Prosím mate niektorá skúsenosť?
@tibor79 z hrdla mu to vyšlo, dr predpísala atb Ospen na 10 dni, aslo nekontrolovala 🤷🏻♀️
Áno,Ospen je penicilín. Treba presne užívať a dobrať všetko.
Pomohlo prosim? Synovi tiez vysiel teraz vo vytere, nema nastastie uz ziadne priznaky, ale aj tak ma to vydesilo, tie mozne komplikacie. Keby sme nesli kvoli zapalenym ockam na kontrolu, tak ani by sme to nezistili 👀
Dcera mala zapal str.ucha a toto vysli z odberov.atb nezaberali vobec...pomohla cibula a lekar len usta otvaral
@dorotenka333 na ten zapal uska pomohla cibula ci aj ten streptokok? Ja cibulu pouzivam pri kasli k posteli, ale toto nepoznam.
@mia456 nakrajanu cibulu,trochu zmackanu som dala do vreckovky a do ciapky na usi...kazde dce hodiny cez den...v noci spala v ciapke...v piatok na dr povedal,ze ak do pondelka sa to nezacne zlepsovat tak hospitalizacia...ked sme prisli v pondelok,tak neveril skoro
Môj mal angínu a aj medovú chrastu. Antibiotika zabrali.
@dorotenka333 parada 👍
Ak je zistený str.pyogenes. Nie je sranda. Ja liečim prevažne alternatívne. Ale toto nie. Treba ATB.penicilin.radu. Sú fakticky bezpečné. My sme zažili " tortúru,". S touto baktériou.
@terry658 inak presne aj u nas. Do novembra pohoda, aj predtym v skolke pohoda a od novembra furt tocime nieco. Vacsinou sopel, kasel, teplota s nizkym crp teda nastastie bez atb. Zvacsa vo vytere max nejake "detske" bakterie len. A teraz sme isli so zahnisanym ockom a plus chrasticka na nose od suchania a doki spravila vyter a bum tento bonus. Maly je nastastie na pohlad uz uplne zdravy po Unifloxe, ale teda od piatku mu nasadila PNC, ked prisli tie vysledky. tak dufam, ze uz bude pokoj lebo uz mi je ho luto, ze musi byt doma.
treba urcite poctivo 10 dni tie atb, my sme potom niesli aj 3 tyzdne po este moc na kontrolu ...
Na mandliach? Treba určite hneď liečiť vhodnými ATB. Najčastejšie penicilinoveho radu. Neliečený stav môže spôsobiť poškodenie,srdca,obličiek,kĺbov. Dobre je skontrolovať ASLO.