dvojrocna dcera opuchla najprv na cele a neskor sa ten opuch rozvinul okolo oci, opuchli jej viecka, koren nosa, pod okom; zdalo sa mi ci to nie je sposobene napr stipnutim komara prip. ineho hmyzu, stipanec som si ale nevsimla, pediatricka nezistila pricinu, posiela nas k imunologovi na vysetrenia; zabrali fenistil kvapky asi po 4 dnoch uzivania odpuchla; za dva mesiace mi takto druhy krat opuchla; stretli ste sa s tym? alergia na jedlo by to nemala byt kedze jeme priblizne dokola tie iste jedla; ocka mala take male po opuchu, ze ledva videla; dakujem za prispevky
ahoj moj drobec takto opuchol tiez zabral fenistil do 24 hod. bol odpuchnuty. Od vtedy sa to nastastie nestalo a je to uz 2roky mne sused primar povedal ze pravdepodobne kvet kukurice bol nas alergen kedze to bolo tiez v auguste a dovtedy sa s tym jeho telo nestretlo 😒 a nasa detska povedala ze asi neumyte ovocie kedze ho mame plnu zahradu tak mohol spapat aj tam nieco.. zelam vam nech to prejde ako u nas
Môže to byť alergicka reakcia na pesticidy a rôzne chemické látky použitie pri skladovaní potravín. Skús porozmýšľať, čo ste vtedy jedli a aký bol pôvod potravín, hlavne zelenina, ovocie, orechy, mak. Či tam nenajdes spoločného menovateľa. Napr. z maku kupeneho u pestovatela jej nemusí byť nič, z maku kupeneho v bille áno.
Mne moj syn opuchol po orechoch. Nejedla orechy? Alergia je zaludna v tom, ze moze vzniknut az po opakovanom kontakte s alergénom. Skore uzdravenie.
Je to alergia na niečo. Ja som to mala presne pred týždňom. Vyzerala som ako syseľ bez očí. 🙂 No teda nebolo mi to všetko jedno. A vôbec neviem z čoho. Nezmenila som jedlo ani prostredie. mohla som akokoľvek rozmýšľať neprišla som na to z čoho to mám. Odpuchla som asi po 3 dňoch vďaka injekciám u doktorky a to ma už chceli šupnúť do nemocnice na infúzie
Tiež sa nám to stalo dcérke opuchlo oko a aj nad spánkom. Na druhý deň spánok odpuchol ale oko ešte viac a aj pod okom. Zda sa mi že sa to aj trochu sfarbilo. Bola som u očnej tá mi dala kvapky uniflox že sa jedná o zapal oka. Aj keď tiež sme si mysleli že je to od komárov poštípané. Ale ani po natieraní obklade a fenistil kvapkách to nie je lepšie. Nebolí ju to nesvrbí neštípe oko nereže nemá výtok z oka. Fakt neviem čo by to mohlo byť. Bola trošku chorá kašlala a mala trochu sopel.
Dobry mamicky maly sa mi stazuje ze ho boli licko a troska ma opuchnute pod ockom sme bez teploty ...mame aj sopliky ale davam sinupret a fenistil kvapky ....co to moze byt???lekarka neordinuje zajtra ..
Mne moj syn opuchol po orechoch. Nejedla orechy? Alergia je zaludna v tom, ze moze vzniknut az po opakovanom kontakte s alergénom. Skore uzdravenie.
Aj ja pridavam cerstvu skusenost, tak ako pisala tanapeta, aj u nas signalizoval opuch ocneho viečka (iba na jednom oku, najprv horneho viečka, potom aj spodneho) zaciatok infekcnej mononukleozy. Ak je očko len opuchnute bez viditelneho zapalu a nezaberu antihistaminika, moze ist o tuto diagnozu.