Moja dcerka dava stale hlavicku do pravej strany. Ked lezi da si ju na pravu stranu. Snazim sa jej ju aj podkladat no neuspesne ona si najde sposob ako si ju dat na tu stranu. Stava sa mi to aj ked ju zoberiem na ruku. Hlavicka jej spadne na pravu stranu. Snazim sa ju drzat tak, aby jej sla hlavicka rovno ale ona sa zacne rozculovat a aj tak si ju da do pravej strany. Neviem ako dalej. Prosim poradte mi. Dakujem
Hlavne nerob paniku. Je malicka...Skus jej ju otacat na druhu stranu ked spi, ale nic by som nasilu neriesila....popripade spomen na kontrole u pediatra
určite sa pýtaj na rehabilitáciu, má skrátený krčný tonus, ona si ju nedokáže obrátiť na ľavú stranu, rehabilitáciou sa to napraví, niekedy tie cviky boli veľmi drastické, teraz existujú asi iné cviky, určite to nezanedbaj, lebo neskôr sa to robí operačne, alebo možno poznáš, alebo si videla ľudí, čo majú hlavu do jednej strany a už sú dospelí, mali to v detstve zanedbané. Ale Ty sa neboj, to je malé bábätko, napraví sa to, že ani nikto nezistí, kto o tom nevie, že bol taký problém. Hlavičku ma zležanú na jednej strane? Ak áno to je z toho.
moja stale lezala na chrbatiku. ziadne polohovanie nepomahalo tiez si nasla sposob... treba spomenut v poradni pripadne sa pytat k neurologovi. my sme skoncili nakoniec na cviceniach - nie vojtovka trochu volnejsi styl a nevyhli sme sa ani kranialnej orteze - prilbe lebo mala zlezanu hlavicku. to nestrasim len pre info. treba to riesit kym je cas 🙂 drzim palce 🙂
Ahoj, určite bežte k doktorke čo najskôr, pošle Vás na RHB, môže to byť torticollis, cvičením sa to napraví, neboj, len to neodkladaj, nech sa to zbytočne nefixuje. A inak Vojtovka nie je násilná ani bolestivá, len tak vyzerá. Deti plačú lebo nechcú byť fixované v nejakej polohe, ale nebolí to. Skús napr. dieťatko objať a zadržať keď sa chce hrať alebo len stačí obliekanie, plačú a naozaj ich nič nebolí. Ja len aby si nebola vystrašená a nemala z toho stres. Držte sa.
najprv k pediatrovi, ten vas posle k neurologovi a ten rozhodne, ci je potrebna rehabilitacia alebo budete cvicit doma jednoduche cviky. Je to pomerne bezne, ide pravdepodobne o torticolis , ktory treba nutne riesit, inak moze mat velke problemy. Moze byt vrodeny (v brusku bola stocena do jednej strany, alebo ziskany, ze sa napriklad v postielke otaca za svetlom na jednu stranu a dalsie faktory.) Niekedy staci cvicit mesiac, dva, niekedy viac a ked je to velmi velmi zle, tak operacne, ale na to teraz ani nemysli. Rehabilitacie zvyknu byt velmi ucinne.
nášmu tiež išla hlavička stále do jednej strany,lekárka nam odporučila jemne naťahovať do druhej strany,lebo že sa začínajú skracovať šľachy, v klude sme to doma po troškách rozcvičili
Sesterka s dcerkou na to cvicila vojtovku. Tusim 3 mesiace a dalo sa to do poriadku 🙂
vykrivena os, cize Vojtovka, spomen pediatricke 🙂
Mňa by skôr zaujímalo čo to je za pediatrička keď si to ešte nevšimla. Veď predsa s takým drobcom sa chodí na poradne pod chvíľou. ☹
Pediater - neurológ a zrejme cvičenie. A neboj sa, my sme tiež cvičili doma, syn pri Vojtovke plakal, ale jasne a vždy som videla, že to nie je od bolesti, len preto, lebo mu vadilo, ze ho dlhsie drzim, ze ho polohujem, proste sa jedoval. Chodili sme asi dva mesiace a bolo to ok. Chod cim skor, neskor, s vacsim babom sa horsie cvici.
spomenut pediatricke na poradni, my sme kvoli jednostrannej hypotonii chodili na rehabku a cvicili Vojtovku...