Štvormesačný syn chrapčí

16. sep 2021

Ahojte maminy, môj syn zacal ako by chrapčať, ako keď máte hlien a potrebujete si odkašlať. Nič iné mu nie je. Skúšala som mu odsať aj sopliky ale to nepomohlo takže to bude mať skôr dáky hlienik v hrdle. Alebo neviem. Čo vám pomohlo na take chrpčanie? Dáke kvapky, sirup?

danielahamar
16. sep 2021

reflux? zvýšiť polohu a určite žiadne kvapky, ak nemá nález

andrejka1974
16. sep 2021

Moze to byt stridor vtedy dieta priam chrape, zisti to detsky lekar a overia na orl moja to mala od 2 mesiacov do 1 roku

autor
16. sep 2021

@danielahamar a to stačí že chrapčí? Ani negrcka ani nič, tak žeby 😳

autor
16. sep 2021

@andrejka1974 to je ako čo? To som ešte nepočula

evka_3
16. sep 2021

Moja chrapcala tiež zvýšili sme nohy postele kde hlavička a prešlo asi po dvoch mesiacoch

autor
16. sep 2021

@evka_3 tak my máme od narodenia taky klinovy vankúš pod matracom, čiže je stále vyvysený, aj v kočíku to tak ma 😏

evka_3
16. sep 2021

Nemáte sucho tam kde spinka? My sme tak mali v zime dávali sme mokru plienku na radiátor aj

autor
16. sep 2021

@evka_3 to nie, skôr niekedy vlhko ale väčšinou ideál.

jazula
16. sep 2021

Ahoj, nám presne takto zistili tichý/skrytý reflux. Strašne chrčala keď ležala, akoby nemohla dýchať. A keď som ju zdvihla na plece, uľavilo sa jej. Negrckala pritom vôbec, len občas (tak 1x za deň) mala také biele bodky v puse (vrátené natrávené mliečko). Okrem vyvýšenej polohy všade vrátane kočíka a prebaľováku jej pomáha aj Gastrotuss baby sirup.

jazula
16. sep 2021

K tomu klinovemu vankusu - ten ma strašne nízky sklon, aspoň moju sme museli oveľa viac nakloniť, aby to pomohlo…

autor
16. sep 2021

@jazula ahoj, fu no to si ma nepotešila a to vám zistila detská doktorka alebo vás aj niekam poslala? No budem to určite riešiť, zatiaľ ho teda dám ešte vyššie ako je teda 😏

jazula
16. sep 2021

Nám len detská doktorka, keďže vyvýšenie pomohlo, neposielala nás ani na gastro. Ja som bola na začiatku presvedčená, že je malá nachladená, aj keď bez soplíka, alebo čo a doktorka hneď vedela podľa chrčania… Akože je to nemilé, ale aj oveľa horšie veci sa mohli stať 🤷🏼‍♀️

simca06022011
16. sep 2021

kalciovy sirup ak to je z hlienov/prechladnutia

luccija
16. sep 2021

Daj ho pozrieť pediatricke

andrejka1974
16. sep 2021

Stridor je otvoreny hrtan a netreba to nijako riesit len treba byt sledovany a musela spavat vo vyvysenej polohe spavala v kresielku v postielke bolo to take hlasne ze sa pri nej nedalo spat mala to od 2 mesiacov a v roku sa to upravilo treba sa spytat lekarky detskej urcite poradi