Ahojte, viem, že väčšina si prešla týmito chybami krásy. Strie.... Nikde nič a ráno sa zobudíte so škaredými bielymi a červenými čiarkami na tele pripomínajúc žily. Každú ženu to postihne, ak nie v puberte, tak v tehotenstve určite.
Mám 17 rokov, vážim 55 kg a meriam 167 cm. Nepripadám si tučná a predsa sa urobili. Vždy som si držala rovnakú váhu a zrazu aj keď som nepribrala, ani kilo, ba ešte schudla pol kila, urobili sa. Ja ich mám konkrétne na bokoch a pod prsiami . Neviete mi prosím Vás niečo poradiť, Nejaký produkt, alebo domáci recept na ne?
Pevne verím, že ste Vy mamičky ste v tehotenstve na ne tiež niečo používali. Prosím len vyskúšané produkty ktoré naozaj zabrali.
Ďakujem krásne za odpovede.
@michaela714 Ahoj, asi Ťa nepoteším, ale na strie nepomáha nič. Existujú krémy, zabraňujúce ich vzniku, určené hlavne pre tehotné ženy, ale ak už strie vznikli, odstrániť sa nedajú. ☹ Je mi ľúto, si mladá a určite takéto veci veľmi prežívaš, asi Ti nepomôže, keď Ti napíšem, aby si na to kašľala, že je to nepodstatná blbosť... ☹
@michaela714 strie maju aj baby, co by som povedalam ze priesvitne, to je elasticite koze, akuu mas geneticky, niekto pribera a zhadzuje a nemusi ich mat, niekto tu kus schudne a uz to je, v lete pomaha opalovanie..pekne vyblednu ale uz ostanu....
Hlavne sa po kazdom sprchovani riadne nakremuj, nech sa ti neurobia dalsie (najlepšie kakaovym, kokosovym maslom, alebo natriet miesta kokosovyym olejom) mne a sestre sa strie trochu zmiernili po pilingu z kavy. http://www.moda.cz/a/domaci-kavovy-peeling--13088 smietku z kavy sme si v rukach zmiesali so sprchovým gelom a takto sme si umyli cele telo...mozes si aj tvar 🙂 pokozka je potom napnuta, vyzivena a hladka.....vyskusaj a uvidis... 🙂
mne sa urobili tiež v puberte na bokoch. Dnes ich už ani nie je vidno, len keď ich vyslovene hľadám. Nejakým zázrakom mi ani jedna nepribudla počas tehotenstiev. ( A to som pri druhom pribrala 18 kg a nekrémovala som nič.) Chce to čas a oni krásne vyblednú. 😉
@michaela714 ja mám už od 15 rokov 😉 a oveĽa horšie ako ty. A žiadna nadváha, nič. Proste je to genetika, u nás v rodine je to ako darček navyše do rodinnej výbavy 😀
pridám sa. tiež mám ešte od základky a žiadne zmeny váhy. Už od základky 158cm a 48kg...stačí, že sa ma muž silnejšie chytí a už je tam ďalšia. Postupne akoby zaniknú, nie sú také výrazné. Rokmi sa farba kože zjednotí. Opalovanie tiež dobré. Krémy mi nepomohli žiadne. Je fakt že je koža po nich pevnejšia ale stri sa mi stále robia. Žiadny nebol úspešný. Po 2 tehotenstvach mam kožu otrasnú. Nohy sa dajú, ale brucho hrúza a des. Ako tá koža popraskala, už sa nevie znova scvrknúť a vysí. Krémy pokožku spevnia, dobré je aj pri sprchovaní šupnúť ľadovú vodu... ale zrejme sa s tým budeš musieť zmieriť. Snáď budú o pár rokov finančne dostupnejšie plastiky🙂
@michaela714, mne sa tiez urobili v puberte a ani som tak nepribrala ale skor vyrastla. Je to o genetike, neurobis s tym nic. Aj teraz v tehotenstve, pribrala som ovela menej ako niektore kamsoky a oni ziadna stria a ja strasne. Zial, ziadne kremy na to ucinne nie su. Kremuj sa pre dobry pocit, ale zazraky necakaj.
michaela 714. Ahoj mam 14 rokov a tiez mam strie. Bola som z toho zufala jeden rok som pribrala do nôh tak sa mi spravili najprv som to neriesila ale potom ked som sa na to pozrela vyzeralo to hrozne. A preto som si zacala pozerat nejake veci co na to pomahaju. Kadejake drahe kremy fakt nefunguju ale nasla som jednu dobru vec. Treba to ale skombinovat ak mas doma kokosovy olej tak si ho daj na postihnute miesto kde mas strie a masiruj si to par minut kazdy den. Dalej treba pravidelne cvicit. Potom treba odstranit staru kozu a to tak ze do misky si daj tri polievkove lyzice krystaloveho cukru a kusok vody aby vznikla pasta. Tu si potom natri na miesto kde mas strie a opäť par minut masirovat. Tym ti vlastne vznikne nova koza so zdravymi bunkami. Dodrziavaj pravidelny pitny rezim. Drzim palce.
a co bi-oil? skus,mozno zaberie
Keď je taká genetika tak ani prevencia nepomôže. Ja mám sem tam strie na prsia a stehnách ale už ich nevidno tiež sa mi urobili asi v 15 teraz som tehu krémujem a olejujem sa uplne od začiatku 3x denne a výsledok? Strie po bokoch aj bruchu čiže som s tým nevybabrala ani keď som chcela ale tak krémujem ďalej možno ich aspoň nepribudne viac zachraňujem čo sa dá. Tiež mám len 18 a chvýlu ma to aj mrzelo aj občas mrzí keď to vidím ale čo už to malinké za to všetko stojí a pno to vybledne 🙂 Neboj ja to mám oveľa horšie ako ty ono ti to zbledne odstrániť sa to bohužial uplne nedá jedine laserom
A ano je to hlavne o genetike. Ma to cela moja rodina s mamininej strany tym padom to mam aj ja. No co uz.