Štvorrročný chlapec má silné kŕče v brušku

brita
4. júl 2016

Ahojte divecata, prosim vas o rady a skusenosti. Moj stvorrocny syn mal dnes priserne krce v brusku, trvalo to asi tristvrte hodiny. Predtym to nikdy takto nemal, nedavno som spozorovala, ako ma nejake slabe krce, ze sa natahuje dozadu a vykruca sa, ze ma krce, ale to mu po chvilocke preslo a nic. Vtedy som myslela, ze asi prdiky a podobne. Dnes rano to mal zase, najskor viac, potom po polhodke znovu a zase to preslo. Mam dojicky, cize ma sestru a tej nic nebolo. Obaja dlho a casto piju mlieko s grankom. Napr rano, ked sa zobudia, mlieko s granko a poobede, ked sa zobudia tiez to iste pije, tak su nauceni a maju ho radi. Teraz poobede, ked sa zobudili a vypili to mlieko s grankom, okamzite synovi tie krce zacali, ale proste hroznym sposobom, plakal, krutil sa, ze ho boli brusko, proste des a trvalo to asi tristvrte hodinu. Potom akoby utal a nic. Uz sme boli obleceni, ze ideme na pohotovost a zrazu nic, zacal sa smiat a behat tu. Samozrejme, ze pojdeme k nase pediatricke, lebo to takto nemoze pokracovat, aj ked to vlastne iba zacalo. Ale chcem sa spytat, mali ste nieco podobne? Je to z toho mlieka? Intolerancia na laktozu? Ak ano, je mozne, ze az v tomto veku? Ake sa na to robia vysetrenia? Mieko mu uz nejdem davat. Mam teda vylucit zatial aj jogurty? Co este? Aj RAMU, pomazanky, kym sa nezisti, o co ide?Budem vdacna za kazdu skusenost. Dakujem moc.

pribinak
4. júl 2016

rama? tam je aj nieco mliecne? to je margarin, nie?

brita
autor
4. júl 2016

@pribinak Neviem, pytam sa, obsahuje to suseny cmar.

nyusika
4. júl 2016

@brita takto sa prejavuje intolerancia na laktozu.
netvrdim vsak, z eje to urcite ono.

primadona
4. júl 2016

@brita moja dcerka má 6 rokov tiež mala podobné problémy a zistili jej alergiu na mlieko.zisťuje sa to z krvi

pribinak
4. júl 2016

moja kolegyna napr. nepije mlieko, ale jogurt ci kyslu smotanu si kludne da, kyslomliecne vyrobky jej nevadia

zuzka38
4. júl 2016

Moze to byt ktorakolvek potravina aj banan napr. Nejedol niecoho vela? Inak tu budrme len hadat...

brita
autor
4. júl 2016

Nie, ovocie to nie je. Mne ide o vase skusenosti, dakujem.

zuzka38
4. júl 2016

@brita no drzim.palce nech na to co najskor pridete..napr.mm ma brutalne krce z maku...ano najpravdepodobnejsie je to mlieko u vas no moze to byt aj nieco ine..drzte sa

domibeyoutiful
4. júl 2016

Tiež by som povedala intolerancia laktózy, treba ale určite vyšetriť z krvi, inak tým pádom zatiaľ vylúčiť mlieko, syry, jogurty, tvaroh, aj mliečna čokoláda môže urobiť zle a kde si nie ste istí tak čítať zloženie, napr kyslá smotana či bryndza by ale dráždiť nemali. Veľa šťastia so synčekom, nech rýchlo potvrdia, kde je problém aby sa mohol riešiť 🙂

domibeyoutiful
4. júl 2016

resp. ešte dodám, že ak má mlieko napr veľmi rád a bol by veľký problém bez neho dovtedy vydržať tak kľudne dajte bezlaktózove, dnes ho už bežne dostať v Kauflande či Tescu. Samozrejme aj pokrmy, kde bude smotana na varenie či šlahačková a zje ich na obed mu urobia zle. Takáto choroba je obmedzujúca pokiaľ sa človek všetko naučí a zorientuje sa, potom sa už dá fungovať v pohode, skoro všetko ide nahradiť bezlaktózovými alternatívami

danielahamar
4. júl 2016

zmen zatial mlieko na bezlatkozové, alebo nejaké iné len nie sójové, tiež to vidím na int. laktózy

katka1981
4. júl 2016

@pribinak, v rame je srvatka, takze ak ma problem s kr. bielkovinou, nesmie ani hentake masla. Vo vsetkych je srvatka.

katka1981
4. júl 2016

@brita, treba mu zobrat krv, ak mu vadi bielkovina kt.mlieka, nesmie ani ziadne rastlinne masla, vsetky obsahuju srvatku a ta obsahuje bielkovinu kr.mlieka. Maslo Alsan je ok.

katka1981
4. júl 2016

@pribinak, lebo jej vadi laktoza ak jej vadi laktoza je to ine. Tam sa mozu kyslomliecne vyrobky, ak vadi bielkovina, nemoze sa vobec nic.

katka1981
4. júl 2016

@brita, vobec mu nemen stravu, kym nebudes mat hotove testy. Ked urobia odber, pokojne nasad dietu. Dovtedy nesmies menit nic, lebo pokial nebude mat to co mu vadi v tele, tak sa skreslia vysledky a nemusia mu zistit nic. Daj mu zobrat krv na mlieko, lepok, ak by ste sli na gastro alebo alergologiu, daj otestovat aj DAO protilatky.

bianca
4. júl 2016

@brita k detskej a nech vas posle o imunologicke

desszi
4. júl 2016

moze ist o intoleranciu alebo aj parazity

gabikula
4. júl 2016

Ak to bolo také náhle a predtým to nemával, hoci pije mlieko denne, či sa len nenahltal veľa vzduchu. Či nepil hltavo, že mu to až pažerák nepodráždilo. Ťažko takto hádať.

kittykat22
4. júl 2016

@brita nasad dietu na par dni a uvidis. To bude mat z jedla. Nieco mu nemuselo sadnut alebo moze mat nejaku bakteriu. Skus aj probiotika. To velmi pomaha. Ked moje dieta boli brucho, tak mu ho jemne natriem niecim a dam teplu plienku na zahriatie. Spolahlivo pomaha.

dorotka202
5. júl 2016

My sme mali nedavno nejaky crevny virus.prejavoval sa krcami v bruchu.tiez sa krutila,valala po zemi.tak sme sa vybrali na pohotovost ale kym sme tam dosli tak uz bolo po bolesti.doktorka povedala ze ma nejaky crevny virus a ze su pri tom silne krce.vylucit mlieko,davali sme hylak,moze aj smectu a aj cipok proti bolesti kazala davat.trvalo to asi dva tyzdne kym sa to upravilo.

brita
autor
5. júl 2016

@dorotka202 ahoj,prosim ta a po akom jedle dostala tvoja dcerka tie krce?ci po hocicom alebo po mlieku iba?

matenka
5. júl 2016

Mlieko, lepok, moze to byt cokolvek, nic nevysadzuj a daj urobit testy u doktorky, ta jedina ti moze potvrdit co to je 😉

dorotka202
5. júl 2016

Asi to ani nesúviselo s jedlom.proste ju bolelo brucho presne ako ty píšeš.ze v jednej chvíli sme išli na pohotovosť lebo dva hodiny v kuse plakala a potom odrazu nic.vsetko ok.a tak sa to opakovalo.na tvojom mieste by som nasadila diétu,hylak,alebo iné probiotiká,a vylúčila úplne mlieko a mliečne výrobky.ak sa to zlepší mohla by to byť nejaká črevná viróza.este som zabudla že u nás sa to začalo jednodňovú horúčkou.a potom prišli tie kŕče.trvalo to pár dní.uvidis,ked to neprejde tak ísť k doktorke.

desszi
5. júl 2016

@dorotka202 a nevysli vam parazity? My sme presne takto v krcoch a po niekolko hodinovych bolestiach skoncili na pohotovosti, tam ako keby utalo, vyzerala som, ze si vymyslam, lebo synovi nic nebolo, si tam skackal, ale nastastie, natrafili sme na uzasnu lekarku, ktora aj tak vysetrila a povedala, ze to su takmer 100% parazity. Dostali sme Vermox a veru sa potvrdilo o par dni na toalete.

monikaecolab
7. júl 2016

Ahojte ja radím Biorezonanciu z vlastnej skusenosti, bolesti bruška bývajú spôsobené nedostatočnou funkciou čriev, plesne v črevách alebo parazity a potravinové intolerancie najmä - mlieko, lepok, pšenica, vajce dokonca histamín,,, čo dieťa papá každý deň takže nemáte šancu odstriehnuť presne po akých potravinách kedže intolerancia sa môže prejaviť aj niekoľko hodin až dní po zjedení potraviny. Pozor iba prístroj BICOM , ostatné nepoznám ale tu vedia vytestovať vyše 70 druhov potravín, funkčnosť orgánov aj patogény - plesne parazity baktérie , zápal a iné - čo sa dá následne aj úplne odstrániť čiže dieťa môže opäť po pár sedeniach normálne papať všetko čo mu chutí .. Ak by niekto chcel skúsiť doporučujem biorezonancia-zv.sk je to BB kraj 🙂