Prosím vás sú to kiahne alebo nie? Vriedik v piatok a dnes chrasta😞😞😞😭😭😭
mozu to byt kiahne...musi to byt pluzgierik naplneny tekutinou, ten praskne a urobi sa chrasta. To spred týždna zrejme kiahna nebola, ale ina vyrazka.
Podľa mňa áno, naší to mali aj na krku, na tvári a vo vlasoch.
my mame teraz, uz nam to schne, takze mozem povedat, ze su to kiahne
s najväčšou pravdepodobnosťou sú.
No super 😭 pred týždňom v piatok som to ukazovala doky tak kázala natierať imunoglukanom !!! Ale postupne to mizne a zároveň sa objavujú ďalšie malilinke bodky a potom sa to takto rozširuje😞 má to len tu na brušku a dve na bočnej strane stehien😉 a celý týždeň chodila do škôlky hej!!!! A takisto bola v kontakte s inými deťmi z rodiny a jej sestra ešte nic !😭😭😭😭 No zajtra idem k doky a je možné že nemá ani teploty ani sa nesvrby aspoň ju nevidím😞 ale pred týždňom mala zápal spojiviek!!!
@lub276 moje deti nemali teploty ani sa neskrabali takze mozne to je. Ale ten vyskyt len na beusku a stehnach je divny.
@marcelatje veď toto nesedí mi to. Pozorujem do zajtra ale po týždni sa to rozšírilo ďalej najprv som myslela že je to uštipnutie aj doky to videla 11.11 nerozumiem tomu😞
@lub276 myslus tu skvrnu ci vyrazky? Nove kiahne mozu kludne pribudat aj 7 dni. Ta skvrna nemoze to byt exem? Reakcia na prasok alebo co.
podla mna to su kiahne
uz som pocula aj to, ze lekarka nevedela ze su kiahne a upratovacka v skolke ano, my netusime, kde sme to nachytali, nasa tiez nemala teploty a nema az tak vela vyrazok, zatial sme pouzivali tekuty puder a davali sme fenistyl kvapky
Zlaty stafylokok mame aj v nose a na mandliach,ale dosledku infekcie moze dostat aj do kevneho obechu a na kozu,zacina sa ako mala chrasta pupancek ktory sa zvacsuje ,jedine zaberaju antibiotika..
Podla mna sú to kiahne, moji to mali teraz v lete.
Tie vyrážky vyzerajú ako kiahne, ale kiahne pribúdajú naraz. Proste 1. deň ich je pár bodiek, a do pár hodín proste viditeľne pribudnú, do ďalšieho dňa tiež, takto pribúdajú cca 5 dní, potom postupne zasychajú ďalších cca 5 dní.
Ak sú to kiahne, treba byť s tým v teple, čiže nebehať von, aby sa jej to nezarazilo dovnútra organizmu na vnútorné orgány. Plus je infekčná, tak ak nemá dr. infekčnú miestnosť, neviem, či by som s tým šla do čakárne medzi iné deti...
dievčatá ďakujem vám veľmi pekne je to zlatý stafylokok 😠
Nie nenakazila.Zlaty stafylokok ma kazdy ,len vtedy sa utoci ked je oslabeny imunitny system,alebo neaka rana cez ktoru dostane do kevneho ovehu..