Stretli ste sa u trojročných detí s hnisavými vredmi?

inguska3
11. júl 2012

Prosím ak ste mali podobný problém poradťe mi. Mojej dcére sa začali robiť v máji z ničoho nič hnisavé vredy v oblasti medzi nožičkami-nie priamo na pohlavnom orgáne,ale na "bokoch" a teraz už aj v oblasti konečníka. To sa nám opakovalo celý máj,pchali do nás antibiotika,za mesiac máj troje...keď sa jej objavil druhykrát,tak jej brali stery a mala tam bacila...potom nám dali akože priamo na tento tip bacila tretie antibiotika...celý jún nič, až teraz v piatok sa vred znova objavil...doteraz jej to prepichovali a vytláčali na chirurgickej ambulancii,raz v nemocnici na pohotovosti-bolo to zakaždým hroznéééé...plakali sme obe...teraz nás poslali do nemocnice a jeden doktor vravý,že vyoperovať ( mal by tam byť koreň a že z neho to všetko vzniká) a druhý si myslí,že to môže byť z oslabenej imunity a nechce to zatial operovať. Idú nám robiť ešte vyšetrenia krvi na imunológii...ako sme začali chodiť do škôlky, bývala často chorá a skoro každý mesiac na liekoch. Ten vred najskôr-na začiatku vyzerá ako uštipnutie-to sme si mysleli,že si na niečo sadla a má to z toho...ale do 24 hodín to tak strašne nevrie a zapáli sa,že.... a urobí sa tam vo vnútri riadna dutina plná hnisu-no niečo hrozné...
Už sme zúfalí a bojím sa veru ráno vstať a pozrieť sa jej nato- čo tam zase bude...teraz sa nám z toho tepla množia, sú menšie,ale už sú tri :(

xlucia
11. júl 2012

kup si svedske horke v lekarni. ale original, a hned ako zacne vriedok, tak potrieraj vatovorou tycinkou. len vriedok a tesnucko okolo neho. aj 15x za den. zdravu okolitu kozu nie. a potrieraj aj tie co tam ma teraz. dava sa aj zabal na noc. ak chces vediet ako, napis IP, teraz idem kupat krpcov

ani3012
11. júl 2012

môj brat toto mal ako dieťa,vydlabávali mu to dlátom...akurát som volala maminke a povedala,že jemu sa urobili len tie tri...
prvý: vysoká teplota, bolela ho ruka,vred vyčistili
druhý: vysoká teplota,vred v predkolení , vydlabávali mu to ,nasadené ATB (otrava krvi),
tretí: teplota,vyčistili hneď v zárodku a odvtedy už nemal nič...

chúďa malinké,dúfam,že sa príde na príčinu,aby nemusela prežívať takéto strašné zásahy ☹

zigzag
11. júl 2012

tazko poveda,je mi to luto,,,, no ked viete akeho bacila mate,tak treba pouzit nieco, co ho zabija, a mozno nechat malu behat bez spodneho padla, aby sa to vetralo, a nepotiplo a neparilo,,,,, je vela preparatov, skoda,ze si nepisala o aky bacil ide, a urcite malej dat vela vit c a aj ostatych vitaminov, aby sa stym lahsie vyrovnala a lahsie sa to hojilo, velke davky vit C robia zazraky pri infekciach... drzim palce,

pingu1
11. júl 2012

ja som to mavala ako dieta. su to priznaky prechladnutia, alebo nejakej infekcie. treba podla mna v kazdom pripade navstivit doki

brulka
11. júl 2012

chudatko tvoja dcerka raz som mala absces co sa mi vytvoril po holeni a na chirurgii som plakala a kricala tie bolesti su strasne ked to cistia 😔 😔 😔 treba si polozit otazku ako sa tam ta bakteria dostala. ci sa jedna o male ranky na kozi prasklinky ktore sa infikovali alebo je tam vnutorna pricina, nejaky vnutorny zapal. v okoli konecnika si viem predstavit ze sa mozu tvorit trhlinky najma ak ma dietatko tvrdsiu stolicu a infekcia sa tam dostane lahko. a nemate nejake zvieratko macku alebo ine ... skus sa aj na toto spytat lekara. a este ma napadlo nemate doma vlhky byt, plesne okolo okien ci na stenach ... vtedy mozu byt tiez problemy s kozou
ja by som kupila antibakterialne mydlo a tym malicku umyvala. a hned ako sa zacne tvorit nejaky vriedok potierat niekolkokrat denne betadinom je to jodova tinktura zabera uzasne na taketo veci, dokaze zaoal vytiahnut von. teda ak mala nema alergiu na jod.

avuka
11. júl 2012

ahoj,mne sa to tvori uz vela,vela rokov tak a tam,ako popisujes ty u tvojej dcerky. riesila si to s obvodackou a koznou? a co tak skusit gyndu! mne to doktori neliecili antibiotikami,len som dostala zopar naozaj super odporucani.prvykrat mi to vytlacala mama, ale dost ma to bolelo, ked si to vytlacam sama, tak to uz po tych rokoch praxe neboli,lebo uz viem,ako na to.ked uz sa malej spravi biela bodka uprostred (vred dozrel), treba ju odtrhnut napr.nechtom a potom jemne povytlacat, vzdy dvoma prstami oproti sebe,zacni zo zdravej pokozky smerom do stredu vriedika,dookola,akoby si mala okolo neho hodinky a snazis sa protilahle cisla cifernika posunut do stredu.ak to zaboli,zmen polohu (pritlacaj k sebe "ine cisla hodiniek") a potom sa vrat, uz by to nemalo boliet. vytlacit musis vsetok hnis i tmavu krv,ked uz ide svetla krv,je to vycistene do korena, uz to len vydezinfikuj,aby sa to nahodou nezapalilo ci kvoli otrave krvi (ja som pohodlna,tak si to len umyjem cistou vodou a zatial ziadne problemy neboli). ak to nevytlacis,tak ten vred sa casom vstrebe spat do tela a ostane mi na tom mieste natrvalo tmavocerveny flak. a z coho to byva nuz ja viem o dvoch pricinach- z prechladnutia (ked sa v zime slabo obleciem a premrznem alebo prechladnem,no est viac v lete-ked v horucavach chodim moc nalahko,ked sedim na zemi,hoci sa nezda byt chladna,ale kobar ci drevena lavicka su vzdy teplejsie i bezpecnejsie). a druha pricina je nedostatok hygieny (to nam poradil gyndos),takze treba po kazdom vycikani ci kakani dosucha a docista vyutierat, casto umyvat (ked sa objavia, zvysit pocet umyti,resp.aspon oplachnuti cistou vodou), nosit najlepsie cisto bavlnene nohavicky a kratasy ci nohavice,ktore dychaju a nezaparuju telicko... uplne ma zralo,ze som ich vecne chytila pocas kramov,to sa prve tri dni nemozem kupat,lebo by sa mi zastavili,ale uz aj vtedy mam pokoj,lebo si kazdu chvilu menim vlozky,az pokozka nie je dlho v styku s potencionalnymi nosicmi bacilov.
a tiez mam oslabenu imunitu,na co som pred par rokmi brala lieky,ked som tak citala vyssie prispevky,asi je na tom daco pravdy,ze to moze suvisiet,lebo uz sa mi posledne roky naozaj tvoria tie protivne vredy uz malicko.
ak budes mat este dake otazky,napis mi IP, a ak sa vam polepsi,daj vediet,potesi ma to...
inak,predpokladam,ze mala uz nenosi plienky,to by som odporucala zrusit papierove a nasadit bavlnene,vdaka ktorym pokozka lepsie dycha a nenechat dlho v mokrom. a tiez, ak sa rada hra v piesku na ihrisku,tam vie byt tiez pekne vela bacilov,moje dievky preventivne po navsteve pieskoviska umyvam,aby nemali v zivote take trampoty ako ja... tak vam drzim palce,nech sa to polepsi...

gabaka
15. nov 2012

Ahojte mam problem ktory ma dost trapi :( mam 1,5 mesacneho synceka a asi pred 2 tyzdnami sa mu urobil na zadocku vred, najskor ako zacervenanie, stvrdnutie a nakoniec hnis, tak som si najskor myslela ze je to zaparenina lebo to ma presne pri konecniku na jednej polke ale zrovna vnutri v tom zliabku kde sa obe polky navzajom dotykaju. Boli sme u doktorky a ta mu napisala antibiotika a framykoin a neskor ked vredik navrel a zacal hnisat tak uz sme mu davali framykoinovy zasyp. Lenze antibiotika uz brat nemoze lebo je to uz cez dva tyzdne a ten zasyp mu mozem davat tiez uz len 2 dni lebo to je tiez antibioticky prasok. Trosku ma desi ze uz to ma dva a pol tyzdna ale upokojujem sa tym ze to ma zrovna pri tom konecniku a zabalene v plienke takze sa to hoji pomalsie. Ale nastal dalsi problem na druhej strane zadocku presne na kontaktnom mieste s tym starym vredom sa mu zacina robit dalsi. Zacervenanie a uz mu to zacina tvrdnut. Mam z toho strach lebo aj doktorka povedala ze sa u takych malych babatiek s tym este nestretla. Tak sa pytam ci niekto mal s tak malym babom skusenosti s niecim takym a ak ano tak vas velmi prosim poradte mi ako sa toho zbavime??? Dakujem :(

danielkabn
27. dec 2012

ahojte,tak my sme chytili vred tiež...neviem kde ani ako 😒 teda náš 7-mesačný Tomáško.Už týždeň som pozorovala,že sa mu to na konečníku zväčšuje,tak sme šli k pediatričke,tá mi dala nato mastičku,že sa to vstrebe,prvý deň sa to vstrebalo a potom,keď malý tlačil mu to znova navrelo a odvtedy sa mu tam začal tvoriť hnis,dostal teploty,ale neviem,či to je len z toho,pretože sa mu vytlačil prvý zub dnes..boli sme na chirurgii,tam povedali,že sa to nebude rezať,že to sa vyhojí repíkom a liehom..repíkujeme už tretí deň,ale zatiaľ žiadne zlepšenie.Doktorka mi zakázala dávať malému mrkvu a ryžové kaše a všetko ryžové,aby nemal tvrdú stolicu 😒 😒 tiež by som rada vedela nejakú radu,malý bol prechladnutý minulý týždeň,ale už to mal aj predtým,ako bol prechladnutý,tak neviem...len teraz sa mu to zapálilo a zahnisalo,ako som ho utrela od kakaničky,tak mu to prasklo,vyšiel aj hnis a krv,je to už menšie,ale stále sa to nalieva hnisom ☹ ☹

tattiana
2. jún 2014

Dobrý deň čítala som Váš príspevok my práve riešime ten istý problem prosím Vás ako ste s tým skončili bola by som rada za odpoved ja neviem presne toto iste nám hovoria a neviem čo dalej .... Dakujem pekne Táňa