Stredom. familiárna horúčka- biologická liečba alebo hocijaká bio liečba,prosim ozvite sa

angelinja
29. dec 2020

dobry den prosim vas DR ma tlaci do biologickej liecby vraj je to celozivotne, vra pir tejto liecbe nemozem otehotniet..co to malo som si precitala je toho strasne malo ludia pisu ze to brali 5 rookv napriklad potom prestali a ze to ani poistovne nechceli preplacat , ao je mozne ze moja dr mi napisala ze to budem brat cely zivot?mam len 34 ..cize 40 rokov mam brati bio liecbu?Prosim bral niekto biologicku liecbu na hocico..lebo to oc mam ja asi tu nikto nebude mat..ak ano je to stredomorsk familiarna horucka...prosim ak tu n iekto je ozvyte sa mi..ta bio liecba sa berie aj pri tom zapale creva napriklad , to ste nemali deti teda?dakujem pekne...

baccio
29. dec 2020

A aká je to liecba....ja som sa docitala len o liečbe FMF a tam píšu toto:Liečba FMF kolchicínom je účinná a bezpečná vo
všetkých vekových kategóriách aj u tehotných a dojčiacich matiek.

angelinja
autor
29. dec 2020

@baccio nie to neni ono praveze, dr hovori ze kolchinin nezaberee vraj, tak sa musi biologicka ..ved neviem ani moc o tomja preto sa pytam

baccio
30. dec 2020

@angelinja skús to konzultovať s viacerými lekármi .... väčšinou je viacero možností liečby.

zilka87
27. okt 2022

@angelinja dobrý den,nasla som tuto staru konverzáciu , chcem sa spytat ako ste dopadli? Mne to diagnostikovali pred tyzdnom a zistila som prave ze som tehotna.

angelinja
autor
28. okt 2022

@zilka87 berem kolchucin ako sa mi zachce...v tehotenstve ho neberte je to v podstste jed.aj ked na fmf facebooku zeny z o stredom krajin brali vraj...ja som mala az po porode diagnostikovane toto..cize v tehot som mevedela...ale pocas tehu sa na sr neodporuca brat kolchic

angelinja
autor
28. okt 2022

@zilka87 u koho dr ste? Bud hrubiskova ruzinov nemocn alebo jesenak v martine.teda zapad sr...na vychode nevuem kto sa tymto zaiobera

angelinja
autor
28. okt 2022

@zilka87 aha som pisala tiez ked mi mato prisli...vtedy som este mala nadej na druhe..oreto ta moja otazka..iba viem ze kolch sa v tehu nebeere...bio liecbu nemam..ja mam lwn jeden gen..to byva miernejsie

angelinja
autor
28. okt 2022

@zilka87 a na fb sa pridajte do familiar mediter fever

zilka87
30. okt 2022

@angelinja dobrý deň, ďakujem ze ste odpovedali 🙂 mne to prepuklo po prvom pôrode pred 5 rokmi ale vtedy to boli len slabosti, tak riadne sa to ozvalo pred 3 rokmi a to som bola na tom zle, dostala som sa k Jesenakovi a pred rokom ma poslal na genetiku a po roku mi prišli vysledky na dve mutácie a jedna sa týka FMF. Droga je zas iný syndróm. Kolchicin beriem rok a dosť mi pomohol no stále to nie je ono. Tak mi navrhol biolku ale keďže som pred dvomi týždňami zistila ze som tehu tak zatiaľ biolku odložil. Neberiem teraz kolchicin, bojím sa ale odporučil mi ho. Viem ze sa v tehotenstve môže, už som si toho za posledny týždeň veľa nastudovala o tom. Som v takej celosvetovej skupine Rare connect a prekladá to všetko do češtiny tak tam komunikujem občas a sú tam odborníci aj na to, písali mi o tých štúdiách ze sa to vraj dokonca odporúča v tehu brat. Ale napriek tomu mám obavy tak neberiem nič teraz ale sa cítim aj dobre chvalabohu. Zatiaľ. Pozriem aj tu skupinu co ste vy písali na FB. Ďakujem pekne.