Čaute baby neviem či ste sa stým niektorá stretla ale moja malá 4mesacna dcérka má dnes poriadne vylakala.z ničoho nič začala plakať až sa zašla nedýchala asi 15 sekúnd.naozaj som nevedela čo mám robit.prosim poraďte skúsenosti aj rady čo robiť v takejto situácii.este teraz sa celá trasiem.
@jazula skúsila som ale nepomohlo
@jazula potom nejak zalapala po dychu ale stále má taký výraz vystraseny
@jarmilkajurisova synovi sa to stalo keď bol menší, keď napr. spadol, hneď v tej počiatočnej fáze treba fuknut do tváre, u nás to vždy zabralo... Ďalej viem, že sa môžu aj ofrkat vodou, ale to nikdy nebolo treba. Rozdiel je keď to trvá dlhšie, je o tom vela článkov na nete ako postupov v takýchto prípadoch, tiež kedy treba riešiť s lekárom
Áno raz sa mi to stalo, až zmodrala. panicky atak dostala z plaču, neprajem nikomu. Bola malinka, chvalabohu len raz. Preventívne som už fúkala do tvare..
Aj moja dcéra sa zachádzala, niekedy nepomohlo ani fúknutie do tváre. Osvedčilo sa chytiť ju za ručičku a otáčať akoby na bok. Vtedy sa aktivujú svaly na hrudníku a dieťa chytí dych.
@jarmilkajurisova sestra toto mávala (dnes má 36 rokov). nepomáhalo nič, až poriadne zatriasť alebo mierne pobúchať (ako keď zabehne). aj lekári boli úplne bezradní pred 36.rokmi :(
@majamat ako mohla nedýchať 10 alebo 30 minút? veď by už mala poškodený mozog 😲
My sme si tiez uzili. Bud fuknutie, alebo potiahnut za ramienka. Toto zabralo vzdy, ked fuknutie nie.
@majamat písala si toto: no asi 2x sa stalo, ze sa nenastartovalas ani po 30min.
a na toto som ja aj reagovala.
nehovoriac o tom, že tvoj článok je z roku 2017. moja sestra mala tieto problémy v roku 1986, kedy nepomáhalo nič, iba zatriasť. nie tak, že si dušu vytriasla, zatriasť jemne, v perinke. alebo pobúchať, ako keď zabehne. nič iné nezaberalo. sestra bola aj viac sekúnd, ba viac ako minútu bez dychu, bola úplne modrá, čo píše "múdry" článok v roku 2017, je úplne jedno. pretože 31 rokov predtým šlo o život práve jej a toto bola jediná vec, ktorá zabrala...
@majamat neviem. mne to prišlo nepochopiteľné - tých 30 minút bez dychu. jednoducho stačilo normálnym spôsobom napísať, že si sa pomýlila 🙂 a čo sa týka trasenia, súhlasím, netreba z decka vytriasť dušu. jemné zatrasenie ho nezabije. čo by s ním potom urobil pád napríklad z postele na hlavu, že? 🙂 niektoré veci netreba preháňať a niektoré články je potrebné brať poriadne s rezervou 🙂
@majamat ale veď dobre....
Mne sa to nestalo, ale čítala som, že bábätku treba v takej situácii jemne fúknuť do tváre.