Sú to kiahne?

lub276
20. nov 2016

Prosím vás sú to kiahne alebo nie? Vriedik v piatok a dnes chrasta😞😞😞😭😭😭

lub276
autor
20. nov 2016
lub276
autor
20. nov 2016
lub276
autor
20. nov 2016

@lub276 toto veľké najbledsie mala pred cca 1-1,5 týždňa😭

sardinka336
20. nov 2016

mozu to byt kiahne...musi to byt pluzgierik naplneny tekutinou, ten praskne a urobi sa chrasta. To spred týždna zrejme kiahna nebola, ale ina vyrazka.

teenushka
20. nov 2016

Podľa mňa áno, naší to mali aj na krku, na tvári a vo vlasoch.

teenushka
20. nov 2016

@teenushka ešte sme vtedy zvažovali pripadne postipanie niečím, ale keď sa to vyskytlo aj u dcérky a hlasili nam aj zo škôlky a od pediatra, tak sme boli jasni. Tiež to bolo niekedy začiatkom decembra...

ika_ba
20. nov 2016

my mame teraz, uz nam to schne, takze mozem povedat, ze su to kiahne

timea7
20. nov 2016

s najväčšou pravdepodobnosťou sú.

lub276
autor
20. nov 2016

No super 😭 pred týždňom v piatok som to ukazovala doky tak kázala natierať imunoglukanom !!! Ale postupne to mizne a zároveň sa objavujú ďalšie malilinke bodky a potom sa to takto rozširuje😞 má to len tu na brušku a dve na bočnej strane stehien😉 a celý týždeň chodila do škôlky hej!!!! A takisto bola v kontakte s inými deťmi z rodiny a jej sestra ešte nic !😭😭😭😭 No zajtra idem k doky a je možné že nemá ani teploty ani sa nesvrby aspoň ju nevidím😞 ale pred týždňom mala zápal spojiviek!!!

marcelatje
20. nov 2016

@lub276 moje deti nemali teploty ani sa neskrabali takze mozne to je. Ale ten vyskyt len na beusku a stehnach je divny.

lub276
autor
20. nov 2016

@teenushka a vy ste boli nosičmi či niekto iný? Lebo aj ja som myslela že je to uštipnutie a nakoniec toto😞 ta prvá foto to je že po výrazne sa urobil pľuzgieriky ktorý potom sa urobil do chrasty😭

lub276
autor
20. nov 2016

@marcelatje veď toto nesedí mi to. Pozorujem do zajtra ale po týždni sa to rozšírilo ďalej najprv som myslela že je to uštipnutie aj doky to videla 11.11 nerozumiem tomu😞

marcelatje
20. nov 2016

@lub276 myslus tu skvrnu ci vyrazky? Nove kiahne mozu kludne pribudat aj 7 dni. Ta skvrna nemoze to byt exem? Reakcia na prasok alebo co.

maxiva
20. nov 2016

podla mna to su kiahne

ika_ba
20. nov 2016

uz som pocula aj to, ze lekarka nevedela ze su kiahne a upratovacka v skolke ano, my netusime, kde sme to nachytali, nasa tiez nemala teploty a nema az tak vela vyrazok, zatial sme pouzivali tekuty puder a davali sme fenistyl kvapky

csenibaba
20. nov 2016

@lub276 ahoj podla ide skor a zlaty stafylokok,ked uz to ma skoro 2 tyzdne..

lub276
autor
20. nov 2016

@csenibaba jeminenku a to čo je zasa? Príznaky, následky liečba?

csenibaba
20. nov 2016

Zlaty stafylokok mame aj v nose a na mandliach,ale dosledku infekcie moze dostat aj do kevneho obechu a na kozu,zacina sa ako mala chrasta pupancek ktory sa zvacsuje ,jedine zaberaju antibiotika..

luci21
20. nov 2016

Podla mna sú to kiahne, moji to mali teraz v lete.

katrinka8
20. nov 2016

Tie vyrážky vyzerajú ako kiahne, ale kiahne pribúdajú naraz. Proste 1. deň ich je pár bodiek, a do pár hodín proste viditeľne pribudnú, do ďalšieho dňa tiež, takto pribúdajú cca 5 dní, potom postupne zasychajú ďalších cca 5 dní.
Ak sú to kiahne, treba byť s tým v teple, čiže nebehať von, aby sa jej to nezarazilo dovnútra organizmu na vnútorné orgány. Plus je infekčná, tak ak nemá dr. infekčnú miestnosť, neviem, či by som s tým šla do čakárne medzi iné deti...

lub276
autor
21. nov 2016

@csenibaba nakoniec je to zlatý stafylokok 😠

lub276
autor
21. nov 2016

dievčatá ďakujem vám veľmi pekne je to zlatý stafylokok 😠

csenibaba
21. nov 2016

@lub276 ahoj,mala dostala antibiotika?Nezlakni sa ked malej budu vymienat antibiotika,nie kazdy pomoze,Synovec musel dobrat 3 baliky kym mu neobjavovali nove vyrazky.(preto som vedela co to je)

lub276
autor
21. nov 2016

@csenibaba aha tak dostali sme gencianovu vodičku 2 dni natierať a masť Baneocin. to je vsetko o tzyden kontrola. a mala otazocka, mala chodila cely tyzden do skolky a aj sme sa stretavali s inymi detmi nakazilaich alebo nie???

csenibaba
22. nov 2016

Nie nenakazila.Zlaty stafylokok ma kazdy ,len vtedy sa utoci ked je oslabeny imunitny system,alebo neaka rana cez ktoru dostane do kevneho ovehu..

lub276
autor
23. nov 2016

@csenibaba ďakujem😉