Ahojte, dcerka ma 4 roky a od vcera ma okuliarky ale teda vobec ich nechce nosit, po 5 minutach ich dava dole.. viem ze ich ma este kratko, ale ako to bolo u vas? ako ste deti motivovali?
dakujem za kazdu radu
@adenka ahoj, aj môj synček nosí okuliare tiež od 4-roch rokov a chvíľu sme dávali aj oklúznu náplasť na oko, aby to druhé zosilelo a nezabiehalo. Zvyknúť si na okuliare u detí chce čas, u každého dieťaťa to trvá rôzne. Skús dcérku motivovať, že lepšie uvidí na obrázky vo svojej obľúbenej knižke...alebo rozprávku v TV...niečo určite vymyslíš 😉
@darina1952 skusam, ale ona vidi velmi dobre aj bez nich, tak to je tazko.. no musim asi postupne a trpezlivo co je u mna dost problem 🙂... dakujem dievcata...
@adenka ahoj...my mame okuliarky asi mesiac, malý ma 3-roky...no prvé dni ich nechcel vobec mať, max. na 5min, no potom si tak zvykol, že ich nosí, celý den v školke, no poobede doma ho sem tam nechám na chvilky oddýchnuť...neboj, zvykne si ked zistí že lepšie vidí, chce to len trening, cas a trpezlivosť...vždy na kratku dobu a viac krát, no v žiadnom prípade nenutiť🙂 vela stastia prajem 🙂
ahoj, nas chlapcek nosi okuliare od 9 mesiacov, co je o dost skor, ale tiez to nebolo jednoduche, odmietal ich asi do 14 mesiacov, zlom nastal u neho, ked zacal sam chodit. kazdy den skusat aspon na chvilku, nejako dietatko zaujat a hlavne nenutit.
ja som tiez nosila okuliare, asi od 5 rokov a spominam si, ze ma z nich bolela hlava a oci, nevidela som dobre na zaciatku, az kym som si na ne nezvykla. takze aj oci si musia zvyknut. drzim palce, chce to len trpezlivost 🙂
@adenka Neviem ci ste rámy vyberali také aké sa jej páčili, ale my sme to riešili tak, že rámy si vybrala sama a potom sme jej hovorili ako jej to veľmi pristane aká je krásna. Neviem či aj u Vás niekto nosí ale ja napr. nosím a som jej stále hovorila, že aj mamka nosí a že aké sme kočky a tak....a musím povedať, že ako sme jej ich založili tak nemáme žiaden problém. Úplne sa s nimi vžila 🙂 😎
@zuzkazivcak vyberala si samozrejme sama... u nas nosi obcas mm na citanie, ja nosim sosovky
@ivuska027 -2 tusim
moja malá ich má od 2,5 roka a má dosť komplikovanú povahu...zvykla si, za tyžden ich nosila celý den,horšie je to zo zakrývaním očka.môžem sa opýtať čo vám je?