Prosim vas dcera sa mi vysypala dostala krem od jej dr ale akosi nezabera. Kozne su dlhe terminy. Prosim vas stretli ste sa s takym vysypom? Co to moze byt ? Co moze nato zaberat . Nam dali ducidin h. Dakujem
Podla mna ekzem.Mala mavala ekzem od mala iba ako flaky.Tento rok sa jej v mieste flakov zacal vyhadzovat aj takyto vysyp lem v mensom.
my mame takuto alergicku reakciu, klasicky ekzem (v nasom pripade alergia na BKM) ale moze to byt alergia na hoco hoci aj skrizena nieco kvitne + zje nieco a sup vyhodi sa. ja mam tak breza + zlty melon ☹ a vacsinou na koznom akutne pripady beru bez objednania aspon teda u nas! skuste zavolat inak neviem co vam dali ale fenistil kvapky a dithiaden aspon na 3-5 dni ak to nebude miznut (nas vzdy takto vybavili u dr. ked sa mi dieta cele vyhadzalo)
@kusika ono to nemusí byť alergia, môže byt aj viacej histaminu v niektorých druhoch o ovocia, čo nemajú teraz sezónu (to nemusí hneď znamenať histaminovu intoleranciu, len proste niektoré ovocie môže mať vyššiu hodnotu). Fenistil kvapky a sledovať po akom jedle by to mohlo byt.
Neviem ci pomôžem, ale môj malý mal podobny, ak nie rovnaký výsev v zakolennej jamke. Nesvrbel, ale mal ho tam zo dva týždne. Potom sám odoznel. Nemala som pocit, že to bolo z jedla, alergie nemáme. Tieto kožné nálezy je ťažko identifikovať. Mal by to mat dermatológ napozerane. Bežný laik ťažko niečo diagnostikuje.