Ahojte baby , idem si sem pre rady možno niekto to mal tak ako my a vie poradiť . Už som zúfalá 😕 Ide o môjho 5r syna . Asi pred 3mesiacmi bol chorý a zvracal on sa toho tak zľakol , že doteraz stresuje zo všetkého . Mam mladšieho syna ktorí keď plače tak vrieska a starší už keď to vidí začne stresovať, nevie čo zo sebou plače napína ho na zvracanie proste dostane stres. No už to nieje len takto doma , ale už aj v skolke. Chodí s nim do škôlky jedno dievčatko ktoré ma amoky začne veľmi vrieskat hádzať sa na zem a on keď to vidí tak to iste začne ho napínať boji sa plače . Každé rano plače nechce chodit do škôlky , boji sa jej. Tak isto keď boli ohňostroje na Silvestra. Ja už neviem čo robit , radila som sa aj s pani učiteľkou a taktiež nevie čo s nim robit vraj to ešte nezažila . Bojím sa , som zúfalá. Snažím sa ho ukludnivat robím čo viem a stále je to to iste . 😔
@anjelicek26 len to nieje tým dievcatkom v skolke , ale aj doma keď mladší syn začne plakať . On sa mu už tak podriaďuje len aby neplakal. Dáva mu svoje hračky , všetko čo od neho chce , lebo sa boji že začne revat
Skuste este usneho, k psychologovi ako dalsi krok...
Ja by som nestrácala čas a šla k detskej psychologické
Taketo podobne som riesila so synom..pomohla nam psychologicka.
S tymto by ti asi najlepšie pomohla psychologička....
asi by som riesila psychologa, aj pre seba.. lebo aj ty sa bojis stresujes.. vsetci stresujete... rozpravat si sa s nim odlahcene skusila? ze coho sa boji, ze deti placu, aj brat moze plakat, aj on plakal ked bol maly.. nech skusi sa porozpravat o tom.
Moja mala nervy a stres v skolke, chodila od zaciatku do vacsej triedy (2hej), lebo v prvej triede mali male deti urevane, plienkovane este 2,5-3r, a dcera mala cez tu triedu rano prejst, normalne ju klepalo, plac, rev po celej ceste do skolky, az sa zachadzala... a ot bolo male dievca 3,5rocne (aj ked v jasliach od malicka, kolektiv zboznovala, v zivote to nerobila). Ja som jej musela dohovorit, urobili sme dohodu, ze si zapcha usi :D tak si zapchala usi, prebehla do triedy rano, fungovalo.. potom ju to preslo :D Tak nech skuste nieco vymysliet :D Len nestresuj aj ty...
@simca06022011 rozprávam s nim stále, vysvetľujem dookola a nepomáha to . Určite zájdem za psychológom
@katariinam ako dlho trvalo kým sa z toho dostal ? Syn ma nastúpiť v septembri do skoly no keď to takto bude asi budem žiadať odklad
So psychologickou prekvapivo rychlo! Za 2 mesiace uz bol ovela lepsie na tom
Urcite choď ku psychologicke.
Asi bude hyper citlive dieta. On moze mat naozaj zosilnene vnimanie na zvuky, (ale aj na svetla, vone a pod.) a jeho nervova sustava reaguje ako reaguje. Prezeniem to, autisticke deti su tiez taketo vnimava a precitlivelost na zvuky sa niekedy u nich riesi tym, ze nosia sluchadla. Tym som len chcela povedat, ze vzdy sa da najst riesenie, aj ked taketo okrajove.
Zaujalo ma skor nieco ine - naozaj predtym taky nebol? Nezostali mu po chorobe nejake dozvuky, ze by mal napr. zvacsene mandle a horsie pocul? Nebolia ho uska?
@jumama nie nebol taký , ostalo mu to keď zvracal prvý krat veľmi sa zľakol . Potom to pokračovalo keď mladší syn veľmi plakal a on keď plače tak vrieska a začne kašlať vtedy starší syn chytí paniku plače nadrapuje ho , a teraz aj v skolke keď to robí jeho spolužiačka dostane amok a on už hneď stresuje nadvihuje ho na zvracanie plače . Len už to neostalo len pri tom už sa stresuje aj keď ona nieje v skolke a rano aj tak plače že nechce ísť do škôlky hovorí že chce byt so mnou . No potom ho učiteľka ukľudní a keď idem poobede poňho tak je v pohode .
Psycholog a B-komplex na nervy magneB12 pre vás a aj niečo pre dieťa.Ale určite konzultujte z detskou psychologičkou.
Tak ak je nejaky spustac v skolke, skus komunikovat zo skolkou, ci sa neda nejako riesit to dievcatko, co vrieska... ved to nestresuje len syna, ale vsetkych okolo..ak to nepomoze, skus ho prelozit do inej skolky, kde je napr. menej deti, ci to nebude lepsie. Ono sa tieto veci napravia same, ale nie, ked stale kazdy bozi den nejaky kriticky spustac a ide tam uz s vedomim, ze to "nebude ten den dobre", tak uz je v latentnom strese od rana... psycholog vam vie pomoct, ale v skolke nie si s nim... a vyzera, ze to je momentalne ten najvacsi problem, ten denny pobyt tam...