Ahojte, chcela by som poprosiť maminky, ktoré zažili niečo podobné o skúsenosť prípadne radu, čo zabralo, lebo som zúfalá.
Dcérka má 3,5 roka a pred mesiacom asi prechladla, chodila viacej cikať. Dali sme jej Blokurimu a pomohlo to. Ale po cca 2 týždňoch začala chodiť znova veľa cikať, po čase aj kakať. Ale tentokrát sa mi zdalo, akoby to ani v skutočnosti nepotrebovala, väčšinou sa ani nevycika, len sedí na záchode a tlačí...skúša sa dokola vycikať, vykakať nasilu. Boli sme samozrejme na vyšetreniach a všetko v poriadku. Možno sa mýlim ale mne to pripadá, že je to psychického pôvodu celé, vidím aj cítim, že ma z toho celého stres. Nemám pocit, že má mať z čoho stres, skôr mám pocit že je vystresovaná priamo z toho cikania, čo ak jej znova bude treba, alebo má psychicky stále nejaké nutkanie. Keď spinka, vydrží 9 hodín bez cikania, keď sa hrá a zabudne, tak tiež. Neviem, ako jej pomoct. Akákoľvek rada alebo skúsenosť by pomohli, ďakujem
Stalo sa to kamarátkinej dcére, keď sa narodilo do rodiny ďalšie dieťa.
Proste mala stres a trvalo pár týždňov, než sa to upokojilo.
Treba upokojovať, že ste tu pre ňu. Aby mala čo najväčší kľud.
Áno u staršieho. Skúšal aj v škôlke,tam mu to pani učiteľka rýchlo stopla. Doma bol x-krát,riešili sme aj cukrovku,nič sa nepotvrdilo. Stalo sa to na dvakrát a ako to prišlo tak aj odišlo. Nereagovali sme na to,vôbec som to nekomentovala a nevšimla si to .ale bolo to na slučku prisahám🙈
ahoj ja som si to prezila s dcérou ked chodila do skolky ,bolo to najhoršie obdobia v nasom zivote,dokazala 300 krat v noci vstať a ísť cikat,stale mala nutkanie ,pomohlo zmena skolky .
Ahoj, ja som to zažila na vlastnej koži, keď som bola malá. V jednom období som chodila často cikať, bála som sa niekam ísť, že mi bude treba na wc, pamätám si ako sme raz šli na výlet autom a museli mi dať pod zadok deku, že čo keď náhodou mi bude treba. Pomohla detská klinická psychologička. Bolo to psychického pôvodu kvôli nezhodám medzi rodičmi ..
@juliasb Moja to ma podobné hlavne v škôlke keď je nieaka zmena, stres, zmena triedy, nechce sa jej spinkat, no musi, tak ide aj 5x na wc a jasne ze jej nejde. Doma to isté, ked napríklad niekde ideme na dlhšie.. Zo škôlky mi učiteľka vravela, že Mala vymýšľa, stále cikat, a nejde jej. Pýtala som sa Malej, čo sa deje, ci ju nieco nebolí, že nie. Tak som skúsila " placebo efekt". Povedala som jej, že je asi prechladnuta kúsok, tak dáme liečik a uvidíme, či cikanie prestane. Dala som jej vitamín, a cikanie zázračne prestalo. Učiteľka ju hneď chválila, že čo zázračný liečik sme dali, že to dobre zabralo.😁 Že bola cikat len raz pred spaním... tak som hneď vedela, že je to proste psychika
@lenicka298 ja som mala presne tento istý nápad, kúpila som hroznový cukor, akože liečik. Ale nám to teda nepomohlo :( 😞
@juliasb hmm škoda. 😔 u nás našťastie zabralo.
Pomoze cas...u nas to trvalo dlllho....vecer xkrat vstat a vycikat 2 kvapky....preslo same
@juliasb už sme to mali dva krát,chodila vkuse cikať ale necikala..bolo to keď sa udiala nejaká zmena. najskôr sme mysleli že je nachladnutá ale davali sme aj moč a všetko bolo v poriadku. Doktorka vravela že deti to mávajú často okolo 4-5 rokov a že je to skôr psychické