Ahojte,
dcéra je chorá, má druhý deň horúčky a musíme striedať Panadol sirup a Nurofen sirup, lebo o 4-5 hod. jej vybehne horúčka, niekedy po Nurofene vydrží dlhšie,ale… Zaujíma ma koľko takýchto dávok Panadolu a Nurofenu môžem dať za 24hod.? Koľko krát to môžem prestriedať?
Viem, že samostatne Panadol max 4 dávky a Nurofen max 3 dávky, ale ešte som to nikdy nepotrebovala kombinovať a neviem koľko môžem..
Ďakujem
Ďakujem pekne, nebola som si istá a nechcem jej spôsobiť ťažkosti
Je lepsie striedat Panadol cipky a Nurofen sirup. Nezatazuje to tak zaludok.
3h musí byť rozstup, čiže aj vystupa teplota po 4-5h kľudne môžeš aj tak dávať. Neviem ako iné mamy, nedávala som kým nevyšla zase teplota hore na tych 38,5. Podľa veku to asi bude ale jednotlivo som si to ia strazila tak na max 3x denne paracetamol + 3x denne ibuprofen. Nikdy sme ale tak veľa nemuseli a nie cely deň, väčšinou večer viac stúpala teplota.
A
Ono je to vyratane tak aby to bolo bezpecne, preto je tam ten rozostup. Ked budes davat kazde 4 hodiny, tak ti to viac ako 3 a 3 davky nevyjde. Hlavne nezabudni vzdy davkovat podla vahy 🙂
A Nurofen sa moze striedat po 6-8h, takze tiez samostatne max 4 davky za den, ako aj Paralen.
Hlavne Nurofen sirup nedavaj podla davkovania na krabicke ale podla vahy /polovica ml. Inak nezaberie,je poddavkovani na krabicke.
Ďakujem vám krásne, som hneď pokojnejšia 🙂
@nalarla_ keď mala dcéra 6 dní horúčky tak mi sestrička hovorila ,ze takto môžem striedať prve tri dni . Potom sa intervaly našťastie predlžovali.