Prosim vas ako.ste riesili strihanie nechtov ked si dieta nechcelo dat ostrihat nechty na nohach? Fakt ze az amok chyta. Zufala.som uz.
My tiez, v noci
@ivulik2311 pri večernom spánku, strihame tak doteraz, má 4 roky
@ivulik2311 V spánku, inac sa nedá ani na ruke 😀
@ivulik2311 tiež bohužiaľ ,až keď spi poobedny spánok
Tiež totálnéy plač a jedovanie,tak to už musím takto praktizovať
@ivulik2311 Neskoro vecer, ked spal.
@ivulik2311 Ak by som nášmu strihala nechtíky v spánku, tak to by bol veľký neúspech, náš má asi nejaký senzor alebo čo 😀 Ale ja mu skúšam púšťať niečo veeeeeľmi zaujímavé na Youtube, aby nasmeroval pozornosť inde
Normálne. Neznáša to a nechce si to dat. Vysvetlili sme ze sa to musí a proste sa musí rovnako ako iné "neprijemne" veci v živote, očkovanie, vyšetrenia, strihanie vlasov a pod.
Vysvetlila som mu ze bud to chvíľu vydrží, alebo budeme spolu bojovať a spravím mu to nasilu. Ale spravím to. Tak s nechuťou ale drží.
@ivulik2311 my ste mali ten isty problem, tiez najprv v spanku, teraz sme ju presvedcili takym sposobom, ze ja idem do inej miestnosti a tato jej povie, pod prekvapime maminku, ukazes jej ake mas krasne nechtiky, necha si ostrihat a potom dobehne cela stastna, zacne nechty ukazovat, ja ju vychvalim do nebies a vsetci sme spokojní😄.
Telka
@ivulik2311 od novorodenca vždy "pri vedomi", aby si na to zvykol, žiadne klamanie telkou ci spánkom. Teraz ma 2 a vďaka tomu nie je problém 🤔 Záleží ako je dieťatko staré. Ak malilinke, tak skúšať. Ak väčšie, vysvetlením 🙂
@ivulik2311 no buď v spánku.. Alebo som im vymyslela hru na pedikúru, pekne som ich privitala, spravila kúpeľ, potom ostrihala.. ale to tak cca od 4 rokov. Dovtedy len v spánku..
do roka normálne hocikedy, dačo po roku začala vrešťať akoby sme ju z kože drali, dvaja sme ju držali a neostrihali sme nič. teraz strihám cez poobedný spánok, a to detskými klieštikmi na nechty, lebo keď som chcela s nožničkami, budila sa na to a zasa rev. takto sa jej dotýkam čo najmenej, je to rýchlo a hlavne bez zbytočných scén. Na rukách si nechá v pohode ostrihať aj opilníkovať hocikedy :D
Maly ma 3.5 roka. No a skusala som.uz aj v spanku. Ale nula bodov..stekli ho to asi alebo co lebo len co mu nohu chytim tak ju odsunie
Aj môj má 3,5 roka.Na rukách bez problémov a na nohách hrôza😨 konečne ako tak funguje kombinácia vyhrážok a úplatkov.
@ivulik2311 môj ma tiež 3,5 a v spánku akože fakt nehrozí...sľubovali sme,vysvetľovali,dohovárali...už neriešim,jednoducho ho prisadnem tak,že hlavu mám k jeho nohám a ostriham pár nechtov🤦🤦inak sa nedá...
Ked bola dcerka kojenec,tak pocas kojenia po leziacky.teraz uz ako 2 rocnej tak,ze si ju posadim na kolena tvarou k sebe po okupani,ona sa mi oprie o pokrcene kolena,ja jej spievam oblubene pesnicky alebo davam hadanky (cokolvek na odputanie pozornosti) a rychlo striham 😀 ked je hotovo,zatlieskame si,vychvalim a ide spinkat 😉
Aj ja v noci, s baterkou pod perinou 🤣 akurát včera sme na to spomínali. Už má 14 😁
@ivulik2311 Nas syn ma 17 mesiacov. Na rukach striham od narodenia v spanku bez najmensich problemov... este mu ich aj pekne opilnikujem.
Na nohach som skusala v spanku ale zobudil sa. Tak som zapojila muza... on drzal nohu za stehno a lytko a ja za slapaju a druhou rukou som strihala. Ale je zaujimav ze teraz uz len kludne lezi a necha si ostrihat. Asi sa na to naucil.
Mám len pol ročného ale asi len raz som mu strihala v spanku,inak mu striham normálne počas vedomia,keď je kľudný a v pohode si nechá,kuka čo mu robím 🤣..uvidíme keď bude starší 🤣
Keď spal