Stretli ste sa už s takýmito vyrážkami?

janetula285
19. jún 2020

Zdravím má niekto skúsenosť alebo sa stretli z takýmito vyrážkami ja som už zúfalá a neviem čo mám robiť syn sa vyhadzuje už mesiac boli sme aj pri kožnej najskôr som si myslela že sú to kiahne ale stále sa vysipuje tak povedľa doktorka že to niesu kiahne povedala že to je decká koprivka ale stále sa vysipuje tak som šla včera zase ku kožnej tak potom mi povedala že je to alergická reakcia a dala mi masť tanno - hermal lotion a tabletky prednison a vo štvrtok že mame prísť na kontrolu ale on sa stále vysipuje pribudli mu ďalšie vyrážky dneska z deckou doktorkou som len rozprávala cez telefón aj som sa jej pýtala či ho chce vydiet a že či mame prísť lebo ona vôbec ho nevidela ani vyrážky povedala že netreba že nemusím prísť asi sa spolieha na kožnú ale ja už som zúfalá lebo už mesiac sa vysipuje a neviem z čoho už neviem čo mám robiť poraďte že čo ako ak máte stim niekto skúsenosť a s tími vyrážkami

nika82
19. jún 2020
silviazlat
19. jún 2020

@janetula285 v prvom rade zmeňte prací prach a aviváž. Býva to jedna z najčastejších príčin vysýpanie sa u detí.

janetula285
autor
19. jún 2020

@silviazlat skúsim ale vždy používam jeden a ten istý a nevysipoval sa až do teraz

ruzasipova
19. jún 2020

Alergia. U dcery sa toto prejavuje raz za pol roka, stale neviem, co je spustac. Alergiu si moze vytvorit aj na veci uz pouzivane/ skusane. Presne sa bud vyhadze v takychto flakoch alebo vyrazkach ako kiahne ale kiahne to nie su, lebo to nema po celom tele. Kupem ju na vecer v hypermangane, potom potriem tym tanno hermalom a berieme fenistil kvapky. Trva to vzdy par dni. Ked sa to zlepsuje, postupne zavadzam ostatne potraviny a ine veci.

mykeila
19. jún 2020

@janetula285 tie vyrážky sú ako molusk.

silviazlat
19. jún 2020

@janetula285 U detí sa môže postupom času - ako rastú vyvinúť alergia. Ak používaš klasický prací prach a aviváž, skús nejaký detský, šetrnejší k pokožke. Prípadne mu skús po kúpaní na pupáčiky dávať detský zásyp - čo sa dáva deťom na ritku. Je to zázračná vec a môjmu mužovi pomohol veľa krát na vyhádzané nohy - stehná z monteriek.