Štvorročného syna stále bolí hlava, nohy, brucho. Mám ho vziať k lekárke?

28. apr 2022

Neviem či je malý hypochonder alebo čo, ma 4 roky. Stále bolí ma hlava, bolia ma nohy, boli ma brucho, boli ma krk. Ja neviem či ho mám zobrať k lekárke a toto na ňu vybafnut, povie že mi šibe. Inak nie je na ňom vidno, že by mu niečo bolo, je veselý, behá, hra sa ale niekedy na ňom vidím, že napr. tie nohy ho boli, chytá si ich aj keď si myslí, že ho nevidím. Ale ako malé dieťa napadne, že ho bolí vzadu krk?! Naozaj neviem či si to môže všetko vymýšľať. Vymýšľali si aj vaše deti niečo podobné? Alebo myslíte, že ho mám zobrať k lekárke?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misickaa4
28. apr 2022

Podla mna 4 rocne dieta nemoze byt hypochonder a urcite by som to riesila..ved mu daj zobrat krv, ci mu nieco nechyba a uvidis...

mimi3008
28. apr 2022

Radsej ist zbytocne, nech ti aj povie, ze ti sibe (hoci si myslim, ze ti to nepovie), nez prist neskoro...

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika128
28. apr 2022

Ako dlho to trvá a odkedy? Náš ma 3 a odkedy bol pred mesiacom chorý, tak odvtedy ho stále niečo bolelo, ja som už bola na prášky doslova. Bezlaktozove jogurty a mlieko som nakúpila atď... Záver je taky, že si vymýšľal. V čase choroby si zvykol,že sme ho poľutovali a venovali tomu pozornosť, potom si začal pýtať rozprávky,že to mu pomôže 😂

sapa20
28. apr 2022

Prepáč ale fakt nerozumiem prečo tu hľadáš radu. Ja s mojim 4 ročným by som už dávno bola u doktorky.

diamond007
28. apr 2022

Treba definovať bolesť.
Čo je podľa neho bolesť.

henka123123
28. apr 2022

Ano isla by som s nim.a trvala navysetreniach

travelllerka
28. apr 2022

Moja 4rocna tiež presne taká, uz sme to s Dr začali riešiť, urobila nejaké základné odbery, že čo sa tam ukáže, keď tak pôjde aj za ortopedom. Ja som si tiež neni istá, na koľko si to vymýšľa a na koľko je to pravda, ale nieco sa mi na tom nezdá. Ale ona má aj celiakiu, takže snažím sa ozaj nič nezanedbat

autor
28. apr 2022

@veronika4495 @gabika128 trvá to od septembra odkedy nastúpil do škôlky. Začalo to s tým bruchom, vtedy som to aj hovorila lekárke ale ona, že to zvyknu mať deti pri nastúpe do škôlky zo stresu. Ostatné sa pridávalo postupne. Ale keď je naozaj chorý, že má napr. virózu tak ja hneď vidím, že na neho niečo lezie. No keď povie, že ho zas niečo bolí tak je normálny, úplne v pohode funguje. Preto neviem posúdiť či to je pravda alebo čo tym myslí.

jana_eyre_2
28. apr 2022

Tak ak to robí opakovane, ak to robí aj keď si myslí že ho nevidíš, nebude to vymýšľanie.. alebo myslíš že by na seba takýmto spôsobom na seba chcel upozorniť? Prečo mu vlastne nedôverujes, vymyslel si už niekedy niečo takéto?

Zober ho určite k doktorke, vyšetrí ho, zoberie mu krv.. moje decká mali takéto bolesti, najmä najmladší po korone.. doktorka zhodnotila že to mohol byť nejaký postkovid, nič vážne ale najmladší asi týždeň nevedel dobre chodiť akoby mal veľmi silnú svalovicu.. prešlo to.. ale tak isto takéto bolesti môžu byť iba rastové bolesti, ale napr. Aj borelióza.. určite choď na vyšetrenie, radšej zbytočne ako zanedbať..

autor
28. apr 2022

@diamond007 on mi toto nevie lepšie vysvetliť, keď sa snazim o tom s ním rozprávať a pýtam sa ho tak nič konkrétne mi nepovie. Su veci ktoré ešte ani nevie pomenovať. Takže ťažko od neho niečo zistiť.

autor
28. apr 2022

@jana_eyre_2 tie nohy ho zrejme naozaj bolia, na to jediné mám vysvetlenie. Má ploché nohy, je to asi z toho, chodíme k ortopédovi. Teoreticky môže tým skúšať aj pútať pozornosť, má ročného brata a žiarli na neho. No neviem, zoberiem ho k dr. aby som mala dušu na mieste.

diamond007
28. apr 2022

Ja ťa chápem, preto to musíš definovať ty.
Moja sa vkuse sťažovala (denne) na bolesť bruška, má tri. Tiež som to riešila že asi niečo zjedla ale deň za dňom sa mi to nezdalo až raz jej vysvetlujem, že to ju neboli asi bruško ale len pracujú črievka. Odvtedy vie, že jej pracujú čreva a nepoužíva že ju boli brusko.
Keď ju raz bolelo bruško pred kakanim tak cupela a zadržiavala bolesť. Takže ak malému nič nie je, má možno slovo bolesť definovanú zle a len mu to vysvetlí.
Samozrejme ak by s tým pokračoval tak ísť lekárovi ale skôr by som to brala do neznáma

jana_eyre_2
28. apr 2022

Držím palce, nech je v úplnom poriadku..