Ahojte maminy, chcela by som kúpiť 15 ročnej dcére šošovky. Keďže , pôjde už na strednú školu a proste okuliare nechce nosiť. Sú šošovky vhodné aj v jej veku? Aká je najlepšia značka? Musí dodržiavať určitú hygienu? Ak by pomohlo dioptrie ma -2. Ďakujem
Kontaktne sosovky sa mozu nosit od 12 rokov. Treba poprosit u ocnej aby ju naucila si ich vkladat teda aspon u mojej to tak bolo samozrejme za poplatok. No znacka? Kazdemu pasnu ine ale skuste johnsons. Ja nosim tiez -2 od 17tich rokov. Hygiena samozrejme treba poriadne umyt ruky pred aplikaciou a aj pri vytahovani. Sosovky treba cistit trenim medzi prstami ale to vam povedia aj v optike 😊 ak este nejake otazky napiste mi spravu 😉
@petinka333 Ahoj. Podla mna vek ma dcerka v pohode na sosovky, ale urcite je potrebne ocne vysetrenie, lekar jej musi zmerat sosovku a zakrivenie ... aby jej sosovka na oku sedela a viem, ze niektori ludia ich nosit nemozu. Ja nosim sosovky roky, na vyber je vela druhov aj znaciek, treba pozriet obsah vody v nich (cim vyssi, tym lepsi pocit v oku, lebo ho nevysusaju), su denne mesacne a ine...na nete je toho kopa...najhygienickejsie su denne ...pretoze si ich rano vlozi a vecer zahodi. Urcite treba dodrziavat hygienu..umyvanie ruk aj sosoviek (v pripade dlhsie pouzitelnych sosoviek)...predsalen su to oci a zapal ci infekcia moze vzniknut raz dva. A nakoniec...je to neporovnatelne komfortne v porovnani s okuliarmi...ja so sosovkami cvicim, plavam a slecna sa bude citit urcite krajsie...len pozor pri malovani oci (najskor treba vlozit sosovky az potom sa namalovat). Good luck
@petinka333 ja som nosila sosovky, ale museli mi ich prvykrat aplikovat v optike, lekarka mi aj sama vybrala znacku, zakrivenie sosovky, nejde len o dioptriu. dioptrie na sosovkach su taktiez casto ine ako dioptrie na okuliaroch, ja som ma sosovky asi o pol dioptrie slabsie. tak ani znacka neexistuje najlepsia, ide o to, co sadne dcere. nesmu ju drazdit. odporucam zajtra niekde do optiky, kde aplikuju aj kontaktne sosovky a vsetko vam vysvetlia
ano, ja ich nosim od 12
Ano moja dcera nosi od strednej školy a velmi je spokojna a ma podobnú dioptriu ako vaša
Ano,,ja mam sosovky tusim od 11 alebo 12rokov,,takze uz na zdš..a pouzivam ich dodnes 🙂
ano,uplne v pohode 😉
áno, sú vhodné, deti môžu už od 6 rokov - ide hlavne o deti, čo robia šport, treba si zavolať do optiky a dohodnúť sa s dr. ak tam ordinuje, vysvetlí , pomeria a naučí aplikovať šošovky , takisto odporučí značku. Sú však ľudia, ktorí neznášajú šošovky, takže treba rátať aj s tým..., ale inak v pohode moja dcéra nosí tiež teraz od 10 rokov 2-3 x týždenne kvôli športu, ja jej ich dávam a v pohode. Takže stredoškoláčka to zvládne určite. ja nosím tiež, mne osobne sú komfortnejšie ako okuliare.
Jasné že su vhodné na denne nosenie aj pre stredoškoláčku mne sa osvedčili aj mesačne a aj 3 mesačne....ale je pravda, ze v šošovkách by sa nemalo chodiť do sauny, bazena koli možnej infekcii....
Ja som nosila ,,šošure,, cca 15 rokov od strednej školy...kedze som mala vysoku dioptriu a okuliare na stalo mi proste ,,nesedia,, nie je to take pohodlne. Ale ja uz som so sošovkami skončila aj s okuliarmi...mam za sebou laserovu operaciu takže toto uz konečne nepotrebujem.
toto sú otázky asi skôr pre jej očného lekára, čo tak poradiť sa s ním 😉