Stridor - supraglotoplastika

zuzanapok
22. jún 2022

Ahojte mamičky. Chcem sa spytat, je tu nejaka mamička,ktorej bábätko má/malo stridor a bolo na supraglotoplastike? Nám to odporúčajú u dcérky, má stridor od narodenia, a chodime s nou na Kramáre.
Ďakujem

andrejka1974
22. jún 2022

Moja malá stridor kontrolovaná od malička a vekom sa to upravilo v roku už bolo všetko ok

zuzanapok
autor
22. jún 2022

@andrejka1974 a mali ste ho v ľahký? Lebo my mame v papieroch ze stredny ale co som si aj studovala tak aj pri stredných nebyva vzdy tá operácia.

janka_266
22. jún 2022

@zuzanapok malý mal/má stridor, postupne sa to upravilo, teraz ho už takmer nepočuť. A kto Vám to odporúčal? Nám na Kramároch povedali, že ak sa to nezhorší, nemodrie, papa a pribera, tak sa to samo upraví do 2 rokov.

zuzanapok
autor
22. jún 2022

@janka_266 na Kramároch nam hned pri prvej návšteve povedali ze operaciu, tú supraglotoplastiku.doktorka ze ona odporúča. Nasa ma uz 2,5 mesiaca a je ju pocut stale ale ked sme dlhsie vonku na vzduchu tak to jej pomaha, to ju niekedy vobec nepočuť. No nasa nemodra a Mame aj monitor dychu ani to sa nestalo zeby prestala dychat lebo u nas sa nato pýtali dost

janka_266
22. jún 2022

@zuzanapok u môjho to bolo počuť, aj je keď spi, alebo sa veľmi zadýchal, znie akoby vibroval mobil, ale stále menej, teraz má necelý rok a 1/2,
To ani nedajú šancu či sa to napraví, my sme tam boli u nejakého doktora, podľa tohto https://www.fmed.uniba.sk/uploads/media/Chirurg... by sa to malo riešiť, až keby neprosperovalo, modralo, a podobne,

zuzanapok
autor
22. jún 2022

@janka_266 ano nasa tak isto niekedy taky piskot a nekedy jak keby chrapkala.. ved tomu nerozumieme s mužom lebo ja spm si teraz aj taku štúdiu z min roka studovala co davali schvaľovať na ministerstvo a tam tiez len ozaj silne prípady a ked omodrievalo neprospievalo atď. Ideme buducu stredu zase tak sa musim popytat lebo aj v tej štúdii je pisane ze ta plastika moze a nemusi uplne to odstrániť ze su prípady kedy museli ist zase nato

zuzanapok
autor
22. jún 2022

@janka_266 a sťahoval malicky pri dýchaní aj jugulum? To je na krčiku medzi kosťami ta jamka 🙂

janka_266
22. jún 2022

@zuzanapok fuu, to neviem, u nás to tak nesledovali, raz mu to pozreli a to bolo všetko 🤷‍♀️

denisssa1
22. jún 2022

@zuzanapok
Môj mal stridor tiež od narodenia a zároveň silný reflux, aj v nemocnici kvôli tomu bol, lebo na chvíľu prestal dýchať, akoby sa dusil. Prvé mesiace boli veľmi ťažké kvôli silnému refluxu, stále grcal, plakal. Ale po vyše pol roka až roka sa to zlepšilo. Myslím ze sa nemusíš báť. Môjho bolo počuť stále, aj za 2 dvermi keď bolo ticho. Ale tým, že sa mu grckanie zlepšilo antirefluxnym mliekom, tak sa to zlepšovalo. Lekárka vravela, že reflux zhoršuje stridor a opačne.

denisssa1
22. jún 2022

@zuzanapok
Tiež sme boli na Kramároch, 2x hadickou vyšetreny, ale na ďalšiu kontrolu sme už ani nešli, keďže sa to zlepšilo... Koľkokrát ste boli? A kto povedal o operácii? Ten co to vyšetroval ci pediatricka?

denisssa1
22. jún 2022

@zuzanapok
Nam aj povedal niekto, neviem ci vtedy v nemocnici alebo ktorá lekárka presne už neviem, ze sťahuje trocha tam tu jamku...

zuzanapok
autor
22. jún 2022

@denisssa1 No my sme boli 2x na kontrole na Kramároch a dvakrát ina lekárka tam bola, a povedala o operácii hned ta prva ze podla nej ze ona by odporúčala a ta druha doktorka to potom vlastne len zopakovala.. ale podstate nam nic k tomu nepovedali.. no nasa negrcka stale občas sa jej stane, ale ideme aj na gastro ci sa potvrdi vyvráti reflux..

stefire
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alka13
19. mar 2023

@zuzanapok ako sa máte dnes ?

stefire
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
levandulova111
20. apr 2023

@all Ahojte, ako sa majú deti s tým stridorom? Moja má stridor tiež, pri zápale priedušiek sme skončili v 2 mesiacoch v nemocnici, ale saturovala dobre, čiže nás pustili po na 4. deň domov. Teraz bude mať dcéra 4 mesiace za niečo vyše týždňa a chcem sa spýtať, ako ste na tom boli s očkovaním??? Naša doktorka ju mala očkovať 4.4., krátko po jej 3.mesiaci, ale odmietla to, že sa bojí reakcie kvôli stridoru. Že nech ideme radšej do nemocnice pod dozor ju dať očkovať, malo to byť vybavené na 13.4. ale doktorka jaksi zabudla 🙈 tak nám to dali na dnes a ja som nemohla ani zaspať, lebo sa o malú bojím, keď už doktorka povedala, že sa bojí reakcie malej, tak to už je čo povedať... 😭 Veľmi sa bojím, ako ste prežili očkovanie vy s deťmi so stridorom??

janka_266
20. apr 2023

@levandulova111 moja sa tiež bala, kvôli tomu nás poslala do ba, odkladala očkovanie, ale v ba napísali, že to nie je dôvod neočkovať. Maly to niesol v rámci normy 😃treba ich veľa mojkat, dať sirup, keby bolo treba a bude to Ok. Môj má teraz 2 roky a už stridor vôbec nepočuť. V noci sa musím sústrediť na to, či je vôbec v postieľke, tak potichu spi 😃takze z toho určite vyrastie aj vaša 🙂

levandulova111
20. apr 2023

@janka_266 bože ako ma to upokojilo ❤️ ďakujem za povzbudenie... Tiež v nemocnici nechápali, keď som im tam volala, ale teda rešpektujú rozhodnutie lekárky...
No čítala som, že stridor sa má začať zlepšovať v cca 6.mesiacoch, malá bude mať 4 a už teraz je to oveľa lepšie, fakt že oveľa, je tam obrovský rozdiel... Ale že do 2. rokov to má vymiznúť úplne, tak dúfam, že aj to vymiznutie bude u malej skôr... Každopádne ďakujem za odpoveď a za nádej❤️

janka_266
20. apr 2023

@levandulova111 aj nám tak povedali, že keď nie do 6. Mesiacov, tak do 2 rokov zmizne úplne 😃stále to bude lepšie, a to ako si vás tam nechajú aj na noc kvôli ockovaniu?

levandulova111
22. apr 2023

@janka_266 nie nie, to sme tam len mali prísť, zaočkovať, počkať pár minút, či sa nič nestane a ísť domov 🙈
Nakoniec to dopadlo tak, že ja som panikárila, dve termotašky s kockami ľadu kvôli preneseniu vakcíny mi kázali, ja som letela z domu, do lekárne, z lekárne do nemocnice a doktorka to vytiahla, položila v tom teple na stôl a rozprávala mi aj 7 minút 🙈 tak ja som mala mokrú od potu snáď aj riť s prepáčením, aby vakcina nezmenila teplotu a ona si to tam položí akoby nič 🙈
A malá? Plakala oveľa menej, než keď jej dávali do hlavičky infúziu 🙈 a to mi doktorka, ktorá ju ockovala povedala, že keď zvládla bez komplikácií infúziu, tak očkovanie mohla kľudne spraviť naša doktorka 🙈
Lebo tu šlo o to, že keď začne od bolesti plakať, aby kvôli stridoru sa nezačala dusiť, že sa jej môžu tie chrupavky v dýchacích cestách zlepiť a tak 🙈 no strašné strašenie zo strany doktorky našej, tá z nemocnice mi to vyvrátila, že keď už od bolesti plakala a zvládla to, nemusela naša doktorka robiť z toho takého strašiaka a zbytočne má stresovať 🙈

janka_266
22. apr 2023

@levandulova111 JOJ, aj ja som tak behala s ľadom, lebo v našom čase očkovania bola vakcína nedostatkový tovar, tak som ju kupovala mesiac dopredu či koľko 🤣
Normálne by som povedala, že mame rovnaku pediatricku, naša nás tiež tým presne strašila, pritom normálne plakal aj predtým a nič sa nezaseklo. Ale tak už to máte za sebou. Ďalšie už hádam absolvujete u svojej pediatricke 😃

levandulova111
25. apr 2023

@janka_266 všimla som si, tie mladšie doktorky sú takéto 😅 no mladšie, okolo 50 by som povedala, lebo naša povedala, že má už 30 ročnú prax, ale pritom by som jej povedala, že je mladšia, dobre vyzerá 😁
Áno áno, hlavné je, že už to máme za sebou 🙈 dúfam, že ďalšiu vakcínu dáme už u nej, lebo takto behať sa mi fakt nechce...

alka13
27. aug 2023

@levandulova111 ako sa máte dnes ? Ja mám syna , ktorý ma 15 mesiacov skoro a operovali ho keď mal 3 mesiace na Kramároch

levandulova111
29. aug 2023

@alka13 ešte to počuť, ale je to sto a jedno, ako bolo po narodení... Má z toho do 2 rokov vyrásť, ale mám dojem, že z toho vyrastie už skôr... Od 6.m sa to malo začať zlepšovať, ale ja som viditeľný rozdiel zbadala už v 4.m... teraz má 8m a super, už to takmer nepočuť, len niekedy... 😊

levandulova111
29. aug 2023

@alka13 a moja operovaná našťastie nebola, som zabudla dodať 😊

alka13
29. aug 2023

@levandulova111 nám sa to vracia pri chorobách vtedy ma hrozný stridor inak bežne je len viac zadychany

levandulova111
30. aug 2023

@alka13 uvidím aké to bude, keď bude chorá... Keď jej stridor zistili, o chvíľu na to mala zápal priedušiek, tak sme skončili v nemocnici, lebo nevedeli, ako to bude znášať, ale všetko ok, aj saturacia bola v poriadku... Po 4 dňoch nás pustili domov a odvtedy (klop klop klop) chorá nebola, tak uvidíme

levandulova111
5. okt 2023

Ahojte, je tu niekto, komu sa vekom stridor teda zlepšil, ale potom zrazu zhoršil?? 🙈 malú nebolo už takmer vôbec počuť a posledné dni pri naozaj hlbokom nádychu to akokeby zavibruje, alebo ako by som to opísala... taký zvuk to vydá 😓 papá normálne, prosperuje, všetko ok, s dýchaním problém nemá ale keď sa naozaj hlboko nadýchne (v rámci vzrušenia/radosti), tak to zabručí, no neviem opísať ten zvuk 🙈 môže to byť tým, že už je staršia a väčšia, má silnejšie pľúca a aj tá prichlopka, ktorá jej to od narodenia spôsobovala, že narástla tak to teraz chvíľu potrvá a potom sa znovu upraví?

alka13
5. okt 2023

@levandulova111 chodíte na Kramáre ? Máte fb ? My chodíme na kontroly stále a sledujú nás ako to vyzerá stridor už malý nemá okrem chorôb

levandulova111
10. okt 2023

@alka13 nie, my sme boli u nás v meste na hadičku s kamerou, pozreli jej to cez nos a povedal nám doktor, že ďalšia kontrola už nie je potrebná, že to stridor nie je, lebo ten by bol počuť aj pri nádychu aj pri výdychu, ale v nemocnici, keď bola chorá, nám povedané bolo, že to stridor je, ale že z toho vyrastie... zlepšovalo sa to, malo sa to okolo pol roka zlepšovať, a ona na tom bola dobre už cca v 4 mesiacoch... teraz má 9 mesiacov a túto noc dokonca chrapala, čo sa nestalo už veľmi dlho... a pri nádychu to zas začína byť akokeby počuť 🙈 nemodra, všetko je ok, papá, prosperuje, není dýchavičná ani...
Ale pôjdem jej to dať skontrolovať... myslela som si, že je to tým, že keď je staršia, tak začala posledné dva týždne veľmi kričať, "objavila" hlas a používa ho stále a som si myslela, že je to tým, že hlasivky alebo hrtan je tým krikom "zdurený" akokeby... len ja sa bojím, že keď jej dajú zas tú hadičku do nosa, tak sa zájde tak, že sa nenadychne 🙈🙈🙈 už raz mala taký "zážitok", že som mala problém ju "rozfukat"... 🙈