Za posledný rok sa mi stava,že pediater objedna dieta,ale nie hneď,lebo už nema cas. Väčšinou ďalší den. Dnes sa mi ale stalo,že až o pat dni mame prísť na vyter. Takže dovtedy bude syn bez liecby a keďže idu vianoce, tak ktovie kedy výsledky. Aj vasi pediatri sú taki vytazeni,že keď volate (áno musíme volať najprv), tak nikdy nie je čas v ten den? Kedysi to problém nebol, dalo sa prísť v ten den :/
U nás sa objednáva elektronicky...a som s tým veľmi spokojná, pretože náš pediater to má rozdelené tak, že elektronicky sa objednávajú choré deti...všetky voľné termíny sú na ich webovej stránke, takže sa dá objednať aj hneď (napr. dnes) alebo ak už voľný termín nie je, tak každý deň o 15tej spúšťa nové termíny na nasledujúci deň. Ak je niečo vážne, volám, píšem na FB. Sestrička hneď volá.
Tentk systém sa mi páči preto, lebo lekár má deň rozdelený pre choré deti a potom pre tie deti, ktoré sú zdravé a idú napr. na preventívku, očkovanie, odber krvi atď. a dôvodom je to, aby sa v čakárni nestretávali choré a zdravé deti. Ja som veľmi spokojná.
@ja_bb presne pre toto sme menili detskú lekárku.. ta ktoru sme mali predtým nebrala bez objednania, neexist.. vyšetrovanie, predpisovanie liekov všetko po telefóne.. tak si hovorím toto teda nie.. zmenili sme lekárku a u nej sa samozrejme da aj objednať napr. na preventivku, ockovanie, potadne objednava.. ale dá sa aj prísť zapísať a počkať, ešte nikdy sa nám nestalo že by sme sa nevybavili
Tento systém začal počas korony, všetko len telefonicky, lenže niektorým lekarom sa to zapáčilo natoľko že v tom pokračujú ďalej
my ani nevoláme - rovno ideme .... najmä ak je dieťa choré.
U nás stačí prísť a počkať si na vyšetrenie.
Objednávajú len na preventívky, odber krvi, alebo keď sa chodí s maličkými deťmi na poradňu.
U nás sa treba objednať, ale ak volám ráno, termín je na ten istý deň zvyčajne okolo obeda.
Zoberie aj tých, čo nevolajú, len musia čakať - prednosť majú objednaní.
Ale keď tu čítam s čím chodia alebo volajú, píšu niektoré matky, tak sa vôbec nečudujem, že pediatri sú vyťažení a dieťa, ktoré je naozaj choré, musí čakať
ani k našej sa neobjednáva. Prídem, sadnem si a čakám. Na preventívku objednáva sestrička aj na nejaké očkovania.
Áno aj u nas su pediatri vyťažení a ak je dobry lekár,tak ma aj vela detí,co po tom ako si niekedy citam aky pristup maju niektori k lieceniu cez telefón, tak absolutne chapem, prečo ma nasa doktorka toho vela,ale vzdy sa da prist osobne do čakárne alebo sa objednat z internetu s tym, ze si síce zaplatim, ale pride mi smska, ked sme na rade a nepresedim v cakarni pol dna. A preventivky,ockovania a pod., objednáva na poovedia, ked maju uz menej alebo poradne, aby sa tam nestretali chore a zdrave deti...a ked sa stane, ze potrebujem sa len poradit,tak niekedy skusim zavolat,ze čo robiť a poradi aj po telefóne
@ja_bb nie, neobjednavam,ani dlho necakam. Sle byvala som v BA a tam to bolo u pediatricky o hubu, system pretazeny
Nie, nemam takuto skúsenosť. Objednava iba na poradne a peventivky. Na tie ma vyclenene samostatne casove okno poobede okrem jedného dna. Pre chorych mas zas urcene ine casove okno,zväčša doobeda. Normalne prides do cakarne, vezmes si cislo bud cez automat alebo online a cakas. Volat treba iba v pripade dietatka pod 1 rok, pretoze tie berie prednostne,aby sa tam logicky nenakazili nejakou pliagou.
Normálne si hocikedy cez ecasenku zoberiem voľne číslo , na ktorý deň potrebujem. Kvôli tomu som vlastne odisla od starého pediatra , lebo tam trebalo prísť o 7 rano zapísať sa a vysediet si radu . Ak som prišla o pol 9, casto už sestricka brala poradovník do ordinácie a na ten deň finito. Na prevenciu si sestricka telefonicky objednáva .
@ja_bb objednavaju len orientacne preventivky s odberom krvi, ockovania a poradne, inak pridem a cakam, naposledy asi hodinu a pol na vyter
U našej sa objednávame len na poradne/preventivky/kontroly, ale pokiaľ je nejaký zdravotný problém, ideme hneď v ten deň. Pokiaľ stačí telefonát, voláme, ale ak treba vyšetrenie, sama nám vždy povie,aby sme prišli hneď v ten deň.
@ja_bb v prípade choroby môžeme kedykoľvek prísť. U našej je zvyk najskôr zavolať, aby vyseparovali dieťa od zdravých detí a dajú nám čas v daný deň kedy prísť.
Objednávanie je len preventívnky/očkovania a pod.
V prípade choroby môžeme prísť a sadnúť si, ale ja radšej volám a ona mi povie, že máme prísť, alebo povie, o kolkej máme prísť. Tu verziu že prídeme, sadneme si a čakáme absolútne nepreferujem, mala som tú česť u jej zastupujúcej, ktorá takto funguje a mne to vôbec nevyhovuje. Buď je syn taký chorý, že mu vôbec neprospieva tam sedieť s chorými deťmi a čakať hodiny, alebo nie až tak veľmi brutálne chorý, aby som riskovala čakaním ďalšie šmakocinky, ktoré sa na neho (a na mňa) nalepia. A naša ordinuje v detskej nemocnici, tak spleť chodieb, plno lekárov, plno rôznych ambulancii, plno ľudí, chorých detí všade, tak naozaj takto nie, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
@oblecenie99 áno aj u nas sa da prísť a počkať,ale presne pre to to nerobím, lebo kedy nas zoberie? Minule nas vyhanala prec, ze už ma meškanie,že už tam mal byt ďalší pacient. Ale presne,nepotrebujem,aby chytil dačo horšie a keď je mu zle,tak nevydrzi tam sedieť. Ja som bola rada,ked sa začalo veci vybavovat telefonom,ale napriek tomu,ze nabada na volanie a webku,tak vyzera,ze ma toho tak veľa,že až :/
Volám, hneď dostanem radu alebo termín v TEN ISTÝ deň. Krajské mesto, kde je akútny nedostatok oediatrov, ale naša je teda super.
Ked mam pocit ze dieta treba dat vysetrit normalne idem s nim do cakarne podla poradia.naposledy som bola v pondelok so 7 mesacnou prisli sme cca o 10.00 a pred nami bolo jedno dieta.. inokedy je tam aj 8-9 pacientov asi zalezi ako sa postasti.objednava nas na preventivky poradne a kontroly po chorobe..
Keď je to niečo akútne, ráno o siedmej napíšem mail a do 10 min mám odpoved, kedy prísť v ten deň. Aby sme sa vyhli cakaniu s chorými. Nikdy nás neodsunula na ďalší deň. Vítam tento prístup. Poradne a očkovania sú objednané dopredu.
@ja_bb akútne idem do čakárne a zapúšťame tam korene, berú akútnych medzi objednaných. Neakútne veci - áno, dostaneme termín, štandardne 3-5 dní. Takže ak nie sú horúčky, tak objednávam sa a čakáme zatiaľ doma s nasivinom, atď. na termín. A niekedy dieťa stihne aj vyzdravieť, alebo problém pominie .
@ja_bb no,je to smutny fakt ze vek.priemer pediatrov je 59 rokov:( je ich zalostne malo. Cakacky u nich su dan byvania vo vacsich mestach, kde sa ludia koncentruju. zazila som si svoje s detmi, niekedy mi bolo do placu z toho. V malom meste necakam vobec alebo minimalne, na pohotovosti(ak treba ist) som vzdy u nas bola vybavena da cca pol hodiny u nas. Rovnako ine vysetrenia, asi pred rokom dcera nestastne naburala do zarubne. Do hodiny prebehol postup-vyzdvihnutie babkou v skole, navsteva pediatra,CT a vysledky, neurologicka. Kym som pribehla k nim, vsetko mali absolvovane. Luxus byvania v odlahlom regione
U nas treba volat, ale povie mi len priblizny cas v ten den, kedy mozme prist. Raz sa mi len stalo, ze ked som jej popisala priznaky, povedala co kupit a keby nezabralo do 4 dni, tak sa opat ozvat. Nastastie zabralo
Nie, takyto problem veru nemame... u nasej netreba ani dopredu volat, normalne pridem, zapisem sa a cakam, dieta vysetri hned...