Sú to kiahne?

mucuinka
28. feb 2023

Prosim vas, je mozne dostat kiahne takto skoro? Minulu nedelu sme boli s dietatom, ktore sa v pondelok vysypalo. Dnes uz moje dieta zvysena teplota (zatial pen do 37,5), nechutenstvo, celkovo biedne, obcas zakasle (ale to mame takmer stale 🙂 ). Vyrazky som zatial nenasla. Vsade hovoria, ze inkubacna doba 14-21 dni. Tak neviem. Bolo to u niekoho skor?

asia83
28. feb 2023

@mucuinka Áno, počas tej inkubačnej doby (u nás 19 dní) zvýšené teploty, slabosť, žiadne vyrážky. Až po tých 19 dňoch vyrážky. Takže to sú sprievodné znaky kiahní. Výsev (vyrážky) sú až posledné štádium.

mucuinka
autor
28. feb 2023

@asia83 aha, dakujem. Ja som si myslela, ze to je do prvych priznakov ( teda aj tej teploty). Nuz budeme teda cakat, co pride

mucuinka
autor
28. feb 2023

@asia83 este mi napadlo ako dlho pred vysypom ste mali tie teploty? U nas sa uz teplota splha k 38 :( takze sa bojim, ze sme chytili skor nieco ine ako kiahne

asia83
28. feb 2023

@mucuinka Aj zo dva týždne pred prvými vyrážkami. Ono potom tie teploty ustúpia, neboli extra vysoké. Zopár dní teploty, ústup, únava, malátnosť, prejavy miernej nádchy, sople, hlieny. Keď si týmto dieťa prejde, nastúpia vyrážky.

mucuinka
autor
28. feb 2023

@asia83 dakujem ti. Si zlata. Tak budeme len cakat, co z toho nakoniec bude.

asia83
28. feb 2023

@mucuinka Za málo. Nech to máte čím skôr za sebou.

sono2
28. feb 2023

@mucuinka ako ktorú nedeľu? Túto?

sono2
28. feb 2023

@asia83 to vôbec nemáš pravdu. Moje obe deti mali iný priebeh

mucuinka
autor
1. mar 2023

@sono2 nie, este minuly tyzden v nedelu poobede sa hrali s dietatom, co sa minuly pondelok vysypalo. Ale aj tak sa mi to zda dost skoro na kiahne. Vcera vecer uz bola teplota 38,5 rano po zobudeni 37,9.

asia83
1. mar 2023

@sono2 Opisovala som priebeh mojich dvoch detí. Takže pravdu mám. 😉 Každý aspoň trocha inteligentný človek pochopí, že každý sme iný, a to, čo platí u 90 % detí, nemusí u zvyšku.

sono2
1. mar 2023

@asia83 písala si to štýlom, že len priebeh tvojich deti/ dieťaťa je taky a iný nie.

Čo ja doteraz poznám, je vyrážka ako prvé štádium hneď na to teplota, ak vôbec a od 4 dňa to ustupuje.

Ja som napríklad nechala ako mladšia dostala dcéru staršiu okamžite očkovať, dostala áno presne na 12 deň, ale mala ak 10 pupencov, bolo veľa, na 3 deň nemala skoro nič a netvorili sa ďalšie.
Ja odporúčam očko.
Deti majú minimálny priebeh, lebo niektoré to majú doslova všade.

sono2
1. mar 2023

@mucuinka moja dostala od sestry presne na 12 ty den.
Doktorka povedala, že tak do týždňa môže ešte chodiť do škôlky/ staršia/ a od toho týždňa môžem očakávať prvé prejavy.
Si hovorím 10 dní paráda, 11 a na 12 ty sa ráno zobudila že ju niečo na chrbáte svrbi
To presne sedí.

mucuinka
autor
1. mar 2023

@sono2 vies, ja som chcela deti zaockovat, pytala som sa 2 lekarov a ani jeden ocko proti kiahnam neodporucal :( pritom je vela krajin, kde uz kiahne takmer nepoznaju prave preto, ze ockuju. Takto len trpneme, ze co a ako.

sono2
1. mar 2023

@mucuinka ved toto, ja som dala staršiu len preto, že ak by aj náhodou nedostala, čo ak v dospelosti, náhodou tehotná? Muž rovnako šiel v ten deň na vakcínu Atď.
Ja som práve myslela, že deti mám očko.
My sme v zahraničí a dávam všetko.
Veľa je tých vakcín kombinovaných, ta to nesledujem.
No. A som rada, druhú dávku jej nebolo treba, priebeh nulový.
Mladšia bola tiež ok, teplota skoro žiadna ale napríklad len to, že mala mega veľku medzi očami a urobila sa jej jazva a budem jej to musieť dať urobiť. Mam kamarátku, čo jej syn mal celé telo, ešte aj v ústach a ostalo mu kopec jaziev.
Takže možno už len kvôli tomuto, ja by som fakt očko odporučila