Syn (4 roky) mava v noci niekedy vyrazne studene nohy, niekedy ma zas studeny nos. Spava v teplom pyzame, perinu si vzdy odkope, takze vacsinu noci nie je prikryty. Davam mu aj ponozky, napriek tomu ked k nam nadranom pride do postele, mava bud studeny nos alebo nohy. V byte mame chladno, ani neprekurujeme… moze to znamenat nejaky problem, napr. so srdcom? Alebo je to len reakcia na okolitu teplotu? Mavaju to aj vase deti?
To isté moja to preto že sa odkopavaju
nie, je nedokrveny, nemate yrazen teplo, odkope sa.
teple pyzamo je sice fajn,a le ak povrchova teplota tela klesne, co je uplne nroamlne v spanku, tak to pyzamo nema co zohriat.
bezne fungujeme tak, ez si telom vyhrievame latku, ktoru mame na sebe. a ta nam pomaha s ohrievanima udrziavanim tepla. no ak mas povrch tela studeny, co ti ju ma zohriat.
druha vec, nedokrvenie. deti, obzvlast tie male, maju koncove casti tela horsie prekvene. ich cievky su este malicke. v noci v spanku prirodzene klesa pulz a tlak, preto sa do koncovych ciev nedostava tolko krvi ako ked je clovek bdely a aktivny.
Prečo nekurite vôbec?
Tiež si myslím, že mu je chladno. Môj syn sa stále odkopáva, preto spal v spacom vaku, a teraz ho stále v noci prikryjem. Ale topím v spálni, hlavne kvôli nemu. V zahraničí sme žili vo veľmi studenom dome, pálky nenormálne za elektrické kúrenie, tiež sme sa snažili šetriť na topení, ale v noci som vždy zatvorila do spálne dvere, zatiahla žalúzie a zapla kúrenie na 21-22 stupňov, tiež mal aj teplé pyžamko a ponožky.
@marcellka32 juj, preklep 🙂 malo tam byt “v byte NEmame chladno, ale ani neprekurujeme”
Ak nie je prikryty, tak logicky je studeny. Aj ja by som mrzla.