Štvormesačné bábätko sa nechce prevracať na bruško a ani na chrbátik

denisa58
3. feb 2022

Dobry den chcela by som poprosiť o radu môjmu synčekovi sa nechce prevracat ani na bruško ani chrbatik z bruška na chrbatik sa mu podarilo asi len dva krat a z chrbatiku na bruško ani raz skúšali sme vsetko mozne ale nejde mu to ...myslite si ze este ma cas alebo to treba riešiť dakujem za kazdu radu

mucinka5512
3. feb 2022

@denisa58 môj ma o týždne 7 mesiacov a ešte len teraz posledné 3 dní sa pretača .

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
silvike
3. feb 2022

@denisa58 Ma cas. Moj sa zacal pretacat az ked mal 5,5 mesiaca. Tiez som sa uz mierne znepokojovala, lebo vsak tabulky, porovnavanie so starsimi surodencami (ti sa zacali pretacat skor). Ale tak prislo to aj u toho najmladsieho a potom to uz islo jedna radost. Vsetko paradne zvladal. Nic nezameskal, v nicom nezaostaval. Uz ma 3 rocky 🙂

nikpa
3. feb 2022

@denisa58 za 2 mesiace napíšeš, že ešte nechodi 😳 veď ho nechaj nech sa vyvíja. Každé dieťa má svoje tempo a v 4 mesiacoch ozaj ešte nemusíš na nič tlačiť a nie že už ste skúšali všetko možné. Keby bol niekde na hrane, že je o niekoľko mesiacov starší a nič nerobí len leží, to je iné...

denisa58
autor
3. feb 2022

Dakujem 🙂

tanuuulka
3. feb 2022

ja som s mojou malou chodila k fyzioterapeutke, ktorá mi povedala nasledujúce veci: na bruško sa otáča najprv (z bruška na chrbát je to zo začiatku prevalenie, keď ho preváži hlavička, lebo je ťažšia; prvé skutočné otočenie je z chrbátika na bruško); to má dieťa zvládnuť do ukončeného šiesteho mesiaca. ak to nestihne, treba mu dať ešte +2týždne, je to taká normálna pediatrická odchýlka, ktorá sa ešte považuje za štandard. z bruška na chrbátik (vedome, so zapojením svalov) sa má do ôsmeho mesiaca otočiť. Moja to zvládla skôr, mala 5 mesiacov a 1 týždeň, keď sa prvýkrát otočila na bruško. z bruška pred šiestym mesiacom. celkovo bola pomalšia, chodiť začala ako 15mesačná. nezmeškala nič. 🙂 ... prvý syn bol zase čistý opak, na bruško sa pretáčal od 7. týždňa a 5,5mesačný už štvornožkoval a chodil 9,5 mesačný. a jemu som naozaj nikdy pri pohybe neasistovala... takže sa netreba stresovať, detičky majú na všetko čas.. 🙂

sense
3. feb 2022

Naša sa prevrátila až v 5mes z chrbatika. Na bruško a opačne ešte neskôr. A v 10mes mala prvé neisté pokusy o chôdzu, v roku už chodila sama bez pri držania... Ak je podľa pediatra všetko v poriadku daj jej čas...
Môžeš ju skúšať motivovať drz jej hračku a nech sa skúša ozmtacat za ňou...

andrejka1974
3. feb 2022

@denisa58 ma cas normalne deti sa pretacaju az v 6 mesiacoch sikovnejsie skor, ale tzch nie je az tak vela