Strava po rotavíruse u dieťaťa, ktoré je už fit a stále hladné

leka29
8. feb 2024

Ahojte už som zúfalá . Všade sa dočítam len že má jest piskoty , ryzu , zemiaky , mrkvu , jablko , banány a biele masko . Syn je už 4 deň fit . Je plny energie ale stále je hladný a pyta si jest . Ale vyššie spomenuté veci už nemôže ani citit po tom celom týždni čo to je. Smaozrejme že chce jest už veci čo jedol predtým. Pride mi že je aj podrazdenejsi z toho hladovania . Bol zvyknutý jest naozaj vsetko . Viem že mliečne ešte nemôže ale jedol rad jogurty a krupicu . Fakt neviem čo mu môžem ešte diétne davat a naco davat vyslovene pozor . Na fórach sa dočítam len o deťoch čo nechcú jest ale moj je opak !Poraďte prosím .

lavender94
8. feb 2024

@leka29 ak je 4ty deň fit, môžeš pomaly zaradiť aj normálne jedlo, len ho urobiť odľahčene, netučné nekorenené, polievky zeleninové ale aj vývar, a za nejaké tri dni môžete už normálnu stravu ako je zvyknutý ak sa stav nezhorší. Vyslovene by som si už dávala len pozor na ťažké a dráždivé jedla

anavixy
8. feb 2024

Ma to jest a aj to jedol, ale dokedy by si mu to chcela davat? Ved vyskusaj normlane jedlo (netucne, nekorenene nejako vyrazne) a ak sa bude stale cititi fajn, tak pokracuj. Dieta je potrebna pocas a kratko po ochoreni, ale dolezita je aj skora realimentacia. 🍀

tradaaa
8. feb 2024

@leka29 okrem toho čo píšu baby vyššie, dávaj pozor na mliečne a sladké jedlá, až po týždni ich začni pridávať

leka29
autor
8. feb 2024

@anavixy veď to že všade pisu že aspoň 2 tyzdne no pochybujem že mi to bude jest 🙈 tak ja začnem teda postupne 🙂 a opatrne .

leka29
autor
8. feb 2024

@lavender94 Dakujem , smaozrejme vyprážané mu nemienim davat ani nic podobne . 🙂

marianarem
8. feb 2024

@leka29 Moj bol pri rotaviruse chudak tiez stale hladny a to aj vo faze, ked mal hnacku. Ja som mu davala aj vajicko (najprv len bielko, neskor zltko), trochu tvarohu a probiotickeho jogurtu, cestoviny, kase z ryzoveho mlieka, lyofilizovane cucoriedky, varenu cviklu, stavu z granatovych jablk, keksiky z dm sladene jablcnou stavou...celkom dost sa toho dalo najst.

gvenduska
8. feb 2024

2dni v nemocnici mal diétu na 3den sme sli domov a jedol už všetko nemal ziadnu dietu

lavender94
8. feb 2024

@leka29 dva týždne su úplná kravina, ak mu to neurobí zle, môžeš v pohode zaraďovať stravu na ktorú je zvyknutý