Stúpajúce CRP u 3-ročnej

tatisna
2. aug 2022

Ahojte, od piatku ma mala 3 r horúčkymax 39.7, každé 4 hodiny sme dávali nurofwn, panadol, potom vyskocilo znova. V nedeľu pohotovosť, CRP 43, dali nám megamox. Vraj trochu červené hrdlo. Ma zvacsenu mandlu, nevie dýchať nosom, sokple nemá, resp.ak ma tak jej zatekaju dozadu. Megamox berieme Iod nedele a stále ma horúčky nad 39, dávame nurofen a panadol. Dnes sme išli na orl (pediatricka zastupujúca našu Dr.povedala že ma veľa a dieťa je kryté ATB a ešte nemusia ucinkovat) tak na orl CRP 80, mala zasa teplotab39. Nemal bybten megamox už účinkovať? Neberie ho zbytočne? Vo štvrtok mame ísť na kontrolné crp alebo ak sa to zhorší rovno do nemecký. Mate niekto skúsenosť alebo radu? Co robiť, čo žiadať?

moniikka
2. aug 2022

@tatisna moč vám nevysetrili?

tatisna
autor
2. aug 2022
moniikka
2. aug 2022

@tatisna môže to byť aj zápal močových ciest

tatisna
autor
2. aug 2022

@moniikka robili jej aj krvný obraz, všetko v norme...hrdlo ma cervene aj nos upchaty, ale tie ATB by nezabrali aj na močové cesty?

ankare
2. aug 2022

@tatisna možno antibiotiká sú rezistentne na baktérie,ktoré ju napadli. Podľa mňa by jej už mali účinkovať,do kelu. Možno treba zmeniť lieky. Skoré uzdravenie!

zuzkaa1991
2. aug 2022

@tatisna antibiotika väčšinou na 3 den ucinkuju dnes je 5 den este ma teploty dnes?a ake?a zajtra nerobi vasa lekarka náhodou??

tatisna
autor
2. aug 2022

@zuzkaa1991 berieme ATB len od nedele, čiže dnes je 3.den ale stále máme horúčky,aj keď už trochu dlhšie vydrží nehoruckovat.

stanulienkat
2. aug 2022

@tatisna Lenže antibiotiká vám dali asi naslepo, to znamená, že nevykultivovali citlivosť kmeňov, môže byť, že jej tie antibiotiká vôbec ani nepomôžu. Určite k tomu dávaj probiotiká.

anavixy
2. aug 2022

Atb bez kultivacie a urcenia citlivosti sú tipos bingo. Môžu zabrať, ale nemusia. Môže byť aj uroinfekt, aj niečo iné. Močí ok? Nebolí ju to? Odobrala by som jej moč a vzala k dr, nech vysetri aspon papierikom 🙄 ale tak áno, moze byt napr ze jej to crp stuplo aj na viac a teraz po atb uz ma “len” 80 🤷🏻‍♀️ Velmi tazko povedat takto, kazdopadne aj kultivacia by trvala 3 dni a dovtedy by ste tiez boli takto na atb.

tatisna
autor
2. aug 2022

@stanulienkat jasne dávam probiotika...
@anavixy moci ok. Mam doma papieriky,môžem aj ja otestovať...ja som tiež radšej keď niečo berie pri takých horúčka ch, aj keď je to tipovanie. Dnes sa mi zdá ze je to trochu lepšie...dlhšie vydrží bez sirupov na teplotu. Ale keď už príde ta teplota tak je nad 39 stále...predstavovala som si ze po takých dvoch dávkach ATB bude síce teplota ale nižšia...zajtra sa to ukáže. Možno ma aj nejaký vírus, alebo pneumokoka- mali sme zo škôlky a my dospelaci sme brali ATB na to ale ako lentilky, efekt žiadny, muselo prejsť samo za 2 týždne.

tatisna
autor
2. aug 2022

A neviete niekto ako rýchlo môže stúpať CRP?

moniikka
2. aug 2022

@tatisna môj synček keď mal zápal močových ciest, doobeda CRP 160, poobede už 211

anavixy
2. aug 2022

@tatisna pri viroze by nemalo byt crp tak vysoke praveze.. stupne rychlo ja som mala okolo 40 v nedelu vecer, v utorok rano 240 🙄 naozaj to moze byt ze ten peek (najvyssia hodnota) bola este vyssia nez 80 a uz klesa, ale aj to ze nezaberaju, ak sama lepsie, tak vyckajte na kontrolu, drzim palce 🙂

mmoonna
2. aug 2022

@tatisna moja dcéra pri zápale obličiek v piatok crp 39, v sobotu 205. Moc papierikom aj u MUDr. bol v poriadku, zápal sa ukázal až v nemocnici pod mikroskopom.