Strava bez éčok a tvrdá stolica dieťaťa

9roman9
8. nov 2020

Chcel by som sa poradit..Mam malu dcerku niekolko rocnu a ma problem s kakanim od kedy sme ju zacali prikrmovat od jedneho roku.Stale ma tvrdu stolicu a je mi stale vycitane ze koli mne ma dieta tvrdu stolicu lebo od zaciatku prikrmovania som jej varil zeleninku postupme casom aj masko a az doslo po case aj na jogurty atd.Jogurty som jej kupovat bez ecok a casom doslo aj na sumku ,parky,kecup bezeckove.Snazim sa jej kupovat zdravsie potraviny bez ecok,no ale nieje to podmienka moja lebo aj u jednej a druhej babke papa hocico a samozrejme aj v skolke a doma mam vycitane ze to koly mne ma dieta stale tvrdu stolicu a dieta nechce kakat same.Chcem vas poprosit aky mate nazor na to ci to koly tym bez eckovym vyrobkom co jej kupujem som vynovaty ja.Dakujem

miaumiauxc
8. nov 2020

@9roman9 skús pridať vlákninu do stravy... Prípadne sa poraď s Dr... Príčina môže byť aká koľvek .. ale ja osobne si myslím, že to nebude tými Ečkami..

danieli
8. nov 2020

Detska lekarka co na to?

petulik92
8. nov 2020

Ahoj, neviem či to môže byť aj u starších detí ( moja má rok aj mesiac) ale mala veľmi tvrdé bobky, až sa bála kakať. Jedna pani mi tu poradila pridávať do každého obeda olivový olej. Tak čajovú lyžičku po dovarení, väčšinou som to dala na zeleninu. Do troch dní už žiaden problém a to sme vyskúšali kadečo

marhia
8. nov 2020

@9roman9 nam na tvrdu stolicu pomaha Dulcosoft z lekarne

tncka
8. nov 2020

@9roman9 nesla by som na to liekmi,staci pridat do stravy ovocie s vlakninou. Kazdy den a bude dobre. Pripadne ja som malej kupovala aj slivkovu stavu z DM,trosku zredila s vodou,ked som to nechtiac prehnala s mrkvou,ryzou alebo bananom,resp.blbo skombinovala a horsie sa kakalo 🙂 a kiwi je v tomto uplne zazracne,len bacha,nechod s nou daleko od zachodu 😀

simona92101
9. nov 2020

@9roman9 nie je to urcite Eckami.ako pisali vyssie,vela vlakniny,ovocia a hlavne vela pit.na riedenie stolice pomaha slivkova stava alebo samotne slivky,ovsene vlocky alebo klasicky kamilkovy caj.ak je tvrda stolica,dietatu sa zle kaka a preto sa boji tlacit.este by bolo fajn dat urobit rozbor popripade sa poradit s Dr.

asia83
9. nov 2020

@9roman9 Akože čo to má s "éčkami" v strave? Nech pije veľa vody, slivky na rôzny spôsob, ovsené vločky a malo by to byť lepšie.

9roman9
autor
9. nov 2020

My sme uz skusali vsetko o com.pisete..od slivkovej stavy .vlakninu z lekarne .ovocie.lavony olej do jedla.pije vazne vela vody.susene slivky.ovsene vlocky..proste uplne vsetko a aj tak stale tvrda stolica same tvrde gulky pri kakani a sami plac uz 2r..najhorsie je to ze mne to rodina vycita ze som jej kupoval a kupujem vyrobky bez ecok ze je to koly tomu.Ja sa nad tym az usmievam ze je to riadna blbost co mi tvrdia ale je to neprijemne ked mi to vycitaju.

asia83
9. nov 2020

@9roman9 Je to blbosť, môžete sa usmievať ďalej. Ja tiež jem 95 percent stravu bez prídavných látok a stolica normálna. Treba navštíviť pediatra.

martakar
9. nov 2020

Podľa tvojej rodiny sú "éčka" čo? Preháňadlo? 😂 Tiež by som skôr odporučila pediatra, či tam nie je nejaká intolerancia.

9roman9
autor
9. nov 2020

Boli sme u pediatra a odporusil nam len toto o com uz davno viem a skusal som..nic nove mi nepovedal

simona92101
9. nov 2020

@9roman9 treba si vybavit termin u gastroenterologa,priniest vzorku stolice,bude urcite vediet viac ako obvodna lekarka.

emiliamilka
9. nov 2020

Nás nemá ešte rok ale už teraz vieme že u neho napríklad platí červená zelenina žiadne/tvrdé kakanie a zelená zelenina pekne kakanie ...

natka16
9. nov 2020

Ja vas uplne chapem, je tazke prist na pricinu..urcite ste neurobili nic zle. Ja som nieco podobne riesila s dcerkou - pol roka mala stale zapchu a velmi tvrdu stolicu, tiez som vyskusala vsetko mozne..nakoniec pomohlo vysadenie lepku. Testy jej vychadzaju na lepok negativne no u deti je to vseliake s tymi vysledkami..no do 2 tyzdnov bolo po probleme..
Je to ale tazke bez podpory rodiny, drzim palce nech najdete pricinu🙏

hajancinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
derdia
10. nov 2020

Ahoj skús pridať probiotiká nám to skvelé zaberá...vďakabohu.kaka každý druhý deň bezproblemov.a musí piť veľa vody.