Stuhnutá krv v žilách pri zobudení dieťaťa

23. júl 2022

Ženy, tie ktoré ste v noci samé ( muž v práci) s 2 a viac deťmi.
Aj vy máte taký požiť, že keď sa zobudí staršie dieťa a kričí na vás, stuhne vám krv v žilách?
Mne doslova, tlak vyskočí na 200, okamžite mám oči vygulene, krv v žilách stuhne a utekám do druhej izby s myšlienkou - len nech sa nezobudí mladšie.
Nevadí mi že sa zobudí staršie dieťa, ale ten pocit je neovplyvnitelny.
Je to len môj pocit, pocit jednotlivca alebo to takto cítite viaceré?

qwer2019
23. júl 2022

Ja mám skoro 3 a skoro 2 rocne deti a kedysi som stresovala, a tiež by sa mi krvi nedorezali, ale už to beriem ok. Uz si z tým viem poradiť.

autor
23. júl 2022

@qwer2019 kedy to prišlo? 😀 moje mladšie už má rok a stále to pretrváva 🤢 stačí mi keď počujem nejaky zvuk a už som hore.

anonymous87
23. júl 2022

Nechapem, preco ti tuhne krv a mas paniku? Moj nuz robi nocne. Casto som s detmi v noci sama. A obaja sa casto budia 🤷‍♀️ Ale tlak mam normalny 😀

fizbo
23. júl 2022

Ale preco sa tak vystrasis vlastne? Bojis sa ze sa detom nieco stalo?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
23. júl 2022

@fizbo
@anonymous87
Nie , bojím sa že sa navzájom pobudia, budem tu mať hodinové plače a dorana že budem hore.
Moje dieťa nie že zaplace, ale to je - cikať, kakať, mrvit sa, rozprávať čo budeme zajtra robiť, čo budeme jesť, hladká mladšie dieťa a to všetko ho budí. Potom mladšie je už úplne hore a som s nimi 3h hore od druhej ráno, rozbitá jak činka

autor
23. júl 2022

@dominika1988 neviem to opísať, proste mi príde zle už len z pocitu že zo sna rozpráva.... Dvakrat som totiž nezvládla takúto situáciu a bola na staršie dieťatko zlá a mám až hrôzu že by sa to mohlo opakovať.
Keď zakričí dôjdem, nemám problém, uspim, posedim na posteli, pomojkam. Ale akonáhle by sa na to zobudilo aj to ročné bábo a musela by som ísť uspať, staršie chytí rev, krik, plač a hysak a neviem si potom dať rady, neviem sa roztrhat

elizabet173
23. júl 2022

No mozno by stacilo byt na starsie dieta raznejsia. Pohar alebo flasu s vodou bude mat pri posteli, obsluzi sa samo, ziadne rozhovory v noci nebudu, v noci sa spi. Neviem kolko ma mladsie, ze s tak bojis, ze sa zobudi, ale myslim, ze to kvalitne prehanas

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonymous87
23. júl 2022

No tak ano, to sa stava. Aj ked starsi uz spi sam. Ale velkrat pride za mnou, ze nevie zaspat, ze fuka/prsi a jemu to vadi (mame podkrovne izby), ci moze ist spat dolu do obyvacky. A ano, velakrat mi maleho (2) preberie 🤷‍♀️ A uspavam aj hodinu. Ale co ja viem, ja som si na to nejak zvykla😂😂😂😂 a ja spachtos dokazem fungovat aj po 3h spanku 🤷‍♀️ Ale teda priznam sa, ze vzdy ked sa da si poobede s mladym zdriemnem. Bez vycitok

sszuzu8
23. júl 2022

Krv mi síce netuhne ale takáto situácia ma vie vystresovat aj počas dňa keď som hore a je to prvý krok k migréne väčšinou

inana11
23. júl 2022

Kolko má staršie? My mame 4rocneho vo vlastnej izbe a ročného v spalni a teda nebudia sa,asi dvakrát sa stalo že keď mladší vrieskal tak sa starší stazoval,dohodli sme sa,zavrela som mu dvere s tým že keď zaspi mladší,otvorím a pobozkam a idem spat aj ja,väčšinou už vtedy starší spal… a mam síce muza doma,sle keď sa mladší nakoji a nezaspim skôr ako on,idem kontrolovat aj staršieho a potom zalahnem a spim jak keby som ani hore nebola🤷‍♀️

inana11
23. júl 2022

A ešte dodám,že mladší by ponocoval keď sa preberie,ale idem so obyvacky kde je uplna tma,zalahnem a on sa pri mne povala a zaspi a keď sa ja preberiem tak sa presúvam s ním spat do spalne… kolko noci som presedela v kresle kým som prišla na to že treba úplnú tmu aby nevymyslal😃pretože mame bodovky v stene aby starší vedel vpohode na wcko keď sa preberie v noci a on napríklad nemá rad tmu,jemu aj v izbe sa musí tlmene svietiť keď ide spat,mladší úplnú tmu zase🤷‍♀️

elis248
23. júl 2022

Mám 2 chlapcov, 2r7m a 9m. Tiež chodí muž na nočné. Spávam s chlapcami v spálni, menší má postieľku a starší má prirazenú posteľ k manželskej, ale aj tak v noci cestuje po posteli ku mne. Ak sa jeden alebo aj obidvaja zobudia, tak si ich beriem k sebe, každého z jednej strany. Nerobím z toho veľkú vedu. Predtým som bola z toho na nervy, zdĺhavo som uspávala, potom som bola nevyspatá. Teraz som sa s tým už akosi zmierila, že holt mám 2 deti a moc spánku si neužijem. Ja už mám tak doďupkaný spánok (2x po 1,5h, čiže dohromady 3h denne), že koľkokrát už ani unavená neviem zaspať.

qwer2019
24. júl 2022

No keď mal mladší 1,5 roka približne... vtedy staršia prestala brať tragicky, že mladší kričí

kukulienka83
24. júl 2022

Presne toto prežívala som aj ja...taký stres až mi žalúdok stiahlo a tep na 200... Teraz to mám keď ochorejú a v noci kašľú...stres až mi je zle...neviem prečo tak panikarim...ale chápem tanci prezivas