Stvrdnuté ošúchané ložiská na palcoch dvojročného chlapca

14. okt 2020

Ahojte, môjmu malému sa začali na palcoch na nohách robiť ako keby stvrdnuté ošúchané ložiská. Má to na oboch palcoch zboku aj na treťom na jednej nohe myslím. Môže to byť zo zlej obuvi? Nosí barefoot, vpredu sú dosť veľké, do zadu mu strčím ukazovák, takže neviem, či by ho mohli topánky takto odierať 🤔 Nechtíky má od narodenia lámavé a nie veľmi pekné, takže z nich neviem nič vydedukovať (na prvej foto sa mu ten nechtík akurát ukončil trošku). Brať ho k dr, či má vysmeje, že mám kúpiť väčšie topánky?

majusikk
14. okt 2020

Ak stlačí topánočky v predu ma tam 1cm voľno?

nnnuuunnn
14. okt 2020

Toto by aj mohla byt plesen, toto podla mna topanky neurobia.. isla by som k dr, ved ako to mas vediet od pohladu..

janage
14. okt 2020

Skus kupel noh s morskou solou KAWAR je dibra napr. cca 10min.potom zabalit do teplej plienky latkovej cistej. A uvidis ci nieco povoli. Normalne jemne uterakom osuchat. Potom hrubsia vrstva modrej indulony. a bavlnena ponozka na to.
Ak sa za tyzden nezlepsi alebo uvidis zhorsenie kludne kozne. Povedz ze pre svoj klud by si sa rada poradila. Ona uz ti poradi a moze predpisat aj napr.hermal plus nieco ako olej do kupela. Ak mas tam infekt da mast s liecivom.
Ak by to bola plesen tak tou indulonou to zhorsis.

janage
14. okt 2020

Moja mala take zlte krusty ked mala zlateho stafylokoka. Ale to bola tenka vrstva, nie klasicka zhrubnuta koza.

mandaranka123
6. máj 2021

@majusikk dobry vecer, chcela by som sa Vas opytat, ako ste nakoniec vyriesili tie osuchane palceky na nozickah. Moja dcera ma na nozkach nieco podobne. mysleli sme si, ze su to topanocky, kupili sme jej vacsie , ale este stale to ma na nozickach. Dakujem velmi pekne za kazdu radu.