Stres zo škôlkarskych chorôb

16. aug 2020

Ahojte, syn má tri roky a v septembri ide do škôlky. No a ja keďže som dosť ustráchaná a úzkostlivá, tak už teraz stresujem, ako budem zvládať choroby, ktoré si donesie zo škôlky. Mám aj staršiu dcérku a tá keď chodila do škôlky, bola viac doma ako v škôlke. No a ja psychicky ťažko zvládam, keď sú choré. Teraz ako bola korona a letné prázdniny, tak boli zdravé, tak až taký kľud, no ja už vidím, čo zase bude v septembri. Ako sa týchto stresov zbaviť? Viem, že deti bývajú a vlastne aj musia byť choré, ale mňa to hrozne stresuje.

euka210
16. aug 2020

a nebol maly chory od starsej? U nas najmensi skolku dobre zvlada a to mozno kvoli tomu, ze starsi ked doniesli, tak vsetko chytil on a potom aj ja 🙂 V skolke teda uz ma dobru imunitu.

autor
16. aug 2020

@euka210 no veru, väčšinou chytil choroby od staršej, ale vždy mu dlhšie trvalo,kým sa z toho dostal.

euka210
16. aug 2020

no tak by to nemalo byt hrozne. A porozmyslaj co Ta na tych chorobach deti stresuje...ci samotna choroba, ci neistota, ci co.

1gabriela13
16. aug 2020

Priprav sa na najhoršie a mysli na najlepšie. Moja dcéra je v kolektíve denno denne medzi deťmi od 6ich mesiacov a teda spočiatku to bol hardcore. Každé 2 týždne chorá a to niekedy sa ťahalo aj vyše týždňa. Teploty nádcha atď atď. Teraz tiež chytí ale prejde ju to za pár dní. Tak dufam te kým pôjde do škôlky tak sa to z minimalizuje.

autor
16. aug 2020

@euka210 no ja hneď vidím najhoršie scenáre,čo im môže byť. A to nevravím,keď majú teplotu bez iných príznakov ....

midori123
16. aug 2020

Ja som maximalne vystresovana z kazdej dcerinej choroby🤦‍♀️😩
V skolke to bola hroza, pretoze bola stale chora, dostavala pri kazdej choroby aj vysoke horucky ktore sa tazko zrazali dole. A kasel bol niekedy taky strasny ze som sa naozaj bala ze sa mi zadusi. Casto aj zvracala, hlavne v noci, takze som sa naucila ,,nespat”, a zobudit sa pri kazdom jej pohybe. Spi totizto somnou v posteli. Odvtedy som sa vlastne vobec nevyspala, iba ak je nahodou na noc u babky, vtedy si dovolim tvrdo zaspat, inak ,,striehnem” a cakam kedy bude znova vracat zo spanku🤦‍♀️🤦‍♀️
Sibnuta som, viem....
Ja len ze ti uplne rozumiem, aky strach mas zo septembra a z nastupu do skolky.
Od marca ju mam doma, do skolky uz nesla, takze som sa trolilinku skludnila, no nastupuje do skoly a mne uz je teraz zle pri tej predstave a pri predstave chorob, ktore zas nachyta😩
Tak nam vsetkym drzim palce, dame to💪😃

kukulienka83
17. aug 2020

Som taká v tom istá... Predstava chorých detí až mi zo stresu stiahne žalúdok. Starší ide do školy, krpec do škôlky, ale ké len na dve hodinky, tak snáď toho moc nenachyta 🙏

autor
17. aug 2020

@kukulienka83 midori123 mne tiež ide staršia do školy, malý do škôlky a ja do novej práce. Tak mám teraz stresu viac ako dosť a ta predstava chorých detí, no mám dosť.

hdpe
17. aug 2020

Prežívam presne tak isto....na nášho malého sa v škôlke nachytá snáď každý bacil...od hnačiek, vracania, sople, kašle, vysoké horúčky, keď má teploty púšťa sa mu krv z nosa a ten strach o jeho život je hrozný. Raz sme skončili kvôli vracaniu a hnačkám na pohotovosti ( vtedy som bola tak naštvaná, že čo im tam dávajú jesť, pretože polka škôlky mala to isté a niektoré deti to zvládali lepšie iné horšie). Viac bol aj tak doma. Asi pre každú mamu to je veľký stres, ale dáme to. Moja mama má 3 deti a keď sme boli všetci naraz chorí nevedela ku komu skôr skočiť a prežila to 🙂 .

abriela
17. aug 2020

maly može mat lepsiu imunitu ako dcerka, kedže ak bola chora ona, on si ju budoval. Moj syn bol od 2 rokov neustale na ATB. Prtiom doktorka predpisuje ATB, len ked je CRP viac ako 20. Pred skolkou sice bral lieky na imunitu (predpísane od alergologicky) a prva choroba v skolke dosla až v decembri. Počas prvého roku bol chorý asi 2-3x. Nič hrozne to nebolo. Každe dieťa je ine. Myslí pozitívne.

fiafia
17. aug 2020

Takyto strach poznám. Dcérka nastúpila minuly rok v Septembri. Po troch dňoch dostala 40tky teploty.potom týždeň v škôlke a dva doma.od decembra bola doma. v škôlke vo februári až tri dni . Keď sa z toho dostala konečne tak všetko zavreli. Takže veľa nenachodila. Tento rok nastúpila v Auguste a po týždni už bola zase chorá 😪 mňa stresuje neistota. Robila som v nemocnici a teraz pri každej teplote, vyrazke ma napadne tisíc diagnóz, komplikácií. Nepatrím k flegmatickym mamám. Pár ich poznám a niekedy tíško závidím 😂