Štvorročné dieťa si šúcha nos

deaneira
14. mar 2018

Maminky syn si neustale sucha nos. Uz som z toho na nervy neviem ci je to nejaky zdravotny problem alebo tik ... ma 4r mame 9m sestricku. V podstate jesen /zima furt nieco sme riesili. Najprv suchal pusu do rukava potom si tahal pery az do krvi a teraz ten nos. Mate s tym niekto skusenost? Skusala som ignorovat ale to je ze kazde 2minuty.. napominam tak vravi ze uz nebude a otocim sa a zas... vraj ho svrbi nostek ale mam pocit ze je to len vyhovorka. Skusali sme aj mastit aj fukat no nic stale to robi...

pininka
14. mar 2018

Zial,je to zlozvyk a moj syn,ktory ma 10 rokov s tym zacal teraz, a lezie mi to hrozne na nervy, okrem suchania, si tie prsty aj v kuse vonia. Stale ho na to upozornujem,ze mu namocim prsty do pepru. Tiez ma cely nos cerveny. Co ma trapi ze on nikdy ani ako male decko nemal ziaden zlozvyk. Mladsi si vrtal v nose a aj si kusal nechty,ale vsetko preslo.

hettinka
14. mar 2018

Môžu to byt aj parazity

deaneira
autor
14. mar 2018

@hettinka citala som ohladne hlist ale nesvrbi ho ritka....

lindusss2016
14. mar 2018

@deaneira kvoli hlistam by ho ritka ani nesvrbela. Ta svrbi len pri mrliach, parazitov je xy druhov, takze podla toho sa sudit neda

deaneira
autor
15. mar 2018

@lindusss2016 pojdeme radsej k lekarkr dakujem

maminecka2
15. mar 2018

Moze to byt aj alergia, aj ta pusa- okolie ho teoreticky mohla svrbiet. A zasa mohlo to prerast aj do zlozvyku alebo tiku. Myslim ze zacnite u pediatra.

lindusss2016
15. mar 2018

@deaneira jasne, radsej skontrolovat vsetky moznosti

deaneira
autor
15. mar 2018

Dakujem vam

luci21
15. mar 2018

Moja 4 ročná šúchala nos v kuse, vyklula sa z toho alergia na vzdušnú plesen

deaneira
autor
15. mar 2018

@luci21 dnes sme boli na logopedii rano a k nosu si zacal suchat aj lica a ocka, tam to bolo take viac citelne ale vsimla som si ze dnes si viac razy aj ocka suchal doma... zacinam mat viac podozrenie na alergiu. No uvidime

maminecka2
15. mar 2018

@deaneira Moze byt, pele uz su v ovzdusi

takaakoty
15. mar 2018

Psychosomatika. Niekto si ohryza nechty, trha vlasy, tvoj syn si sucha nos... nezvlada stres ktory vyplýva z novej životnej situácie.

uhnakova
15. mar 2018

@deaneira ak ho svrbi nos aj oci, bude to mozno alergia. Momentalne uz lietaju pele stromov, medzi prvymi byva lieska, ja mam na nu alergiu a uz tyzden si musim davat lieky. Ak mas doma nieco proti alergii pre dieta, napr. Fenistil alebo Aerius, mozes skusit zajtra rano synovi dat a uvidis, ci to bude cez den lepsie.

orieska325
15. mar 2018

U pediatra vyter z nosa prip.ritky..nas mal po lete stale prst v nose ze ho svrbi..vysledok bola bakteria z kur.masa kt.sa nachadzala v hr.creve..takze nepodcenit..
A pak u alergologa tiez moze byt nalez..drzim palce

deaneira
autor
15. mar 2018

@uhnakova ja som alergicka hlavne na brezu, alergia mi vysla az po 30ke, ale tiez uz par dni upchavam nos akurat rozmyslam ze cinknem alergologovi, neviem co mozem ked kojim malinku... t\k preto ma aj tie oci viac nabadaju na alergiu... aj ked zas na 2ej strane ako pisem, presli sme si posledne mesiace suchanim pusy, trhanim pier, som stastna ze to odoznelo a teraz sa sucha nos tak ci to nebude aj psychicke... predsa len sestricka zboznuje ale uz nie je stredom vesmiru 🙂

uhnakova
15. mar 2018

@deaneira ono to moze byt aj zlozvyk aj alergia. Ja mam tiez synceka aj dcerku, a syn je nachylny na kadejake zlozvyky, jeden prejde, druhy si vypestuje. Dcerka nastastie nema tendenciu zo seba stale nieco sklbkat 🙂

errinye
15. mar 2018

@deaneira musim ti odporucit konvicku. Opytaj sa v zdravotnickych potrebach. Mne keby to niekto povedal resp. poradil tak ruky bozkavam. Velka ulava hlavne ked kojis. Aj deti si nauc. Moja prva ma 3,5 roka a v pohode konvickuje 🙂 syn je este malincky 1,5 roka, ale neskor naucim. Ja som velky alergik ... V tehu a pri dojceni som brala sem tam Flonidan... Ked bolo velmi zle tak zodak. Drzim palce.

dajulienka
28. feb 2021

@pininka dobrý stále to ešte robí?lebo môj 6 ročný to začal pred mesiacom a ide mi to na nervy

deaneira
autor
2. mar 2021

@dajulienka nie uz nie, isli sme na alergiu mal 4 roky vtedy a chodime doteraz, ma pelovu alergiu, ale ja na zimu zvykne obcas pusu si suchat ... na poslednej kontrole v lete to iuz bolo bez odberu krvi, tak verime, ze nebudeme musiet uz chodit

bosorka2828
28. feb 2022

@dajulienka dobry den, este stale to vas syn robi? Moj si zacal suchat nos/usta pred tyzdnom a netusim preco. Ci alergia (ja som alegik) alebo nejaky zlozvyk. Ci upozornovat aby to merobil, alebo to naopak nechat tak.