Štvormesačné bábätko neudrží hlavičku vo zvislej polohe

lucy218
24. nov 2017

Ahojte, je tu nejaka mamicka ja ktora ma podobny problem ako ja? Mam 4mesacneho chlapceka a este stale neudrzi hlavicku sam ked ho drzim na rukach. Na brusku je to celkom ok na to, ze v tejto polohe sa mu zacalo pacit az na zaciatku 3.mes kedze mal hrozne koliky. A takisto aj vo zvislej zacal byt az na zaciatku 3.mes. Ale ked ho drzim tak stale mu hlavicka pada. Na chvilu ju udrzi a akonahle ju chce otocit tak bum bac, hlava skonci na mojom ramene.

deti95060810
24. nov 2017

a čo píše lekár - akú diagnózu...neposlali vás ešte na neurológiu?

lucy218
autor
24. nov 2017

Nikam nas neposlal, stale tvrdi, ze je vsetko ok. Ale mne sa to nevidi.

amalienka
24. nov 2017

Nehladajte detom diagnozy preboha,mate zdrave deti a hladate na nich vady.....moj maly nedrzal dole hore hlavicku ked bol na brusku,doktorka nas posielala na rehabilitacie ale nesli sme,doma sme cvicili,davali na brusko a ono to prislo...kazde dieta je ine a nie tabulkove

lucia147852
24. nov 2017

Ani naša 100% v 4 nedržala. Tiež jej sem tam zaletela. Od 5 až držala úplne sama

winni
24. nov 2017

@lucy218 ak začal byť na brušku tzv.pásť koníčky až v treťom mesiaci, daj mu čas, on to dokáže, pekne trénujte ďalej. Pokiaľ lekár nevidí v tom problém, tak sa nestresuj. Ak by sa to do najbližšej poradne nezmenilo, potom to rieš 🌹 on to dokáže, uvidíš.

Kedysi sa bábätka nosili do štyroch mesiacov v perinkách, teraz je tá doba nejak zrýchlená a už od deväť mesačného chcú, aby chodilo 😢

ave17
24. nov 2017

Neries,moja od prvého mesiaca krásne drží hlavičku vo zvislej polohe,krásne sa obzerá,nelieta jej.Ale keď ju dam na brucho,tak ju zdvihne na chvíľu,ale po 10 sekundách hukoooot a cvičiť nebude🙂 Darmo,je po mne a neriešim🙂

pininka
25. nov 2017

Ja ta chapem, ty vidis najlepsie ako to je. Mam kamosku ktora ma tri deti a pri tretej sa jej to tiez nezdalo,kedze uz mala dve deti,ale doktorka jej stale tvrdila ze je to ok, nakoniec to samozrejme ok nebolo a dlho dlho cvicili, pretoze postupne zacala zaostavat vo vsetkom. Teraz je to uz nastastie ok. Vyhladala by som ozaj skusenu fyzioterapeutku ktora robi s babatkami a je overena. Neurologicka najde aj to co nieje. Moja spoluziacka robi v brne s babatkami a nadava, ze u nas vzdy kazu cvicit vojtovku, je to taka moda,ale nieje to potrebne pre kazde dieta a navyse nie kazdy to vie spravne robit. Maju tam kopec deti aj zo Slovenska,ktore nespravne cvicili a maju teraz nasledky. Moje vsetky tri deti boli od narodenia stale na bruchu, proste tak chceli spat, cize chrbatik mali taky silny ze tu hlavku udrzali, syn na 5 mesiacov uz stvornozkoval. Netreba to zanedbat,to je moj nazor.

siska53
25. nov 2017

@lucy218 nema slabsi svalovy tonus?
Nasa neznasala polohu na brusku a vsetko z hrubej robila neskor a zacalo sa to tymto.. Ale tam sme dostali rafy od dr.,co mame robit,aby jej to spevnelo a stimulacne cviky.

Porad sa s dr.

anetkaadamko
28. máj 2022

@lucy218 ahoj, ako to dopadlo s drzanim hlavicky?

lucy218
autor
29. máj 2022

@anetkaadamko ahoj, cvicili sme 2 mes vojtovku, mal slabe brusne a chrbtové svaly.Uz po dvoch týždňoch doslo k zlepsenie, hlavicku drzal a zacal sa aj pretáčať a nasledne plazit. Takze nam to pomohlo dost.