Stretli ste sa s takýmito vyrážkami?

kusika
18. jún 2020

Prosim vas dcera sa mi vysypala dostala krem od jej dr ale akosi nezabera. Kozne su dlhe terminy. Prosim vas stretli ste sa s takym vysypom? Co to moze byt ? Co moze nato zaberat . Nam dali ducidin h. Dakujem

fiona203
18. jún 2020

Neviem ci pomôžem, ale môj malý mal podobny, ak nie rovnaký výsev v zakolennej jamke. Nesvrbel, ale mal ho tam zo dva týždne. Potom sám odoznel. Nemala som pocit, že to bolo z jedla, alergie nemáme. Tieto kožné nálezy je ťažko identifikovať. Mal by to mat dermatológ napozerane. Bežný laik ťažko niečo diagnostikuje.

nini1010
18. jún 2020

Podla mna ekzem.Mala mavala ekzem od mala iba ako flaky.Tento rok sa jej v mieste flakov zacal vyhadzovat aj takyto vysyp lem v mensom.

kusika
autor
18. jún 2020

@fiona203 presne ani nu to nesvrbi . Boli sme u dr ze alergia ale ona alergie nema zatial na nic .kozne ideme skusit ci nas nekde vezmu je dlha cakacia doba

kacena4
18. jún 2020

my mame takuto alergicku reakciu, klasicky ekzem (v nasom pripade alergia na BKM) ale moze to byt alergia na hoco hoci aj skrizena nieco kvitne + zje nieco a sup vyhodi sa. ja mam tak breza + zlty melon ☹ a vacsinou na koznom akutne pripady beru bez objednania aspon teda u nas! skuste zavolat inak neviem co vam dali ale fenistil kvapky a dithiaden aspon na 3-5 dni ak to nebude miznut (nas vzdy takto vybavili u dr. ked sa mi dieta cele vyhadzalo)

kusika
autor
18. jún 2020

@kacena4 skusim zajtra pochodit kde nas vezmu. Uz som s toho zufala. Detska jej predpisala fucidin H krem .ale uz to ma aj na zadocku. Faaakt neviem z coho by mohla chytit alergiu . Ajndr vravela aler.reakcia ale vobec neviem naco . Dakujem

fiona203
19. jún 2020

@kusika ono to nemusí byť alergia, môže byt aj viacej histaminu v niektorých druhoch o ovocia, čo nemajú teraz sezónu (to nemusí hneď znamenať histaminovu intoleranciu, len proste niektoré ovocie môže mať vyššiu hodnotu). Fenistil kvapky a sledovať po akom jedle by to mohlo byt.