Dobry den, dcerka (9 r) prekonala vo stvrtok crevnu virozu. Dnes jedla pecene kura ( len prsia) s ryzou, bolo jej tazko, bolelo ju aj bruzko. Dala som jej jablcko zacalo sa jej viacej grgat. Je to normalne? Ako nabehnut na stravu? Dakujem
Jablko, keď tak nastruhat, ryžu len samotnú alebo s cucoriedkovym kompotom, diétne polievky s nastruhanou mrkvou a ryžou, rascou, piškóty, suchare, čaj. Toto sú jedla pri diéte.
Minimalne tyzden sucha ryza, zemiaky, suchare, voda, probiotika. Ziadne mastne, mliecne, korenene, sladkosti, ani vlaknite. Ani jablko.
@rebcav ahoj, my po takejto viroze teda zaciname vyvarom v malickych davkach( staci len voda, bez rezancov a zeleniny - zeleninu moje deti aj tak vo vyvare nejedia 😅 ani ked sú ok ), piskotami, tycinkami a sucharmi, bylinkovy cajik s medikom a potom sucha ryza...vela zdaru 😉
Paaana beka, ale tu prehaňate. Moja dcera mala tiež virozu (2 roky), grcala aj sračkovala, navaril som jej mrkvovu s ryžou, akože dietnu, ale pohrdla, a prišla mi vyjedať parky. Daval som jej hylak jak probiotikum. Druhy deň už pohoda.
@thirstymonk kazde dieta je ine. Mam dve deti, druha dcerka prechadzala po viroze na stravu ako Vasa. Na druha ma dost velky problem sa po viroze zotavit🤷♀️
@rebcav Rodinný expert je moj brat. Ten na štedry deň dorigal, utrel hubu, sadol k stolu a naložil si tirštvrte litra kapustnici. A za tym šalat ryzek :D
@rebcav podľa mňa jej musí byť ťažko po mäse celkovo a po črevnej sa nečudujem. Za mňa čo mám sama citlivý žalúdok a prekonala som toho roku 2x črevnú, postupne by som zaradzovala potraviny. Záleží čo jej chutí, ale niečo ako zemiak na pare by bol vhodný aspoň čo mám odsledované na sebe alebo banán, také skôr monostravovanie (jeden druh potraviny celý deň).