Sú deti viac choré po odstavení od materského mlieka?

15. feb 2022

Spozorovali ste, že by vaše dieťa po odstavení materského mlieka bývalo viac choré? Alebo tie ktoré dávate umele mlieko od narodenia, boli vaše detičky často choré?

zdenka11081983
15. feb 2022

Nie.

zuzahajdulka
15. feb 2022

Doslova za tyzden po odstaveni od MM chytilo dieta tolko infektov, ze po troch mesiacoch antibiotikovania skoncilo na Isoprinosine.

amelie2017
15. feb 2022

Dcera nie. Od 3 mesiacov na umelom a raz rocne ma nejaku vyrozu. Ma 4 roky. Teraz mam 7 mesacneho, cca od 4 mesiacov je na umelom, od 5 mesiacov sa trapime so zapalmi priedusiek a pluc, ale nemyslim si, ze je to kvoli mlieku. Bud ma nejaku bakteriu alebo alergiu.

lucia147852
15. feb 2022

Nie, od 5m bola čisto na UM a má najlepšiu imunitu z okolia zatiaľ. Teraz má 5 rokov.

annm81
15. feb 2022

Ja osobne som nič také nepozorovala, hoci som dieťa odstavila práve v chrípkovej sezóne.

felycity
15. feb 2022

Nie, one deti na umelom mlieku po mesiaci dojčenia, zdravotne sa držali a držia výborne,. Takže u nás sa to nepotvrdilo.

diewcatqoo
15. feb 2022

Ja som dojcila syna takmer do 3 rokov a prvy rok v skolke uplne ok. Potom sme zmenili skolku a hroza, kazdy druhy tyzden chory. Takze myslim, ze kojenie na to asi vplyv nema. Urcite nie taky zazracny, ako o tom radi pisu kojofanaticky 🙂

andrejka1974
15. feb 2022

Najstarší syn nebol vôbec na umelom mlieku a býval častejšie chorí ako ostatné deti,ktoré boli na umelom mlieku od 2 mesiaca .

matabb73
15. feb 2022

U nás to tak bolo u oboch detí. Syn dojčený 11 mesiacov. Už prvý mesiac, keď som ho začala odstavovať dostal silnú angínu a odvtedy sme sa s angínami trápili do ôsmych rokov. Dovtedy mal len mierne soplíky. Dcéra dojčená 2 roky a tri mesiace. Bežné ochorenia nemala do troch rokov skoro žiadne, nechytila ani kiahne keď ich mali všetky deti okolo a keď začala ako trojročná chodiť do škôlky, pochytala tam všetky choroby, čo sa dali. Pritom sme od roka chodili pravidelne do materského centra medzi deti. Asi ich to dojčenie ozaj chránilo. Minimálne chráni vtedy keď je chorá matka, lebo dieťa dostáva v materskom mlieku rovno protilátky. Moja dcéra pokiaľ bola dojčená, odo mňa nikdy neochorela.

simona92101
15. feb 2022

Dcera prve mesiace kojena,nonstop sme boli u lekara.neskor na UM,trosku sa to upravilo.akonahle zacala papat prikrmy a viac chodit do kolektivu,tak chora minimalne.po nastupe do skolky mala po tyzdni kasel a sople,ze sme sa toho zbavit nemohli.
Kamaratka obe deti kojene,avsak neustale chore.kasle,sople,teploty...
Podla mna to nezavisi od toho,ci je dieta kojene alebo na UM,ale aku ma dieta imunitu.

nikpa
15. feb 2022

U nás sa to nepotvrdilo

cherry_cherry
15. feb 2022

Prva dcera na umelom mlieku od 3 mesiacov. Do 3.5 roka nebola chora a to ako 2.5 rocna nastupila do jasli. Pediatricka sa ma pytala, ze co to mam za zazracne dieta. Potom ked sme zmenili skolku, tak sem tam nejaky sopel apod. To trvalo asi rok, imunita sa nacvicila a teraz opat nebyva vobec chora.
Mladsia dcera na umelom mlieku od 6 mesiacov, byva trochu castejsie chora, ale stale nic extra. Skor ked jej starsia nieco donesie zo skoly. Starsia ma pol dna trochu sopel a mladsia ma sopel tyzden. Inak v pohode.
A pre porovnanie susedin syn dojceny do 2 rokov, ma nejaku specialnu stravu, nieco ze ako sa stravuju zdrave deti, tak ten je stale chory. Kazda blbost na neho hned sadne a 2 tyzdne je doma...

x_mery_x
15. feb 2022

Bol od nar na UM, uz nepije mlieko, ma dva roky a este nebol chory. 🙂

marianarem
15. feb 2022

Moj mal iba UM od narodenia, ma 2r2m a zatial.bol chory iba raz, nadchu mal.

autor
15. feb 2022

@zuzahajdulka a v akom veku ste ho odstavili?

zuzahajdulka
15. feb 2022

3r