Stras v nôžkach

2. nov 2023

Ahojte nema nahodov niekto skusenost s tym ze ked sa 3 tyzdnove babätko natahuje
Tak ked vystrie nozky tak sa mu bud prava alebo lava nozka zatrasie ? Ako kevy vybracia sval tyk neviem to opisat ale sa mu Tie nozky zatrasu na par sekund
Ked sa natahuje puci a tak….
Neurologiu ma ok.
Nejake skusenosti?

pribinak
2. nov 2023

Veď je ešte maličké, tá koordinácia pohybov je ešte veľmi slabá. Svaly žiadne, ešte funguje na báze reflexov

autor
2. nov 2023

@pribinak bodaj by len to… neurologicka sa vyjadrila ze to este nevidela ale ze
Zrejme to babatka bezne robia
Tak ma zneistilo to ze to este nevidela 😏😏

andreatytler
2. nov 2023

Aj mna by to zneistilo ak by mi neurologicka povedla ze take este nevidela. Ak by to boli bezne pohyby babatka, tak by predsa mala take vidiet. Cudne. A ona to dieta aj videla ako to robi ci si jej to len opisala?

babokaaa
2. nov 2023

Mam 34r a nohy pri natahovani mi robia to iste 🙂 hlavne rano ked vstanem a natahujem sa 😉

autor
2. nov 2023

@andreatytler ono.. moj pripad je trosku iny
Ide o adopciu.. chlapcek je este v nemocnici vyziadala som si este
Neurologicke vysetrenie
Aj ked ho Mal po narodeni.. kedze na 2 navsteve som si to vsimla…
Pani primarka je velmi mila cize mi volala ze boli pri nom 2 neurologicky.. jedna povedala ze je to normalne… a druha ze nieje si uplne ista ze
To nevidela este a ano ze to videli co robi

Ze mu podaju magnezium a ze by sa to mohlo zlepsit ale nevidia to na nic vazne vraj
Ja som si ale vsimla ze to robi hlavne ked ho boli brusko a treba mu zvracat… za ten cas co za nim chodim inac ak spinka a nic mu Nieje tak kludne spi alebo lezi vysetrenu mal neurologiu mal usb mozgu
Dnes ho navstivil pediater mal zase odberi atd no proste uplne vsetko ma v norme az na Tie nozky.. ktore mi robia trosku starosti

autor
2. nov 2023

@babokaaa No aj Mne lenze…
Neviem teda u babatka to mozno je ine ja neviem fakt uz ci je to Normalne alebo Nie 😏😏

ja_mama
2. nov 2023

Matne si pamatam, ze sa to stavalo aj dcerke ked bola novorodeniatko - presne ked sa natahovala. Uz ani neviem kedy to preslo, ale nik to neriesil, jej rovesnicke co spolu vyrastaju sa to stavalo tiez - brala som to teda, ze to je uplne normalne. Neboli sme s tym ani u neurologa.

autor
2. nov 2023

@ja_mama dakujem to ma upokojilo snad to bude dobre dakujem

marianarem
2. nov 2023

Mojmu sa to stavalo, okrem noh sa mu niekedy aj brada zatriasla. Uz bude mat 4 roky a nema ziadny problem.

autor
2. nov 2023

@marianarem A nikdy ste to neriesili co to
Bolo?

andreatytler
2. nov 2023

Aha. Hned mi bolo cudne ze ho uz videla neurologicka tak maleho.
Vedia podrobne zdavotny stav biologickej matky? Ci to nemoze byt nieco dedicne, alebo ake mala tehotenstvo, porod, ci neuzivala drogy, alkohol pocas tehotenstva.

dotka04
2. nov 2023

Nasmu sa triasls bradicka a dr povedal hned aj s usmevom na perach, ze je to uplne normalny jav a do par tyzdniv vymizne 🙂Nozicky neviem ci sa mu striasali, ale jeho vyse roka striasalo celeho bezne - je to vraj tzv emočné striasanie (nevyzreta CNS). A do roka mal vselijake mozne zasklby, mykania atd. Detto - nevyzreta CNS 🙂

autor
2. nov 2023

@andreatytler Nic ani alkohol ani drogy
Neviem ake ale nejake vyteri robili aj Matke a mala vsetko v norme .

autor
2. nov 2023

@andreatytler ak by ale aj Malo dieta nejaku.. diagnozu dedicnu.. kedze malo robene vsetke vysetrenia neprisli by nato? Ci podla chovania Baba
Ze je nekludne place a podobne alebo z vysledkov?

autor
2. nov 2023

@dotka04 tak super niesme jediny dakujem

marianarem
2. nov 2023

Neriesila som, resp. nie s doktorkou. Pytala som sa sestry a tusim, ze to od niektorej dcery poznala. Plus aj tu na fore som nasla nejake prispevky o tom. Pripadalo mi to, ze to je tak nejako v ramci nezrelosti nervovej sustavy. Ja som pravdu povediac bola vtedy celkovo sokovana roznymi prejavmi novorodenca - najroznejsie zvuky, zvlastne pohyby, strhavanie, chaos v spani, rozne rezimy dychania atd., a toto striasanie mi prislo len ako jedna z mnohych veci, ktore by ma mohli trapit. V podstate sa to aj rychlo stratilo, mozno 3 tyzdne to mal, tak potom som na to uz aj zabudla.

andreatytler
2. nov 2023

Neviem, mysim ze je kopa diagnoz ktore sa nedaju zistit v tak rannom veku. Pri adopcii je to vzdy velka neznama ze co dostanes ale ono je to tak aj pri biodetoch, len tu mas tu moznost ze sa rozhodnes ci dieta vezmes, alebo nie. Je to velmi tazke. Ale ak je matka zdrava a mala zdrave tehotenstvo tak to je uz velmi dobry zaciatok.

autor
2. nov 2023

@andreatytler tak ja ti Neviem
Zajtra Ma maly 4 tyzdne
Napreduje papa spinka v klude pribera napreduje vnima.. okolie
Vysledky ma v norme vravim si Ze fakt ak by ho Nieco bolelo a nieco by mu bolo by…si to vsimli a na nieco sa prislo teda mozno sa mylim Ale tak zatial napreduje velmi dobre na 4 tyzdne ma vsetko tak ako ostatne zdrave deti no a tie nozky co citam ze viacerim sa to dialo Tak… si myslim ze to bude ok

andreatytler
2. nov 2023

Tiez si myslim ze vsetko co sa da najst v tomto veku by uz nasli, lebo ako vravis prezreli ho hned niekolko lekarov. Dufam ze to vsetko dobre dopadne.
Uz je dietatko oficialne tvoje ci je tam nejaka cakacia doba od narodenia?

luciazahornadska
3. nov 2023

Náš synček mal takýto tras - tremor končatín - ale jemu sa triasli aj nohy aj ruky. 🙂

autor
4. nov 2023

@luciazahornadska a preslo to same ?

luciazahornadska
5. nov 2023

Poznám viacero detí, ktoré mali takýto novorodenecký tremor a po čase to ustúpilo. 🙂 U nás bohužiaľ nie - ale syn má viacero diagnóz.

galikova_mata
25. feb 2024

@dotka04 zdravim. Zaujala ma vasa odpoved. Mozete mi viac opisat,ako ho striasalo a ake mal zasklby? Ja to riesim uz niekolko mesiacov u syna, teraz ma 11 mesiacov. Neurologicka to uzavrela ako drazdivost.