Štvormesačný synček má zležanú hlavičku

vasjar
21. sep 2021

Ahojte, môj skoro 4 mesačný synček ma vzadu zlezanu hlavičku. Keď sme boli pred cca 2 týždňami u Dr tak ta povedala ze ju zlezanu nemá,ale ja vidím ze ma. Mam aj ten vankúšik, ktorý mu síce nedávam často (iba ho ma v kočiari), ale má aj taky perovy vankúš v postieľke (neviem ci je to dobre). Na brušku veľmi rad nie je, lebo po niekoľkých minútach sa už trápi. Tak čo mám robiť?

andreatytler
21. sep 2021

@vasjar Vankusis z postielky urcite prec. Tak malinke deti vakusik nepotrebuju, lebo maju hlavicku v pomere k telu tak velku ze ked lezia na rovnom matraci, tak je krk pekne narovno.
Na brusko ho davaj aj ked sa mu nepaci.... vacsine deti sa na brusku nepaci a zacnu sa jedovat alebo plakat po par minutach. Musis ho zabavat. Daj ho na stol aby ti videl do tvare, alebo si lahni na zem a jeho daj na svoju hrud aby ti zase mohol pozerat do tvare.... zo zaciatku to bude len par minut (davaj aj 6-8x denne) a postupne sa to predlzi aj na 10 minut.
Na tu zlezaninu ti polohovanie na brusko nepomoze, lebo je to velmi kratka doba. Len sa snaz aby hlavicku otacal ked lezi na chrbatiku. Ked je hore daj mu na strany postielky nejake pekne obrazky (alebo svoju fotku) aby bol nuteny hlavicku otacat do stran.
A v spanku mu hlavicku par x za noc otoc... staci ak mu natiahnes rucku do boku (v 90 stupnovom uhle od tela) a on si automaticky otoci hlavicku na tu stranu.

kacena4
21. sep 2021

existuje ortopedicky tvarovatelny vankus na zlezaniny ak mas ten tak na noc ho treba davat ak mas zly pocit z toho ze je zlezana (nevidim foto) tak sup vypytaj sa k neurologovi, rehabilitacnej dr. oni vedia posudit ci je to na samoliecenie alebo daju dietatu helmicky na zlezaniny - ak je predcasniatko tak by som urcite riesila toho dr. na helmicku predcasniatkam sa casto zlezava hlavka a cim skor sa to riesi tym lepsie a kratsie sa lieci drzim palceky

junovedievca
21. sep 2021

@vasjar tak tak ak vidis ze je zlezana smer neurolog a ortoped.uz ti nastavia co mas robit podla stupna.