Stredná a ťažká asfyxia

zibi
23. jún 2020

Chcem sa opytat, ktora z mamiciek mala dietatko naordene s asfyxiou - strednou, tazkou ?
Ako sa to vyvinulo u vas? Su deticky v poriadku? Alebo mate nejake nasledky? Zaujima ma najma take dlhodobejsie hladisko.
A dali ste ockovat?

lenull103
23. jún 2020

@zibi my sme po ťažkej asfyxii..ale u nás je to aj kombinácia s genetickým syndrómom,takze maly má nejaké diagnózy a niekde úplne na úrovni rovesníkov,ale je veľmi šikovný,len si ide svojim vlastným tempom..držím palce 🙏

zibi
autor
23. jún 2020

@lenull103 a apgar ste aky mali?
mozes aj do IP

volterra
23. jún 2020

@zibi narodená s ťažkou asfyxiou, prenášaná, kašovitá plodová voda k tomu, apgar skore 4-5-6, rozdýchavaná. Ked mi ju priniesli po 2 dňoch, povedali, že aby sme si od toho vela neslubovali, že to bude mať obrovské následky. Hnali nás po všetkých možných vyšetreniach - očné, kardiologia, neurologia a už ani nepamatam, čo všetko s nou robili, všade bolo všetko v norme, len ju sledovali. Od malička sa vyvýjala úplne normálne, absolútne žiadne následky, veľmi šikovná v škole, inteligentná na jazyky a matematiku, dnes je z nej dvojnásobná inžinierka, majsterka Slovenska vo svojom náročnom športe. To sa nechválim, len to ti chcem tým povedať, že ťažká asfyxia a zlé apgar skore ešte neznamená postihnutie, ani mentálne, ani telesné. A nerobili sme nijakú terapiu ani nič podobné.

halci
23. jún 2020

Ahoj, dcera mala strednu asfyxiu, apgar 6/9, bola ozivovana po tazkom porode. Bolo nam odporucane neurologicke vysetrenie, tam jej zistili ze ma hypotoniu, pretoze v 3 mes nepasla koniky, Takze asi do 1,5 roka sme cvicili Vojtovku, vyvijala sa vsak uplne normalne, plazila sa, potom stvornozkovala, chodit zacala v 15 mes. Jej mladsia sestra s normotonusom zacala chodit v rovnakom veku. Ockovana bola normalne. Cize urcite netreba hadzat flintu do zita.

zabata
23. jún 2020

U nás stredne ťažká asfyxia, apgar 4/7. Riadená hypotermia, bez vojtovky. Vývoj zatiaľ úplne v poriadku. Očkovanie sme mali odložené, prvé v 2 a pol roku, teraz nás čaká ďalšie, posúvalo sa od jari kvôli korone.

dianakraj
3. aug 2021

@halci dobry den, mozem sa nieco opytat.moj prvy syn bol na tom rovnako ako vasa prvorodena dcera. Teraz som druhýkrát tehotna. Vam pri druhom tehotenstve hovorili ze aj ten druhy porod moze dopadnúť podobne, resp boli ste nejak špeciálne sledovana pocas toho druhého tehotenstva? Alebo vam nariadili cisársky, kedze prvy bol komplikovaný? Veľmi pekne ďakujem

halci
3. aug 2021

@dianakraj Nie, nikto mi nic take nehovoril, rodila som klasicky, no 2.porod bol kvoli preeklampsii (mala som vysoky krvny tlak) vyvolany o 3 tyzdne skor. Dcera bola mensia (2,8kg), okrem zltacky bola v poriadku a prepustili nas normalne z porodnice.