Ahojte. Chcela by som sa poradiť. Zistilo sa 15. januára, že dcéra má streptokokový zápal mandlí a mali nás hospitalizovať na infekčnom v TT. Bohužiaľ, nemali miesto takže v tom prípade nás poslali na domácu liečbu s penicilinom. Brali sme 2 krabičky.
Potom sa jej to zlepšilo, poslali ju do školy 29. tého. Tento týždeň 12.2. sa nám streptokok vrátil, CRP 128 mg , mali nás zase hospitalizovať ale niet miesta v nemocnic a aj tak by sme tam neostali. Takisto sme v domácej liečbe s antibiotikami Augmentin DUO. Má niekto skúsenosti s týmto sirupom na streptokok? Stále sa jej bude robiť ten streptokok?? Odporúčajú aj odstránenie mandlí. Je to v poriadku? Poraďte mi som zúfalá už.
Porobiť vytery všetkým v domácnosti,niekto môže byť bacilonosic bez príznakov.Ano,odstránenie, mandli je žiaduce,streptokok tam sídli...a krvnou cestou sa môže preniesť na osrdcovnik,obličky,kĺby.. a to je už nebezpečné.
@tinkavvv áno robili jej včera výter, budeme zajtra absolvovať ďalšie CRP z prsta. Ja si pamätám ja som tiež mala za rok 5- krát a mandle mám doteraz na mieste 😁
@janinah no mi nemáme problém skôr to bude asi v škole, deti sa ponúkajú s jedlom a pitím a asi to bude odtiaľ. Odkedy chodí do škôly odvtedy to má. Ďakujem
Robili vyter? Ak ano, tak tie atb budu spravne zvolene. A ano, opakovane anginy mozu byt problem. Riesenim je aj odstranenie mandli. Ale podla mna je to skoro, ked "len" druhykrat ma tento problem.