Stret s kiahňami

katica312
9. apr 2024

Ahojte potrebujem radu. Za mojou staršou dcérou 4r. sa chodí hrávať suseda keď sme vonku. Dnes prišla asi po mesiaci hrali sa a keď si dala dole šiltovku ppzerám a ona okolo vláskou kiahne natrete este pudrom a sem tam na rukach. Mám doma aj 5 mesačnú. Bola som za jej mamou s tým že ako ju môže takto pustiť keď vie že teda sme kiahne nemali a mame doma babatko.
A ona mi tvrdila že ich ma uz 3 tyzdne a od vcera je normalne v skole ze ved ma uz chtasty ktore sa uz šupu a infekcna nie je. V pondelok ma byt mensia preockovana hexou a vacsia MMR.
A ja teraz neviem ako sa k tomu postavit a ci cakat do 3 tyzdnou kiahne🤨

qwert87
9. apr 2024

@katica312 moja ma teraz kiahne. Lekar povedal ze od vyhodenia poslednej vyrazky 7 dni doma. Inak povedane, ked su zaschnute vsetky vyrazky dieta uz prestava byt infekcne. Moja ma velke kiahne, tie sa jej budu dlho hojit, ale infekcna uz nebude ked bude mat uz len vsade chrasty. Samozrejme mam moznost ju nechat doma dlhsie, tak pojde do kolektivu neskor. Vzhladom na to, ze mala tazsi priebeh s vysokymi teplotami a obrovskym vysypom, imunita bude poznacena, az hned nieco ine nechyti. Ak ti suseda hovori pravdu, ze uz ma jej dcera dlhsie kiahne a chodi uz aj do skoly, bud v klude. Nejake posledne chrasty uz nie su infekcne

blumie
9. apr 2024

@katica312 za mna uz bolo dieta neinfekcne. Ono ked ma dieta lahky priebeh, rozumej do 20pupacikov, tak to ma za tyzden prec (pripad mojej mladsej, ktora ich dostala ako 6m) a ked ma tazsi priebeh rozumej stovky velkych pupakov, tak sa kludne hoja aj dlhsie ako mesiac. Pripad mojej starsej (mala 4r vtedy). Takze isla by som na ockovanie uplne v klude.
Infekcne su kym nie su posledne zaschnute. Podla opisu je to ok.

katica312
autor
9. apr 2024

@qwert87 no to dufam ďakujem veľmi pekne.

katica312
autor
9. apr 2024

@blumie veď toto hovorila že bola veľmi vyhádzaná má 8 rokov a minulo ju to v škôlke dostala ich až teraz. Len ma to zneistilo hlavne kvôli menšej a tým očkovaniam.

metoyou4
9. apr 2024

@katica312 nieje už infekčná a očkovanie by jej kľudne preložili,aj také veci sa stávajú.

matkahelka
9. apr 2024

@katica312 tiez si myslim, ze uz infekcna nebola. ale ockovanie sa bez problemov da prelozit aj o mesiac, aj o pol roka, ved na tom nic nie je. chces byt pokojnejsia, zavolaj pediatricke a dohodnite ockovanie na ony termin.

taktotedanie
10. apr 2024

@katica312 infekcne dieta pokial sa nevysusi posledna kiahna
Podla uz infekcne nebolo