Strašne plačúce 18 týždňové dieťa

zlatusik123
6. máj 2015

Dobrý den potrebujem súrne poradit mám 18 týždnovú dcérku ktorá je plne dojčená asi tak do jej tretieho týždna bolo všetko v poriadku potom začala plakávať okolo piatej poobede a plakávala až do osmej doktor mi povedal že sú to koliky a malej odporučil espumisan kvapky a vraj to po troch mesiacoh prejde ale nestalo sa naopak plač sa stále stupnoval a pribúdalo ho teraz už maličká z 24 hodín denne preplače takých 18 hodín, aj to nie že preplače ale prerúka áno ona doslova rúčí reve tak až omodrieva a nevládze dýchat a každým dnom je to horšie a horšie. Vyskúšala so už naozaj všetko espumisan, sab simplex, infacol, teplé obklady na bruško, masáž s mastičkou pupík, celé hodiny ju nosím na rukách a ona reve a reve doslova výska skrúca sa mece a rozhadzuje ručičkami ked aj zaspí tak to spí nanajvýš 15 až 20 minút a celý ten spánok je strašne nekludný vrtí sa natahuje nožičky a hned zo spánku sa budí s ostrým akoby bolestným krikom. Celý den prdíkuje má vodnaté stolice plné hlienov ugrckáva . Včera ručala tak až nevládala dýchat začala kašlat zabehlo jej a prúdom sa povracala ja užnaozaj neviem čo mám robit už aj pri dojčení je nekludna z tolkeho plaču má stále plný noštek soplikov a z toho sa jej potom zapalujú očká u doktora som každú chvílu a ten mi len stále opakuje že to je taký typ detí ktoré stále plačú že mám byt trpezlivá že ona z toho vyrastie ale ja mám strach aby sa niečo nezanedbalo a ked som mu povedala aby ma poslal na nejaké vyšetrenie tak mi povedal že ma nemá na základe čoho poslat

lauricka
6. máj 2015

Vypytajte si od lekara papier na gastro a dajte sa odborne vysetrit! Podla mna to nie je normalne. Chuda dieta. Pripadne zmente lekara.

inka04
6. máj 2015

Jednou z možností je alergia na materské mlieko, zmeniť lekára a trvať na vyšetreniach...

natalym
6. máj 2015

@zlatusik123 No to by som bežala a fakt žiadala vyšetrenie. Fakt choďte k inému, však môže mať nejaký črevný problém. Och, no teda nezávidím Ti, moja. Prajem veľa síl a nejakého normálne doktora. Rieš a žiadaj.

mircalla
6. máj 2015

suhlasim s babami - koliky to nebudu. ak ta nechce poslat, zmen lekara

marlenka75
6. máj 2015

Ahoj, presne toto som ja prežívala s najmladšou dcérkou, presne ako píše @lauricka vypýtaj si lístok na gastro a na alergologiu a bež tam, nenechaj sa odradiť, aj na mňa sa všetci pozerali ako na sprostú a potom boli ticho keď sa dcérke zistil reflux, alergia na BKM, histaminova intolerancia a to bola plne dojčená.Určite sa nenechaj odradiť, trápite sa obidve.

lucikaaa
6. máj 2015

@zlatusik123 okamžite na pohotovosť...nie tak dávno bol avizovaný prípad v čechách s podobnými problémami ale 6. mes. dieťatko.... lekári ignorovali stav, bagatelizovali symptómy....a dieťa umrelo v príšerných bolestiach na zauzlené črevá....rieš to, trvaj si na svojom...nezanedbaj to a hlavne never "odborníkovi" ktorý je znudený stereotypom...

kittyfox
6. máj 2015

Viem o com pises... Nas tiez velmi plakaval a zle mi spava doteraz a to ma 2.5roka. Moze mu vadit aj tvoje mlieko. Ja som prestala kojit ked mal maly nieco cez 3 mesice a potom to bolo o nieco lepsie. Lenze on mi strasne hltavo papal a pravdepodobne aj z toho ho bolelo brusko. Ale v tvojom pripade by som zmenila doktora a dala malu vysetrit.

lucikaaa
6. máj 2015
elu46
6. máj 2015

Určite by som išla na vyšetrenie na gastro. Jedna moja známa mala tiež podobný problém so synom, lekárka to neriešila, tak potom išli cez pohotovosť. Hneď sa dostal malý na vyšetrenia aj ich hospitalizovali. Mal zapálené črievko. V podstate mu zistili alergiu na kravské mlieko. Ak malú dojčíš, tak by som ti poradila preventívne vynechať z tvojej stravy akékoľvek mliečne výrobky alebo výrobky, ktoré obsahujú mlieko. Aj malilinké množstvo môže malej škodiť cez tvoje materské mliečko. Aspoň kým sa nezistí, aký máte problém. Ja by som to asi fakt skúsila cez pohotovosť, snáď vam urobia vyšetrenia skôr. Ak nie, tak za choď za vaším lekárom a pýtaj sa na gastro a hlavne sa nenechaj odbiť. Lebo mám pocit, že lekári radi zvaľujú všetko na koliky.

miskoskulko
6. máj 2015

@zlatusik123 u nas to takto zacalo po mesiaci...maly mal reflux...zacala som ho cele dni nosit v manduce...na satku som si netrufla...medzi nas som davala plienku,lebo chudak grcal aj po odgrgnuti a aj hodinu po jedle...najprv sa mu nepacilo nosenie...ale neplakal ani tretinu z toho co napr.v kociku...odrazu som mala spokojne dieta...bala som sa na zaciatku,ze ked ho budem cele dni nosit,ze cez noc bude hore...ale nebolo to tak...pekne spal,kym nezacali ist zuby,ale kedze spi s nami,tak mi to neprekaza...uz je vacsi,prekladam ho obcas do postielky vedla mna...ked sa budi castejsie,tak ho neprekladam a proste je pri mne,ci medzi nami...vyspim sa,lebo sa natolko nerozoberiem zo spanku,ako ked som musela vstat,zobrat ho z kolisky,dat mu papat a naspat...
Nosenim som sa upokojila aj ja...proste ta blizkost dietatka je krasna a kto nezazije,nechape...malym nam neplakal ani z pretazenia z celeho dna,bol chraneny od neziaduceho stresu...je toho vela noveho,co musia spracovat a ich nervova sustava ma mega zaberak...takze nam neplakaval ani niekolko hodin vecer,ked spracovaval zazitky...
Ak by si mala pripadne otazky,pokojne napis IP,rada odpoviem na Tvoje otazky 🙂
Kazdopadne netreba nic podcenit a ked tak konzultovat stav dietatka este s dalsim lekarom.
Drz sa.

luciferkax
6. máj 2015

Urcite by som sla za.lekarkou...aaano aj moje dieta revalo po nociach do pol roka..ale pocas dna krasne spinkal..sice na rukach alebo v satke..ale spal a videla som ze ho.nic.neboli..zacinal plakat az vecer..zrejme kokika...ale toto co pises ty.nie je.normalne urcite...

bamb27
6. máj 2015

@zlatusik123 nekludny spanok, plac, prdiky, hlienovita az vodnata stolica, reflux, sople, zapaly oci,, to az prilis velmi sedi na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka,,, divim sa ze dr. nedal skor urobit testy, minimalne kvoli tej stolici,,, chudiatko, musi jej byt zle,, trapi sa cele mesiace,, ak je kojena tak vynechat mlieko z matkinej stravy ako je spomenute vyssie, ale az uplne na nulu, ziadne mliecne vyrobky syry, pecivo s obsahom mlieka a ani hovadzie maso,, samozrejme to len ako test ktory potvrdi/vyvrati podozrenie

vyssie bola spominana aj alergia na materske mlieko,, taka alergia nie je, nemoze byt,, ale ak nerobi mliecko dobre aj po uprave stravy tak je dost mozne ze dieta ma intoleranciu laktozy, ktora sa nachadza aj v materskom mlieku,,,
vtedy uz len prejst na specialne mlieka bezlaktozove,,, ale uplne najlepsie pri tomto type problemov vynechat zivocisne mlieka uplne, podavat probiotika a aj prebiotika! nech sa znivocene crevna flora ma sancu napravit

supolova
6. máj 2015

My sme mali s malou podobný problém, plakávala pravidelne tiež od cca 17-18.tej do 21-22h, ale to nesúviselo so zdravotnými problémami, tu pomohlo, keď som s ňou už poobede nebola vonku, aby nemala nové podnety, keď sme boli doma v spálni a hrala sa, plač buď bnebol, alebo len mierny, ale ten celodenný plač bol spojený s bolesťami bruška, na vyšetreniach nám nepomohli, len konštatovali zaplynené črevá podľa sono vyšetrenia, ale žiadne kvapky Espumisan a pod. nezaberali. Nakoniec nám veľmi pomohli kvapky Coliprev, dávala som pred každým kojením, do týždńa plač radikálne ustúpil, zostali len trápenia s refluxom, tam jediná pomoc nosiť po každom kojení - spočiatku som nosila hodinu, postupne skracovala a po čase stačilo 15 min ponosiť a mohla ležkať. Všetky problémy zmizli, keď dokázala sama sedieť, jesť trochu hustejšie príkrmy a pohybovať sa aspoň štvornožkovaním - už žiadny reflux ani problémy s plynmi neboli - teda celkom sme sa trápili skoro 10 mesiacov. Prvý polrok sa tiež kojila nekľudne, trepala sa celá pritom, no po polroku a s užívaním kvapiek na trávenie laktózy (Coliprev) sa začala pekne dojčiť a dojčí sa popri papaní doteraz (17 mesiacov).... Želám veľa šťastia a nech Vám na vyšetreniach tiež nič iné nezistia ako nám...

supolova
6. máj 2015

A ešte som nespomenula, na reflux sme mali užívať Gastrotuss sirup po každom kojení, lenže tým, že sa dojčila krátko a často, nedalo sa to presne dávkovať a keď sa mi ho aj podarilo dať, nemalo to nejaký viditeľný efekt, tak či tak pomohlo len nosenie - ja na rukách, lebo v šatke ani v nosiči nechcela byť, ale inak sú to pre takýto prípad super pomôcky.

bamb27
6. máj 2015

oo,, a este som chcela,, krvne testy na urcenie alergii maju u takychto malych deti slabu vypovednu hodnotu,,, moze kludne vyjst falosna pozitivita ale aj negativita ,,smerodajne je to ako dieta na vynechanie potencialneho alergenu reaguje.. a ten moze byt cokolvek, ale mlieko je v tychto pripadoch najpodozrivejsie

mmmj
6. máj 2015

moja sa takto prejavovala a vysledok bol, ze mala intoleranciu laktozy, to znamena, ze jej vadi cukor v kravskom mlieku. Priznaky boli - plac, nemohla spinkat, lebo ju bolelo busko, nevedela sa vyprdkat, riedka vodnata stolica, kyslo zapachajuca, mala z toho zapareny zadocek vkuse.
Pomohlo ked som ja vyradila mlieko zo stravy, okrem tvrdych syrov a kyslomliecnych vyrobkov. Vyskusaj to, za dva tri dni sa ukaze ci to pomohlo.

simsalabim
6. máj 2015

Urcite sa pytaj na gastro. Kamoska mala doma podobne, nastastie jej manzel je lekar a sam to dost rychlo odsledoval, vyslovil podozrenie na laktozovu intoleranciu, ktoru - velmi silnu - vysetrenia aj potvrdili. Nakoniec syna musela prestat kojit a musel pit bezlaktozove dojcenske mlieko.

0604katka
6. máj 2015

Urcite utekajte kym nieje neskoro...myslim tym ze jeden problem viaze na seba dalsie.......a hlavne nepopust a trvaj na svojom ty si jeho matka ty si s nim 24 hod.denne ty ho najlepsie poznas....u nas pomohlo ked som zdvihla hlas a povedala ze za vsetko zle nesu nasledky oni a nech mi podpisu papier,hned sa aj dalo nas poslat po vysetreniach nakolko ziadny dr.si to nevezme na zodpovednost

mmmj
6. máj 2015

@simsalabim to je zaujimave, preco lekari pri kazdom probleme kazu prestat dojcit. Aj moja dcera ma intoleranciu laktozy, ale uplne staci, ze ja som vylucila mlieko. Musim na to dbat a vtedy je vsetko OK
Z mne neznamych pricin pri polovici problemov lekari kazu prestat s dojcenim...to je smutne

sharlotta
6. máj 2015

@inka04 alergia na materske mlieko????? 😅 😖 😠 Moze mat tak maximalne intoleranciu laktozy, alebo alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Alergia na materske mlieko neexistuje. Aj pri laktozovej intoleranicii sa da dalej dojcit.

Ano, su typy deti, ktore su drazdivejsie a proste placu vkuse. Mam jedno take doma. Absolvovali sme mnozstvo vysetreni, nic jej nebolo. Preslo po roku same, no dodnes nie je letargicke a kludne dieta.

ladore
6. máj 2015

určite to treba riešiť ja som si užla strašné kolikové stavy celodňové s najstaršou dcérou takmer pol roka....a nepomohlo nič iba nahrievanie trošku, ale určite nečakať ak sa ti nezdá choď aj rovno do nemocnice na detské odelenie a povedz čo je vo veci ak by si tam aj mala ostať s ňou vždy lepšie ako sa trápiť a nevedieť ako pomôcť....držím palce

simsalabim
6. máj 2015

@mmmj ale jej syn nedokazal stravit ziadnu laktozu, ani stopove mnozstva. Skusali vylucit mlieko v jej strave, nepomohlo, skusali nizkolaktozove, tiez nie, potom bezlaktozove a vraj za pol dna bolo dieta kludne a usmievave, stolica o den bez hlienov. Dodnes - ma uz 7 rokov - vobec netoleruje laktozu, napr. Mu kupuju sojovu zmrzlinu. Ziju teraz v Holandsku... myslim, ze tuto bolo ukoncenie kojenia na mieste.

meusicka
6. máj 2015

@zlatusik123 ako ti radia baby vyssie, vypytaj si papiere na gastro, vydup si dalsie vysetrenia, ked u tejto, tak u inej lekarky. raz som tu niekde citala pripad maminy, kde sa tiez nakoniec ukazalo ze dietatko malo nejaku infekciu v crievkach, bolo hospitalizovane. nastastie ta mamina tiez nedala na dr. ale na svoj materinsky instinkt. radsej ist raz zbytocne ako by malo byt neskoro. drzim palce aby ste boli coskoro fit.

bettynka222
6. máj 2015

@zlatusik123 kojis? Akú mas stravu? Nepreháňaj to s mliečnymi výrobkami? Ja som počas kojenia mliecne výrobky uplne vylúčila. Mnohym babatkam to škodí.
A tiez ma napadlo, ci nemôže mat reflux - ze by mala stale kyselinu a preto plače...
A teda ako radia baby vyssie - pre istotu gastro.

inka04
6. máj 2015

@sharlotta tak som to myslela - laktozu v materskom mlieku, nebola som presna 😉 Jednoducho, ze zena nemoze dojcit ako uvadza @simsalabim

22tanulka
6. máj 2015

@zlatusik123 okamzite utekat na pohotovost a trvat na vysetreniach a za ziadnu cenu sa nenechat odbyt recami tipu ze to je normalne ze place ,ze kolika atd... mojmu syncekovi urobili krvne testy ked uz bolo neskoro,uz ho nedokazali zachranit!!!!!! Keby mu co i len o jeden den urobili skor tie krvne testy tak by sa mu vcas podala spravna liecba a mohol zit!!!!!

sharlotta
6. máj 2015

ale urcite by som isla na vysetrenia pre istotu, aby sa vylucilo vsetko, co by jej potencialne mohlo byt

22tanulka
6. máj 2015

@zlatusik123 necakaj do zajtra ze pojdes k doktorovi... chod na pohotovost.radsej tam ist aj zbytocne 100 krat ako raz neskoro.no ale podla toho co pises urcite tam zbytocne nepojdes kedze ti dieta az omodrieva...

luciferkax
6. máj 2015

@bettynka222 s tymto suhlasim..moj mal koliky..ked som prestala pit mlieko neprestali..ale bolo to o polovicu lepsie..
@22tanulka coze???a co mu bolo? Fakt moze kolika zajst tak daleko?