Ahojte maminy, môj syn zacal ako by chrapčať, ako keď máte hlien a potrebujete si odkašlať. Nič iné mu nie je. Skúšala som mu odsať aj sopliky ale to nepomohlo takže to bude mať skôr dáky hlienik v hrdle. Alebo neviem. Čo vám pomohlo na take chrpčanie? Dáke kvapky, sirup?
Moze to byt stridor vtedy dieta priam chrape, zisti to detsky lekar a overia na orl moja to mala od 2 mesiacov do 1 roku
@danielahamar a to stačí že chrapčí? Ani negrcka ani nič, tak žeby 😳
@andrejka1974 to je ako čo? To som ešte nepočula
Moja chrapcala tiež zvýšili sme nohy postele kde hlavička a prešlo asi po dvoch mesiacoch
@evka_3 tak my máme od narodenia taky klinovy vankúš pod matracom, čiže je stále vyvysený, aj v kočíku to tak ma 😏
Nemáte sucho tam kde spinka? My sme tak mali v zime dávali sme mokru plienku na radiátor aj
@evka_3 to nie, skôr niekedy vlhko ale väčšinou ideál.
Ahoj, nám presne takto zistili tichý/skrytý reflux. Strašne chrčala keď ležala, akoby nemohla dýchať. A keď som ju zdvihla na plece, uľavilo sa jej. Negrckala pritom vôbec, len občas (tak 1x za deň) mala také biele bodky v puse (vrátené natrávené mliečko). Okrem vyvýšenej polohy všade vrátane kočíka a prebaľováku jej pomáha aj Gastrotuss baby sirup.
K tomu klinovemu vankusu - ten ma strašne nízky sklon, aspoň moju sme museli oveľa viac nakloniť, aby to pomohlo…
@jazula ahoj, fu no to si ma nepotešila a to vám zistila detská doktorka alebo vás aj niekam poslala? No budem to určite riešiť, zatiaľ ho teda dám ešte vyššie ako je teda 😏
Nám len detská doktorka, keďže vyvýšenie pomohlo, neposielala nás ani na gastro. Ja som bola na začiatku presvedčená, že je malá nachladená, aj keď bez soplíka, alebo čo a doktorka hneď vedela podľa chrčania… Akože je to nemilé, ale aj oveľa horšie veci sa mohli stať 🤷🏼♀️
kalciovy sirup ak to je z hlienov/prechladnutia
Daj ho pozrieť pediatricke
Stridor je otvoreny hrtan a netreba to nijako riesit len treba byt sledovany a musela spavat vo vyvysenej polohe spavala v kresielku v postielke bolo to take hlasne ze sa pri nej nedalo spat mala to od 2 mesiacov a v roku sa to upravilo treba sa spytat lekarky detskej urcite poradi
reflux? zvýšiť polohu a určite žiadne kvapky, ak nemá nález