Ahojte, chcela by som sa spytat ci mate niekto skusenost, pripadne radu. 4mesacny (skoro 5 mesacny) syncek ma od 3mesiacov velmi zriedkavo stolicu, velmi zriedkavo je tak raz za tyzden az dva tyzdne. Konzultovala som to s jeho pediatrickou, ta mi povedala, pokial je dieta plne dojcene,bez bolesti je to v poriadku, dokaze vraj mliecko zuzitkovat takmer bezozbytkovo. To iste som si precitala v par clankoch na danu temu. Syncek teda je dojceny, avsak uz tyzden a pol papa aj prve zeleninove prikrmy, dufala som, ze vlaknina zo zeleniny nastartuje castejsiu stolicu avsak sa tak nestalo. Pokial mliecko dokaze vstrebat takmer bezozbytkovo tomu rozumiem ale zeleninku... Zatial vela nespapa, par lyziciek, bolestou si myslim netrpi, velmi casto prdka a ked uz stolica pride, je to po tych dvoch tyzdnoch skutocne vela.
Ak mate podobnu skusetnost, radu prosim Vas podelte sa o nu.
Hejterky a prispievatelky mimo temy sa prosim zdrte komentara. Dakujem! Pekny vecer.
ahoj nasa ma sest mesiacov a mame sem tam problemy s kakanim od malicka....je kojena a papame prikrmy a nezlepsilo sa to tym ked sme zacali prikrmovat, predtym sme aj dokrmovali a kazdy druhy den som jej zarabala do umeleho aj trochu fenikloveho caju, kedze sam ho nechcela pit....ale potom sme sa uz len kojili a po lyzickach mi moc nechcela ho pit a flasu tiez nechcela, tak som jej ho zacala pridavat do prikrmov, riedim jej ho nim a pomaha jej to, kakame kazdy druhy den, tak mozno skus to.
Ahojte, my sme tiez mali nieco podobne a pediatricka mi odporucila okrem zeleninovych prikrmov zaradit aj ovocne a od vtedy sme problem nemali a stolica pravidelna
Skus ovocie nie zeleninu a keď nemože tak probiotika.
Ja som mala s dcerkou podobnu skusenost. Po prvych prikrmoch ju zacalo zapekat. mala aj nafuknute brusko. doktorka nam dala duphalac, sirup na zmakcenie stolice. Dovtedy ako cisto dojcena mala pravidelnu stolicu.