sirup 2x počas dňa (samozrejme po 6 hod.) no a na druhý deň ráno mala strašne vysypanú riťku, nožičky len trochu, neskôr sa jej to vysypalo na rukách. Urobili sa je z toho vodové pľuzgiere, nesvrbí ju to. Jedna lekárka povedala, že je to plienková dermatitída, iná zase, že sú to kiahne. Tak teraz neviem...
Ahoj,ak sú to pupáčiky a v nich pluzgierik sú to kiahne.Môj malý to teraz mal 3r.a malá to dostala od neho 11m. Treba ísť obvodnej doktorke,ukázať jej to a tá bude vedieť či sú to kiahne.
daj foto - urob detajl ak sa da