4 meascna Dcerka ma mierny hypotonus... fizioterapeurka povedala ze vojtovku netreba... ze staci ked ju budem davat na bruško casto a ona si posilní chrbatik a aj hlavku zdvihne...chcem sa opytat na vase skusenosti, lebo moja malinka nechce tu hlavku drzat viacmenej si lahne a sem tam ju malinko zdvihne :( ako dlho vam trvalo kym si po tych hravých cviceniach zacali drzat hlavku vase babatka...
moj ma tiez v novorodeneckej sprave hypotoniu a mesacny nedvihal a neurolog nam hrozil rehabilitaciou, ked v 3m nebude dvihat. Bola to slabota, ale tiez pomohla fitlopta, uz na druhy den sa zacal dvihat a teraz uz je na predlaktiach. Boli sme teraz na kontrole, este stale je slabsi, ale nikde nas neposlal, ze mu dava dalej cas. Podla mna v 4m by uz mala vediet.
obe moje deti sa narodili hypotonicke, cvicili sme na lopte tak ako pise sisska53, ale tak ci tak sme potom aj vojtovku cvicili, na tvojom mieste skusila by som tu loptu a caste polohovanie na bruchu a ked do 3 tyzdnov by som nevidela zmenu,dotazovala by som sa doktorky
Toto sme mali aj my,nasla som vtedy na nete cvik s fitloptou a to nam,pomohlo.lebibna brusku tiez,nechcela byt.
to sa da na tu loptu plienka,polozis babo na brusko,drzis za nozicky a pomaly gulas dole,hore,dolava,doprava. Rozpravaj sa pri tom s babatkom,aby sa nebalo. Cvicili sme to aj viackrat denne a pomohlo to.
lebo tie sme na vojtovku neboli,len zas potom zas ine,nechcela robit,ale keby som,vedela skor,tak,uz v tom,veku (4m) chodime na plavanie. Zacali sme,az po roku a to nam,tiez dost pomohlo.
takze radim,ti ten cvik na,fitlopte plus zaradit i plavanie.
a moja napriek,plavaniu (no lete nebolo,tak mozno to bol problem),zacala chodit az tyzden po 18.m,ale chodila uz bezpecne,a vela nepadala,fakt malicko.