do jedla ho vzdy musime nutit,ale niektore oblubene jedla papa aj sam, to by nebol az taky problem ako ten,ze ked nieco zuje tak to susto zuje velmi dlho a nieje schopny ho prehltnut,lebo ho pritom natahuje na vracanie, potom nas obed niekedy trva az hodinu kym sa napapa. Prosim poradte!
U nas toto robila mladšia. Jedno susto dokázala drzat v puse 10minut. Dokonca raz drzala maso v puse 45min. A to medzitým jedla aj cokoladu. Ako nepochopim. U nas to postupne preslo a pomohlo to, ze kazde jedlo dostala pred seba 15min. Ak sa nestihla najest, jej smola. Dostavala jest 5x denne, no medzitym uz nic. Jedine cistu vodicku. Dosledne sme to dodrziavali a po case sa naucila jest dobre. Mozno to bude pre niekoho tvrde, ale u nas zabralo. Inak by sme skoncili vsetcia na psychiatrii. A u nas je este aj ten problem, ze dcerka je velmi drobna (3,5r., 93cm a 12kg) a musela som ju nejako donutit jest. Tak sme to riskli.
mali sme ten isty problem, preslo ho to po par mesiacoch stravovania v skolke
dovtedy sme to riesili pustenymi rozpravkami pocas jedla ( viem ze nie najstastnejsie riesenie) a este vlastne aj teraz mu viac chuti pri rozpravkach....no ale ak clovek chce aby sa najedol....
nezistovala som ci to moze byt nejaky zdravotny problem, mozno...on takto zacal uz pri zavadzani prikrmov, a aj som sa pytala, ale jedine co mi poradili skusit mu dat jest neskor, ze mozno nieje hladny....ale to iste sa dialo aj po hodine...takze sme to nejak pretrpeli
ja sa priznam,. ze toto nepoznam,. ale z rozpravania kamaratky viem, ze u dcerky s tym mala problem,. dokonca sa z toho nekonecneho napinania aj obcas povracala. treba to povedat dr. a mozni vam da nieco na povzbudenie chuti do jedla (myslim, ze Peritol sa dava na povzbudenie chuti, pripadne B-vitamin)... drzim palce
ja toto poznam tiez, ale nie, ze ho napinalo,ale zuval, zuval, zuval az to nakoniec vyplul do kosa. preslo to az ked zacal chodit do skolky. ja som si uz myslela, ze ma nejaku poruchu travenia, lebo "nedokazal" pozut susto tuhej stravy. ale nebola to porucha zdravotna. neviem preco sa to dialo. prejde to casom.
@fenemka, tiež sme mali také obdobie, ale pomohlo jedávať pred telkou a rozprávkami, alebo keď som mu dávala ja a pritom som mu hovorila nejakú rozprávku. najskôr som však pripravovala jedlo, ktoré viem, že má rád, polievky krémové, jemné, žuvať musí len mäso a to mu teda treba nakrájať na drobno, alebo ho začať pripravovať inak, aby nebolo také žuvacie, ale aby sa rozplývalo, používať rybu, palacinky, mäsko na šťave, prípadne ho vynechať určitý čas.....
tak toto pozname velmi doverne aj u nasho krpca 🙂 ked mu nieco nechuti, dokaze si to tak sprotivit, ze ho az napina. A tiez dokaze sediet nad polievkou aj hodinu az to skonci placom.